Segítség a hiányzó térképekhez

From Wazeopedia

Sikerült elindítanod a Waze-t, de...

Felinstalláltad a programot és elolvastad a felhasználói dokumentációt, de ahelyett, hogy egy ilyen térkép jelenne meg a futó program képernyőjén:

MainScreenNew.jpg

Csak nevek nélkül utakat látsz

ExampleBaseGridMap.png

vagy...

Csak néhány pontot és vonalat látsz

NearlyEmptyMap.png

A saját utcád is hiányzik. Vagy ahhoz képest, hogy városban vagy, a környék teljesen csupasz. Vagy még rosszab...

Csak egy teljesen üres térképet látsz

Ha a térkép, amit látsz teljesen üres, ellenőrizned kell, hogy van-e élő internetkapcsolatod a Waze szerverekkel. Válaszd a "Célpont" menüpontot és írd be, hogy "Budapest". A megjelenő listában válaszd az első tételt és a megjelenő menüben a "Mutasd a térképen" pontot. Ha így sem jelenik meg az utcatérkép, akkor valamilyen kapcsolódási problémád van. Győződj meg róla, hogy a telefonod kapcsolódik az internetre és olvasd el a felhasználói dokumentációt.

Ha látható az utcatérkép, akkor olvasd tovább.

Olyan útvonalon vezetsz, amely még nincs feltérképezve a Waze-ben

Valószínűleg legtöbbször a feltérképezett saját városodban használod a Waze-t, de néha olyan helyekre is vezetsz, amely még nincsen feltérképezve. Ebben az esetben kövesd ezeket az utasításokat.

Egy kis figyelmeztetés

A Waze nem olyan, mint a többi navigációs alkalmazás. Sok módja van annak, hogy jobbá tedd akár magad, akár mások számára. Nagyon szeretnénk, hogy ebben részt vegyél! A segítségnek vannak olyan módjai, amelyek nem igényelnek nagy erőfeszítéseket.

De természetesen az egyszerűbb módok a leglassabbak ahhoz, hogy olyan eredményt kapj, amely számodra és mások számára is észrevehető. Választhatsz aközött, hogy szánsz több időt a fejlesztésre, vagy megvárod, amíg valaki megcsinálja helyetted. Az emberek különböző dolgokban erősek, illetve különböző dolgok érdeklik. Készítheted a térképet vagy rögzíthetsz új útvonalakat, segíthetsz a dokumentációk készítésében, esetleg építheted és támogathatod a felhasználói bázist.

Ha egyik sem szimpatikus számodra, akkor csak nézz be a Waze-be minden hónapban, hogy lásd mennyit fejlődött. Vannak nagyobb városok, amelyek teljesen hiányoztak a térképről és kevesebb, mint 8 hónap alatt jobb útvonalhálózat alakult ki hozzájuk, mint amelyek a többi navigációs rendszerekben találhatóak.

Sose feledd: Azzal is segítesz, ha csak használod a programot!

Tennivalók

Üres, vagy majdnem üres térkép esetén

Mivel Magyarország nem kapott bázis térképet, ezért nálunk mindenképpen ez a módszer követendő. (A bázis térkép név nélküli utcahálózat lenne, ahol csak az utak adatait kellene megadni.)