User:Bartvo History

Ik ben afkomstig uit Turnhout, en woon daar al heel mijn leven, sinds 1977. Afgestudeerd als IT'er op het KHK in Geel, ben ik als consultant begonnen bij de grotere IT spelers, maar de woon-werk afstand heeft me toch maar iets dichter dan Brussel naar en job gebracht, in de regio Lier en Herentals als systeembeheerder voor K(M)O's. Daarnaast ben ik nog wat zelfstandig in pc support. De link als tussen IT en Waze is eigenlijk niet zo groot, al ben ik niet de actiefste editor, maar ik ben wel begaan met de groei van Waze en de kwaliteit van de kaart, omdat dat voor iedereen van belang is.

Daarnaast heb ik ook nog een gezin te onderhouden, ik ben papa van 2 kindjes, stilaan tieners, dus dat brengt wel de nodige stress mee :-)

Jullie kunnen me bereiken op bart@wazebelgium.be

Hobby's & interesses

 • Waze
 • Biljart (competitie 3-band)
 • Fotografie
 • Computers uiteraard
 • Multimedia
 • Vrienden
 • Auto's
 • Fietsen (MTB)
 • Film
 • Muziek

Hoe heb ik waze leren kennen

Eigenlijk redelijk toevallig. Om eens niet met betalende apps te werken, ga je al eens zoeken naar alternatieven. En uiteindelijk kwam ik al snel bij Waze terecht, ergens in het jaar 2012. Niet wetende van alle extra voordelen, gebruikte ik het als een normale gps om ergens te geraken. In maart 2013 echter heb ik de editor leren kennen en in mijn regio was die alles behalve in orde, dus ja, dan is de drang groot om dat in orde te brengen, en als het dan nog eens punten opbrengt, dan is dat mooi meegenomen. Sinds ik dan natuurlijk ook heel de werking erachter ken, gebruik ik dagdagelijks Waze, zelfs om naar de bakker te rijden bij manier van spreken. Alle data is van belang voor het optimaliseren van routes.

Ik kwam in mijn beginperiode van editen als snel in contact met Steven en na enkele weken werd ik Area Manager van regio Geel (Turnhout was al bezet). Nadien ben ik me ook wat meer op social media input aan het bezighouden geweest om meer gebruikers aan te trekken, wat me toch wel gelukt is als ik vergelijk met een jaar terug, gezien het aantal #wazewins.

Ik ben ondertussen ook al op enkele meetings geweest:

 • Waze BeNeLux meeting te Groot-Bijgaarden, België, 26 oktober 2013
 • Waze BeNeLux local and global champs meeting te De Meern, Utrecht, Nederland,  5 april 2014

Waze map editor

De editor is de basis van heel Waze, onnodig om te zeggen hoe belangrijk de kwaliteit hiervan is. Ik ben begonnen om alle straatnamen in mijn eigen regio deftig op de kaart te zetten en daarbij de Turns in orde te brengen. Ook de hoeken van wegen zijn van groot belang i.v.m. de instructies die je later in de app gaat krijgen, en ik stoor me er enorm aan als ik een instructie niet, of zelfs teveel krijg, dus ik ben daardoor ook een actieve melder van kaartfouten (en oplosser ervan). Ik ben zelf ook heel erg voorstander geweest van tijdelijke beperkingen zoals markten, evenementen en vooral wegenwerken. Toen deze funties actief waren, was ik er al snel bij om dit te optimaliseren, maar daar hebben we nog veel werk en vooral input voor nodig, we kunnen immers niet van alles op de hoogte zijn. Maar daar hebben we ook al wel wat ideetjes over om verder uit te werken. Het editten zelf doe ik op dit moment veel minder actief, maar achter de schermen doen we wel nog veel mee hoor.

Waze forum

Het forum is iets waar ik niet zo heel actief op bezig meer ben, maar dat zal kortelings terug veranderen sinds mijn promotie naar Regio Manager voor Vlaanderen. Het forum is de plaats voor de beginnende editors om feedback te krijgen van de meer ervaren editors, dus een must om naartoe te gaan.

Waze wiki[bewerken]

In de wiki werk ik niet actief mee, ik ga er wel eens kijken, omdat dat het hart is van de regels die er toch wel nodig zijn bij het gebruik van de WME, de Waze Map Editor dus. Elk wegtype staat hier uitgelegd, de naamgeving regeltjes en de uitzonderingen. Heel belangrijk om toch door te nemen voor je begint met bewerken van de kaart.

Waze beta

Ik gebruik voorlopig in bewerkte mate enkel de beta van de app, niet van de editor, maar wie weet in de toekomst ....