Template:Ongelmat, virheet ja rajoitukset History

Waze on hauska ja edityksellinen navigointisovellus. Monissa kehittyneissä maissa Waze tarjoaa parempaa navigointitietoa kuin kaupalliset navigointilaitteet. Kuten kaikissa kehittyvissä ohjelmistoissa, Wazessakin on ongelmansa joita selvitetään. Moni näistä on kuitenkin vain kosmeettisia, eivätkä estä Wazen hyödyllistä käyttöä.

Tilapäisiä ongelmia seurataan virallisella status-sivulla.Gb.png

Huomaa, että aiemmin käytössä ollut Waze BugzillaGb.png-työkalu ei ole enää käytössä. Sille ei ole vielä virallista korvaajaa

Joitakin yleisempiä ongelmia:

  • Wazen reititys on rajoitettu noin 1600 kilometriin (noin 1000 mailia). Jos matkasi on pidempi, valitse ensin paikka joka on matkasi varrella ja lähempänä kuin rajoitus.
  • Kun pyydät reittiä, sovellusGb.png olettaa, että jatkat samaan suuntaan kuin olet aikaisemmin ollut matkalla. Tämä saattaa johtaa turhan pitkiin reitityksiin, mutta jos alat ajamaan eri suuntaan, sovellus laskee reitin uudelleen.


  • Erikoiset reititykset: Waze tekee lyhyitä kieroteitä, joissa se ohjeistaa kuljettajaa kääntymään pois tieltä ja palaamaan sille välittömästi takas. Näennäisesti tämä lyhentää reittiä, mutta luo reitin joka ei ole järkevä ja aikasäästötkin ovat kyseenalaisia. Karttojen muokkaajat voivat kiertää näitä ongelmia erilaisilla tavoilla.Gb.png