User:Stefaanschroeyers History

Ik ben geboren in '86, afkomstig uit het Waasland. Na 3 jaar Hogeschool Gent kon ik in Antwerpen beginnen werken (tot op de dag van vandaag). Je zal mij over grote delen van Oost- en West-Vlaanderen kunnen tegenkomen, alsook in de Kempen en Limburg. Ik ben gelukkig getrouwd en vader van 2 kinderen. 

Ik sta altijd open om je verder te helpen of om tips en advies te geven met het bewerken van de kaart, daarvoor kan je me steeds bereiken via stefaan@wazebelgium.be

Hobby's & interesses

Hobby's en interesses :

 • Het gezin
 • Waze
 • Elektronica (smartphones, pc's, ...)
 • Actualiteit (nieuws, politiek)
 • De financiële wereld
 • Muziek
 • Snooker

Hoe heb ik Waze leren kennen

In 2013 had ik aan de lijve ondervonden dat de kaarten op mijn toenmalige gps niet up-to-date meer waren. Ik had het idee om wat te experimenteren met gratis gps apps. Door deze zoektocht kwam ik toevallig uit bij Waze. Onmiddellijk vond ik het een leuke app die mij bovendien de eerste weken al veel tijd had doen uitsparen door enkele ongevallen. Achteraf moet ik bemerken dat het aantal Wazers toen nog niet zo gigantisch was. Het aantal gebruikers begon vooral vanaf het laatste kwartaal van 2014 te stijgen. Hoe meer Wazers, hoe betrouwbaarder de real-time info! Mijn teller met tijdswinst blijft aardig oplopen. Ook voor onze kaart is dit goed nieuws: er worden meer wegenwerken, kleine foutjes, nieuwe situaties,... gemeld. Zo zijn we heel snel up-to-date. Het feit dat Waze het concept van een community gebruikt om dit alles te realiseren, sprak me zeker aan. Tot slot nog iets dat me direct opviel bij het gebruik van Waze: de ETA zit er meestal akelig goed op!

Door ook aan de kaarten te werken groeide ik na 2 maanden door tot Area Manager. Enkele maanden later werd ik Regio Manager en Local Waze Champ. Nog eens 2 maanden verder werd ik Country Manager van België. Uiteindelijk werd ik op 10 maart 2015 level 6 en Waze Global Champ.

In de Benelux zijn totnogtoe 3 meetings georganiseerd, ik was op alle meetings aanwezig:

 • Waze BeNeLux meeting te Groot-Bijgaarden, België, 26 oktober 2013
 • Waze BeNeLux Local and Global Champs meeting te De Meern, Utrecht, Nederland, 5 april 2014
 • Waze BeNeLux meeting te Boat House, Almere, Nederland, 15 november 2014

Waze map editor

Een week nadat ik de app probeerde, zag ik enkele fouten op de kaart. Ik was meteen geïnteresseerd zelf aanpassingen te doen op de kaart. Steven heeft me de basis geleerd en mij bijgestaan voor advies, alsook open gestaan voor discussie (met wisselend succes ;) ). Al deze ervaringen wil ik graag gebruiken om andere editors te helpen. De meesten (ook mezelf) hebben in het begin de (natuurlijke) reflex om echt alles in te tekenen. Ik moet toegeven dat ik geen voorstander meer ben van dit principe. Ik zie veel meer in het KISS principe (waar het kan)! ;-)

Waze Forum

Toen ik begon met editen had ik al snel vragen, daardoor ging ik al snel op zoek naar het forum. Daar kan je al veel info vinden over het editten en kan je terecht om segmenten te unlocken waar je level te laag voor is. Dit gaat over het algemeen snel, je zal niet lang moeten wachten om verder te gaan. Bovendien zal je, indien nodig, automatisch tips en advies krijgen. Je segmenten worden namelijk unlocked door ervaren editors.

Via het forum heb ik ook veel contacten gelegd, hier leer je ook veel mensen kennen.

Waze Wiki

De wiki is een handige handleiding met de meeste basis principes over het editen. Neem zeker de tijd om hem volledig door te nemen! Je zal er al veel over opsteken en op die manier al een heel aantal zaken begrijpen op de kaarten.

Waze Beta

Ik ben een beta tester van Waze voor:

 • Beta Waze Map Editor
 • Android Beta app

Waze social media

Via de social media worden regelmatig een aantal exclusieve Waze spullen uitgedeeld, gaande van stickers over autohouders tot notebooks (wel een analoge versie :d ). Ook worden daar enkele leuke zaken gedeeld, zoals screenshots en foto's van gebruikers. Ook nieuws van Waze uit wordt steevast gedeeld. Ga dus zeker langs gaat bij Waze Belgium (Facebook, Twitter, Google+) en like de pagina.