Kartredigering

From Wazeopedia

Som i alle andre yrker eller hobbyer, må man også med Waze lære seg det grunnleggende før man går i gang med å gjøre forandringer på kartet. Å arbeide med å gjøre kartet bedre er ikke komplisert, men hvis du setter igang uten det minste kunnskap, er faren at du ødelegger mer enn du bidrar stor. Vi vil gjerne ha din hjelp, og hvis du først lærer deg det grunnleggende ser vi frem til å ha deg med på laget!

Før du går igang med å gjøre forandringer på kartet bør du se denne videoen om emnet: http://www.youtube.com/watch?v=HVksbb1Z4SQ&feature=youtube_gdata_player


Hva slags informasjon legger du inn?


Vanlige feil: Husk å koble veiene til hverandre! Bruk de røde og grønne pilene til å bestemme om krysset har svingforbud e.l. Hvis du ikke definerer hvilke svinger som er tillat i et kryss, tror Waze at krysset er "stengt", og vil derfor ikke tillate at vi navigerer gjennom det. Dette igjen fører til at Waze vil lete etter en annen vei. Vi ser her hvor viktig det er å "åpne" kryssene ved hjelp av de røde og grønne pilene.

Keep it simple!: Turstier og gangveier tegnes normalt ikke inn på kartet. Hvis du tegner inn jernbane må den defineres som "railroad" slik at den ikke synes på mobilkartet. Husk at Waze er en applikasjon for de som kjører motorisert på farbar vei. Alt annet bidrar til å komplisere kartet på de små skjermene vi har på våre kjære smarttelefoner. Dessuten gjør de kartet mer komplisert å feilsøke.

Landmarks: Waze har søkefunksjon på Google, Forthsquare og Bing for å finne forretninger/firmaer, og henter informasjon fra disse tjenestene. For å holde kartene fri for forstyrrende tekst og grafikk bør man kun legge inn faktiske landemerker. Dvs bygninger/steder som synes i terrenget, og som fungerer som holdepunkter i terrenget: parker, naturreservater, elver, kirker, monumenter, festninger, storting, slott, store kjøpesenter etc. Vær kritisk til hvilke landemerker du legger inn i kartet. Erfarne karteditorer vil kunne slette unødvendige landmarks som ikke øker kvaliteten på navigasjonen i Waze.