Felhasználói szintek

From Wazeopedia

Revision as of 22:27, 3 March 2019 by Szikra (talk | contribs) (→‎Fórum jelvények)
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)

Rangok a programban

Rang jelvény Leírás
Waze bébi Fájl:Baby.png Üdvözlünk a Waze világában! Waze bébi vagy jelenleg, de nem sokáig. Vezess 160 kilométert és felnőtt leszel
Waze felnőtt Fájl:Felnott.png Most választhatsz egy új Waze hangulatot.

Ahhoz, hogy Waze Harcos lehess, komolyan gyűjtened kell a pontokat...

Waze harcos Fájl:Harcos.png Íme a pajzsod! Bekerültél a felső 10%-ba a régiódban. Fenntartása nem lesz könnyű...
Waze lovag Fájl:Lovag.png A kard a tiéd! Bekerültél a top 4%-ba a régiódban.

Már majdnem Király vagy, gyűjtsd tovább a pontokat...

Waze király Fájl:Kiraly.png Célba értél! Bent vagy a felső 1%-ban a régiódban.

Rangok a térképszerkesztésben

Ezek határozzák meg a különböző felhasználók szerkesztési jogait.

Rang jelvény Leírás Szerkeszthető terület sugara megjegyzés
1 60px Új felhasználó 1 mérföld (1,6km) A bejárt útvonalad (ami 90 napig él) plusz a "szerkeszthető terület sugarán" belül tudsz szerkeszteni!
2 60px 3000 szerkesztés felett, vagy IGN szerkesztő 2 mérföld (3,2km) A bejárt útvonalad (ami 90 napig él) plusz a "szerkeszthető terület sugarán" belül tudsz szerkeszteni! A rangot automatikusan megkapod!
3 60px 25.000 szerkesztés felett, vagy Area Manager 3 mérföld (4,8km) Miután tapasztalatokat szereztél a szerkesztésben a bejárt területeden, kérhetsz kezelésre területet, egy mentor támogatása révén. Az Area Managers (AM) szerkeszthet bármit a kijelölt területen belül, kivétel olyan objektumokat, amit magasabb szintű szerkesztők zároltak.
4 60px Túl a 100.000 térképmódosításon 4 mérföld (6,4km) Lépj kapcsolatba a WMCS tagok valamelyikével és kérd a rangod frissítését
5 60px Túl a 250.000 szerkesztésen 4 mérföld (6,4km) Lépj kapcsolatba a WMCS tagok valamelyikével és kérd a rangod frissítését
6 60px Waze Champ és 500.000 szerkesztés felett Országos Lépj kapcsolatba a WMCS tagok valamelyikével és kérd az országos szerkesztési jogot
6 60px Country Manager és 500.000 szerkesztés felett Országos Lépj kapcsolatba a WMCS tagok valamelyikével és kérd az országos szerkesztési jogot
Waze Admin 60px STAFF Korlátlan Jelenleg csak a fizetett Waze alkalmazottak

VIP felhasználó

2013. januárjától megszűnt!

Elért cím           Hogyan lehet hozzájutni a VIP ranghoz
1 millió pont           1.000.000 pont
Mega Driver           50.000 km-t vezettél
Mega Mapper           200.000 szerkesztés megjelenítése
Mega Reporter           400 különböző felhasználó jelentésének like-olása az app-ban


Fórum jelvények

A Waze fórumain jelvényeket használ hogy a Waze szerkesztők csoporttagságait megjelenítse. Néhány szerkesztő több csoporthoz is tartozhat, de csak egy jelvényt lehet megjeleníteni. Minden olyan Waze szerkesztő, akinek több, mint egy jelvénye van, választhat, hogy melyiket szeretné a saját fórumos bejegyzései jobb oldalán megjeleníteni. A következő táblázat segít azonosítani a fórumban jelenleg használt jelvényeket. Egyes csoportokhoz való csatlakozás az ország vezetőségének jóváhagyásához kötött.

Fórum Jelvények
Fájl:Badge GlobalChamp.png Globális Bajnok A Waze vezetősége által kiválasztott szerkesztők, akik hosszú ideje hozzájárulnak az egész globális Waze közösség munkájához. Tipikusan olyan felhasználó lehet, aki már jó ideje Helyi bajnok.
Fájl:Badge LocalChamp.png Helyi Bajnok A Waze vezetősége által kiválasztott szerkesztők, akik hosszú ideje hozzájárulnak az adott ország Waze közösségének munkájához. Tipikusan olyan felhasználó lehet, aki már jó ideje Országos vezető.
Fájl:Badge CountryManager.png Országos vezető Szerkesztők, akik elérték a kívánt térképszerkesztői szintet, kinevezhetők Országos vezetőnek.
Fájl:Badge StateManagerLarge.png Állam vezető Ez a rang csak az USA-ban létezik!
Fájl:Badge AreaManager.png Területi vezető Szerkesztők, akik elérték a kívánt felhasználói szintet és az Országos vezetők ezt jóváhagyták.
Fájl:Badge Expert.png Szakértő A Szakértők általában egy adott területre összpontosítanak (felhasználói élmény, útvonaltervezés, kiterjesztések).
Fájl:Badge Mentor Global Champ.png Globális Tanácsadó

A Tanácsadók (Mentorok) olyan hozzáértő Waze szerkesztők, akik részt vesznek a mentorálási programban, ezáltal segítik az új, kezdő szerkesztők tudását bővíteni. A Tanácsadók 3 csoportba sorolhatók: tanácsadó, Helyi vezető és Globális vezető.

Fájl:Badge Mentor Local Champ.png Helyi Tanácsadó
Fájl:Badge Mentor.png Tanácsadó
Fájl:Global Localizer Badge.png Waze Lokalizációs Globális Csapatvezető Wiki fordítók, akik sok időt és energiát áldoznak arra, hogy a Waze illeszkedjen a helyi közösséghez.

A Lokalizációs Csapatvezetők 3 csoportba sorolhatók: tanácsadó, Helyi vezető és Globális vezető.

Fájl:Badge Localizer Local Champ.png Waze Lokalizációs Helyi Csapatvezető
Fájl:Badge Localizer.png Waze Lokalizációs Csapatvezető
Fájl:Badge BetaTester.png Béta Teszter Ehhez a tagsághoz a Waze központ jóváhagyása szükséges. Ezzel kapcsolatos információk a Waze beta oldalán találhatók. Centercode.com.
Fájl:WikiMaster.png Wiki Mester Elkötelezett önkéntesek csoportja, akik a Waze központjával közösen összedolgozva frissítik, korszerűsítik és karban tartják a Wiki oldalait.
Fájl:Badge Edit Rank 6.png Térképszerkesztő szint 6 A megszerzett szintnek megfelelően lehet csatlakozni egy csoportvezető megkérésével.
Fájl:Badge Edit Rank 5.png Térképszerkesztő szint 5
Fájl:Badge Edit Rank 4.png Térképszerkesztő szint 4
Fájl:Badge Edit Rank 3.png Térképszerkesztő szint 3
Badge Edit Rank 2.png Térképszerkesztő szint 2
Fájl:Badge Edit Rank 1.png Térképszerkesztő szint 1
Fájl:Badge Management.png Menedzsment Korlátozott, a Waze vezetősége.
Fájl:Badge WazeStaffAdmin.png Waze kapcsolattartó, adminisztrátor Waze alkalmazottak, ők tartják a kapcsolatot a szerkesztőkkel, felhasználókkal.
Fájl:Coordinators.png Koordinátor A közösség tagjai, akik szorosan együttműködnek a Waze kapcsolattartóival és tudják biztosítani a hatékony kommunikációt a Waze központ és felhasználók között.
Fájl:MapRaider.png Térkép támadó
Fájl:Master Raider.png Mester Térkép támadó
Fájl:Badge Champ Retired.png Nyugdíjas bajnokKezdőlap