Flitspaal

From Wazeopedia

Camera/nl

This page is a translated version of the page Camera and the translation is 70% complete.

Outdated translations are marked like this.
Mbox information.png
We are currently updating the pages to include all regionally different guidelines. If you find inconsistencies, please refer to the English page. Thank you!
Other languages:
English • ‎Nederlands • ‎français

Flitspaal

Cameras-example.png

Voor je een flitspaal op de Waze kaart toevoegt, moet je zeker zijn dat het een flitspaal is. Verschillende toestellen hebben een soortgelijke verschijning maar heel verschillende functies.

Je kan een flitspaal toevoegen door de weg knop bovenaan de Map Editor aan te klikken en dan flitspaal te selecteren in het drop down menu. Het camera type kan gekozen en aangepast worden door de camera aan te klikken en in het linkse paneel in het drop down menu het juiste type te selecteren.

Flitspalen moeten geplaatst worden op het wegdeel dat ze monitoren. De exacte locatie hangt af van het type camera:

Dummy Camera

Soms wordt een valse camera gebruikt, deze dummy camera's worden toegevoegd om te vermijden dat ze gemeld worden als echte ontbrekende camera's.

In de app ziet een dummy camera er als volgt uit:

Snelheidscamera's moeten geplaatst worden op de locatie van de flitspaal. Roodlichtcamera's moeten geplaatst worden aan de stoplijn de ze monitoren. Plaats ook zeker het correcte aantal camera's:

Als een snelheidscamera's in één richting flitst, moet je 1 camera tekenen. Als een snelheidscamera's in beide richtingen flitst, moet je 2 camera's tekenenen. Je moet één roodlichtcamera per richting waar geflitst wordt tekenen. Dus als op een 4-wegskruispunt er in elke richting geflitst wordt, moet je 4 camera's tekenen.

Gebruik als locking level dezelfde level als het weg segment.

Flits Richting

Wanneer het camera icoon is geselecteerd in de Map Editor, zou het rode punt in de richting moeten wijzen waarin de auto rijdt wanneer hij de camera passeert. Het maakt niet uit of de camera een foto neemt van de voor of achterkant van het voertuig in overtreding.

Bijvoorbeeld, als een weg van oost naar west gaat en de rijvakken in de oostelijke richting worden gemonitord op snelheid, dan moet de rode punt in de oostelijke richting wijzen in de Map Editor. Zorg ervoor dat de hoek van de rode stip ook overeenkomt met de hoek van de stroom van het gemonitord verkeer.

Snelheidscamera

Camera2false.png
Camera2true.png

Deze permanente camera's monitoren voor onmiddellijke overtredingen van maximum snelheden. Als een roodlichtcamera ook snelheidsovertredingen registreerd, hoef je geen aparte snelheidscamera toe te voegen.
De maximum snelheid voor een snelheidscamera moet dezelfde zijn als de weg die gemonitord wordt. Laat de maximumsnelheid leeg als snelheid niet gemonitord wordt. Nul is niet hetzelfde als het veld leeg laten, bij nul als maximum snelheid zal de camera altijd een geluidswaarschuwing geven.

Roodlichtcamera

Camera4false.png
Camera4true.png

Permanente camera's die rood licht overtredingen controleren en optioneel ook snelheidsovertredingen.
Op gecombineeerde camera's - die zowel op rood licht overtredingen als snelheid controleren - moet de maximumsnelheid op 0 gezet worden. In dat geval wordt in elk geval een geluidswaarschuwing gegeven.

Dummy Camera

Camera3false.png
Camera3true.png

In sommige gevallen wordt een valse camera gebruik. Dummy camera's worden gebruikt om te vermijden dat gebruikers ze melden als echte flitspalen.

In de app ziet een dummy camera er als volgt uit:

Dummy-camera.png

Opmerkingen

  • De "30" op het snelheidscamera icoon is deel van de afbeelding en is geen indicatie van de actuele snelheid van de camera.
  • De camera richting (de richting van het midden van de afbeelding naar de rode punt) duid de richting aan van de camera.
  • De huidige camera afbeelding impliceert dat de camera enkel achteraan flitst. Laat je niet beetnemen.
  • De app waarschuwt als de snelheidscamera wanneer deze geldig is, in de juiste richting van het segment wijst en wanneer de bestuurder de snelheid overschrijdt die in de camera is ingesteld.
  • Camera-at-crossing.png
    De app waarschuwt voor een roodlichtcamera wanneer deze geldig is, in de juiste richting van het segment wijst en wanneer de bestuurder de snelheid overschrijdt die in de camera is ingesteld.
  • Het is niet mogelijk om een camera zo in te stellen dat hij onderscheid maakt tussen verkeer dat rechtdoor gaat of afslaat. De camera zal sowieso zichtbaar zijn, eender wat de route is.


  • Trajectcontrole camera's worden niet als camera's ingetekend. Gebruik enkel Average speed camera checkboxes van het wegsegment waar zich een trajectcontrole bevindt.

Voor je een flitspaal toevoegt aan de Waze kaart, moet je zeker zijn dat het een flitspaalinstallatie is. Verscheidene toestellen lijken hetzelfde maar hebben een heel andere functie.

Je kan een nieuwe flitspaal toevoegen door op de weg knop bovenaan de Map Editor te klikken. Het camera type wordt aangepast door de flitspaal te selecteren en het camera type te kiezen in het dropdown menu in het linkerpaneel.

Flitspalen worden geplaatst aan de weg waar ze actief zijn. De exacte locatie hangt af van het type camera.

Roodlichtcamera

Camera4false.png

Deze permanente camea's monitoren roodlicht overtredingen en optioneel ook snelheidsovertredingen.
Bij gecombineerde camera's - die zowel snelheids- als roodlicht overtredingen registreren - kan je de maximum snelheid op nul zetten. Hierdoor krijg je in alle omstandigheden een geluidswaarschuwing.
  Hoofdpagina | Index