Stratégia

From Wazeopedia

Első, és legfontosabb feladat a hengerelt utak megszerkesztése, véglegesítése. Ezzel lehet leggyorsabban növelni a térkép úthálózatának hosszát. Azonban nem elég kijelölni és menteni az említett utakat, azokat be kell kötni a megfelelő kereszteződésbe és a navigációhoz szükséges kanyarodási, továbbhaladási irányokat is helyesen meg kell adni! Ha ilyen utat látsz, de nem tudod szerkeszteni, kérlek jelezd itt a SuperPermalink megadásával.

Tájékozódási pontok (Landmarks, Point Of Interest) tekintetében az állóvizek, folyók és erdők rögzítése adna életet a térképnek, tehát ezek az elsődlegesek.

Elsősorban Magyarország közúthálózatát (települések közti utakat) kellene elkészíteni a térképen. Az lenne a jó, ha az, ami az ÚtAdat weboldalon megjelenik közút, az megjelenne a Waze térképen is.

Ezzel egy időben a települések tekintetében a következő lenne a sorrend.

(A térképen még nem szereplő települések vastagon vannak szedve. Te is segíthetsz azzal, ha egy települést megtalálsz a térképen, akkor itt a Wiki-ben leszeded róla a vastag kiemelést. De akár a településekhez megjegyzések is fűzhetők, hogy együtt tudjunk dolgozni.)

Először a fővárosi kerületek készüljenek el, mert az eddigi tapasztalatok szerint egyelőre Budapesten a leghasznosabb a Waze, az itt rendszeresen kialakuló dugók és egyéb forgalmi akadályok miatt.

Ezután Budapestről a megyeszékhelyekre, megyei jogú városokba vezető leggyorsabb útvonalak következnének.

Ha elkészültek a megyeszékhelyek, a megyeszékhelyekről a megyék településeihez vezető leggyorsabb útvonalak szükségesek.

Van néhány megyei jogú város.

Vannak a városok megyénként.

Következő szint a nagyközségek.

Végül, de nem utolsó sorban a községek.

Ezenkívül vannak olyan települések, amik közigazgatásilag más településhez tartoznak, a más településnek csak településrészei. Ezek a fenti felsorolásokban nem szerepelnek.

Például: Rábafüzes (Vas) nem önálló település, hanem Szentgotthárd (Vas) településrésze

A települések és településrészek pontos nevére szükség van. A településrészek listáját a KSH weboldalán lehet megtalálni.

A bal oldali kék oszlopban, az Adatok pont alatt, az utolsó előtti a Helységnévtár. Oda kattintva elérhető a jelenleg legfrissebb - A Magyar Köztársaság helységnévtára, 2010 - link, amin továbbmenve letölthetővé válik a teljes település és településrész listája. (A megjelenő alsó menüsoron az utolsó a Letöltés).

A letöltött dokumentumban több fül is van, érdemes rajtuk végigmenni.

Például megtalálható a lakónépesség száma, és a településeket eszerint rendezve is fel lehet állítani egy prioritási sorrendet az elkészítésük sorrendjére.