Hoofdpagina

From Wazeopedia

Revision as of 08:54, 19 September 2018 by Kamonu (talk | contribs)

Other languages:
Deutsch • ‎English • ‎français • ‎Lëtzebuergesch • ‎Nederlands

Welkom bij Waze BeNeLux

Wiki Benelux.png

Welkom Wazer!

Je bent geinteresseerd in Waze en vraagt je af wat voor soort app Waze is.
Je gebruikt de app en vraagt je af hoe je de app kunt verbeteren.
Je werkt aan de Waze kaarten en vraagt je af hoe je een bepaalde situatie het best kunt aanpakken.

Je bent hier nu bij de Wiki van de Waze gemeenschap van België, Nederland en Luxemburg: Waze BeNeLux. Deze Wiki informeert je over Waze in de BeNeLux. Voor algemene informatie kun je de algemene Wiki pagina's bezoeken en naar de Waze home pagina gaan.

Wat is het

Waze is 's werelds grootste community-based navigatie app. Er zijn veel navigatie apps, de meeste werken met kaarten die een paar keer per jaar bijgewerkt worden. Dit resulteert in verouderde kaarten en daarmee in verkeerde navigatie instructies. Waze is anders. Waze kaarten worden met een bijna dagelijkse frequentie bijgewerkt. De kaarten worden continue up-to-date gehouden door de vrijwillers van onze Waze BeNeLux gemeenschap. Dus, borden langs de kant van de weg die je vragen om je navigatie uit te zetten zijn niet voor Waze bedoeld. Waze heeft de meest up-to-date weg informatie, en het is gratis.

De app gebruikt kaarten en de GPS van je smartphone. Kaart informatie die al beschikbaar is, gecachet op je telefoon en informatie die van de Waze kaarten servers wordt opgehaald via the internet. Het is mogelijk om Waze te gebruiken zonder internet verbinding wanneer je rijdt in gebieden waar je telefoon gebruik kan maken van al eerder gecachete kaarten, maar de beste navigatie ervaring zul je hebben met een internet verbinding. Het data verbruik of the app is gering. De test van de ANWB geeft 3,9 MB aan voor 75 KM.

Meer informatie over de Waze app kun je vinden op de algemene Wiki pagina's.

Wat kan je doen

Wil je weten wat je kan doen voor de Waze gemeenschap?

Onze kaart is zo goed als up-to-date, maar steden en wegen veranderen continu. Je bent het meest waardevol met je lokale kennis. Je kan helpen wijzigingen in de kaart te verwerken.

Worden er, bij jou in de buurt, wegen aangelegd of verandert?
Worden er nieuwe huizen gebouwd?
Nieuwe wijken gepland?
Zijn er wijzigingen in 1- dan wel 2-richting verkeer?
Soms missen er nog steeds gegevens of zijn ze ondertussen gewijzigd. Denk aan maximum snelheden, huis nummers.


Zijn er points of interest bij jou in de buurt die voor Wazers interessant kunnen zijn als mogelijke bestemming zoals benzine pomp, parkeerterrein, ziekenhuis, school etcetera. Controleer of ze al zijn toegevoegd en of deze gegevens compleet en accuraat zijn.

Ben je nieuw en wil je ons helpen de kaart up-to-date te houden, lees dan de Quick start guide. Vergeet later de Verbeter je vaardigheden pagina niet te lezen. En houd onze KISS principes voor ogen wanneer je de kaart aan het bijwerken bent!

Meld je aan bij Slack, ons belangrijkste communicatie middel via deze Slack invite pagina. Wanneer je vragen hebt, aarzel ze niet te stellen. Er zijn altijd ervaren editors die ze graag zullen beantwoorden. Het volgen van de vragen en antwoorden van anderen in de Slack kanalen kan leerzaam zijn.

Voor een schatisch overzicht van de mogelijkheden voor beginners, zie de Starters Summary.

Hoe moet ik het doen

Wanneer je hier op zoek bent naar een antwoord op een gedetailleerde vraag en je hebt al de Quick start guide bekeken, kan je verder zoeken op bijvoorbeeld de volgende pagina's:

Of gelijk in de Index kijken.

Wanneer je het antwoord niet kan vinden in onze lokale BeNeLux wiki, kijk dan op globale Waze Wiki.

Main Page | Index