Kereszteződések javítása

From Wazeopedia

Egy hibás kereszteződés, vagy több hibás kereszteződés csoportjának javításának általános megoldása lehet, ha a hibás kereszteződésen létrehozol egy új kereszteződést.

A Cartouche próbál okos lenni és általában sikerül is neki. Amikor egy kereszteződést helyezel el egy ponton, megkeresi, hogy van-e a környéken másik kereszteződés, vagy útszegmens. Ha talál kereszteződést, azt azt (vagy azokat) kicseréli és a közelben lévő utakat is beköti a kereszteződésbe. Ha egy kis útdarab túllóg a kereszteződésen, akkor azt eltávolítja.

Az esetek többségében jól jön, ha az Enable all turns be van kapcsolva. A Cartouche ilyenkor figyelembe veszi az egyirányú utakat is. Ez után érdemes a tiltott kanyarodásokat megadni.

Az, hogy mennyire távol keres kereszteződést és útszegmenst, attól függ, hogy milyen zoom szinten végzed a szerkesztést. Amennyiben jobban ráközelítesz a térképre, úgy közelebb helyezheted az új kereszteződést a meglévő kereszteződés vagy út mellé anélkül, hogy összekötné őket. Ilyen szempontból a legideálisabb zoom szint a 100m-es.

Amennyiben távolabbi zoom értéket használsz, akkor nagyobb területen vonja össze a kereszteződéseket és utakat. A nagyon összetett kereszteződéseknél egy-két zoom szinttel közelebbi szinten érdemes szerkeszteni.

A 200m-es, vagy annál távolabbi zoom szinten ne helyezz el kereszteződést. Így nem elég pontos.