User: annickdw History


Ik ben geboren in '76, opgegroeid in Tremelo, Geneeskunde gestudeerd in Diepenbeek en Antwerpen, mijn postgraduaat bracht mij ook in Leuven, Jette en Gent, ik gewoon nog steeds in Tremelo en heb gewerkt in Wilrijk, Geel, Turnhout, Mol, Hoogstraten, Ekeren, Leuven, en mijn huidig werk als consultatiebureauarts bij Kind & Gezin brengt mij naar verschillende lokaties in de Kempen en elders.

Ik ben single en heb héél wat plezier met de kleintjes op 't werk. Hun enthousiaste nieuwsgierigheid en koppige vastberadenheid bij het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden zijn een dagelijkse inspiratiebron.


Hobby's & interesses

Kort samengevat kan ik overweg met de volgende zaken (in willekeurige volgorde)

 • Waze
 • genealogy
 • naailes kleding
 • haken
 • Ingress
 • salsa (niet meer actief)
 • lezen (minder actief)
 • prullen op de pc
 • recreatief fietsen
 • MMORPG's (inactief nu)
 • spiritualiteit / filosofie / oude wijsheden
 • discussiëren ;)

Hoe heb ik Waze leren kennen

3 jaar geleden kocht ik mijn eerste smartphone (die ik nog steeds gebruik) en af en toe check ik of er nieuwe gratis apps interessant zijn. Tot begin 2013 vond ik een gps in de wagen niet noodzakelijk. Nog trots op het feit dat ik vlotjes naar een meeting reed, terwijl de gps'en van andere dames hen ergens in de velden stuurden 50 km verder. Ik vond het onthouden van de routering (met enkele alternatieven) een perfecte geheugentraining. In 2012 heb ik me wel een fiets-gps van Garmin aangeschaft (aangezien verkeerd rijden met de fiets wat pijnlijker kan zijn). Maar ik betrapte mezelf erop dat ik graag nieuwe wegen leerde kennen, en de fiets-gps in de wagen gebruikte (voor het geval dat, want er zijn ook altijd wel omleggingen in België.) En zo ontdekte ik in maart 2013 Waze, extra gestimuleerd door de wegenwerken in mijn eigen straat en omgeving.

Waze map editor

Het concept van community based maps sprak me wel aan, vooral het idee om de frustraties van verkeerd sturende gps-systemen nu es werkelijk aan te kunnen passen. Het game aspect verleidde me al vlug om dieper in de Waze wereld te gaan. Dankzij mijn gigantisch beginnersgeknoei bij de wegenwerken in mijn straat werd ik al snel opgemerkt door andere editors. En door mijn verspreide werklokaties had ik snel beschikking over een uitgebreide bewerkbare regio. Om vervolgens enkele weken later te horen dat je ook rekening moest houden met 'het beïnvloeden van navigatie-suggesties door aanpassen van de stijl van de juncties'... waardoor ik me verplicht zag mijn enthousiaste werk van de eerste weken te gaan corrigeren...

Waze forum

Op aanraden van onze CM begon ik me wat actiever op het forum te richten. Ik bleek ook graag in discussie te gaan over verkeerssituaties en complexe kruispunten met de CM en anderen op het forum, wat resulteerde in een razendsnelle doop in de wereld van de WME.

Waze wiki

Hier ben ik vooral een beetje 'op vraag' terecht gekomen... en omdat het bij mij ook hier wat kriebelt om het zoeken van de info, specifiek voor Benelux, wat simpeler te maken. Ik weet dat ik destijds wel de wiki had bekeken, maar niet direct alle informatie had gevonden. Zonder de hulp van een coach ben ik erin geslaagd toch hier en daar wat te missen... Om anderen dit te besparen, hoop ik het te kunnen bundelen op een plaats die voor iedereen beschikbaar is, bereikbaar met of zonder coach, aanpasbaar aan nieuwe situaties of updates. En blijkbaar ben ik gek genoeg om te proberen iets nieuws bij te leren, want wiki-taal is toch weer effe 'bijleren en oefenen, en vooral veel knoeien' !

Waze beta

Ik neem deel aan het beta programma van Waze voor de Client versie op Android. Toegang tot de Beta map editor heb ik ook.