Térképhibák jelzése

From Wazeopedia

Térképhibák jelzése

Térképhibát kétféleképp tudsz jelezni. Menet közben a Kliensben, illetve otthonról az Élő térképen. Kliensben a képernyő jobb alsó sarkában található jelölő ikonra kattintva teheted meg. A telefonos kliensből csak az aktuális tartózkodási helyedre vonatkozóan tudsz jelenteni térképhibát! Az Élő térképen csak kattints a problémás helyre és a felugró ablakban kattints a Hiba jelentése feliratra.

Jelentés az élő térképen



Jelentés a kliensből

Segítség a hibajelentéshez

Minden rendszerben fordulnak elő hibák, így a Waze-ben is. Mi, a Waze Magyarországi felhasználók Csoportja (WMCS) összefogjuk a magyar közösségben a hibák kezelését és a HQ (Waze Mobile Ltd.) fele a hibajelentések továbbítását is intézzük.

Ha esetleg hibát találsz a Waze működése során, akkor légy szíves vedd fel velünk a kapcsolatot az alábbi lehetőségek valamelyikén:

Waze fórum kliens témáknál, Facebook oldalunkon vagy az egyéb általad ismert elérhetőségeink valamelyikén.

Hibajelentéshez szükséges adatok

A hibajelentéshez általában a következő adatok kellenek:
- a hiba leírása
- Waze felhasználói név
- a hiba észlelésének időpontja
- képernyőkép a hibáról
- hogyan lehet újra előidézni a hibát
- Waze kliens verziója

További adatok

Ezen kívül kérhetjük (a HQ számára) még az alábbi adatokat is:
- eszköz típusa (telefon, tablet típusa)
- Android és ROM / iOS verzió
- képernyőkép a hibáról
- hogyan lehet újra előidézni a hibát
- útvonalterv adatai
- logok
- email cím

A fentiek közül elég ha csak az első részben felsoroltakat jelzed a hibával együtt. A második részben felsorolt adatok a HQ számára azért kellhetnek, hogy szerver oldalon meg tudják keresni a hibajelentéskor (vagy reprodukáláskor) az aktuális útvonaladhoz tartozó adatokat és be tudják határolni a hibát.

DEBUG mód be- és kikapcsolása

Ha arra kérünk akkor a 'DEBUG' módod aktiváld. A navigációs cím keresésekor a cím helyére a '2##2' szöveget írd be légy szíves (idézőjelek nélkül). Kapsz egy felugró ablakot, hogy 'A naplózás DEBUG szintre beállítva', innentől a DEBUG funkció aktív (a kliens újraindítása nem szükséges). A jelentéseknél megjelenik egy plusz gomb (méhecske), amivel egy gombnyomásra el tudod küldeni az adatokat.

Kikapcsolni ugyanúgy tudod: rákeresel a '2##2' címre. Most a felugró ablakban a 'A naplózás WARNING szintre beállítva' felirat tájékoztat arról, hogy visszatértél a normál módba.

Amíg manuálisan nem kapcsolod ki, addig aktív marad, a kliens újraindítása nem kapcsolja ki.

Kezdőlap