טיפים ותובנות בעריכת מפה גרסאות קודמות

הגרסה להדפסה אינה נתמכת עוד וייתכן שיש בה שגיאות תיצוג. נא לעדכן את הסימניות בדפדפן שלך ולהשתמש בפעולת ההדפסה הרגילה של הדפדפן במקום זה.

בחזרה לעורך מפה

מיקום התחלתי של עורך המפה

בכדי להתמקם באופן אוטומטי במיקום מסוים, לדוגמא הבית שלכם, בכל פעם שאתם נרשמים לתוכנת עורך המפה:

  1. כוונו את התצוגה של המפה (מיקום וזום) בצורה שהייתם רוצים שעורך המפה יפתח בו בכל פעם שתרשמו אליו.
  2. לחצו עם העכבר על אייקון הפרמלינק אשר ממוקם בפינה השמאלית בחלקו התחתון של המסך, עתה, ה-URL של המיקום והזום שקבעתם בסעיף הקודם נמצא בשורת ה-URL, כלומר בכתובת האתר בחלקו העליון של המסך.
  3. צרו סימניה (Bookmark) של ה-URL הזה ומעתה בכל פעם שתלחצו על הסימניה הזו הדפדפן יקח אתכם בדיוק לנקודה הזו במפה בעת פתיחת תוכנת עורך המפה.

עריכה מבלי להציג את שכבת הכבישים

לפעמים נמצא את האפשרות של עריכת המפה מבלי להציג את שכבת הכבישים כיותר מועילה, כך למשל כאשר נרצה להתאים את הגיאומטריה של הכביש שאנו עורכים לכביש האמיתי שהוא מייצג נוכל לכבות את שכבת הכבישים ולהפעיל את שכבת צילום הלווין.

מחיקת מפרק גיאומטריה בצורה מהירה

לחיצה רצופה על המקש 'd' בעת ריחוף עם העכבר לאורך סגמנט תמחק כל מפרק גיאומטריה שהעכבר ירחף מעליו, פעולה זו יכולה לחסוך עשרות לחיצות על המקש 'd' כאשר רוצים לערוך גיאומטריה של כביש מחדש.

רחובות ללא שם או פרטי עיר

  • על מנת ליצור או לערוך סגמנטים ללא שם או פרטי עיר המיוחסים אליהם אנו מוכרחים לסמן את האפשרות ׳אין׳ בשדות ׳עיר׳ ו/או-׳שם רחוב׳ (תלוי באיזה נתון חסר) בחלקו העליון של לוח העריכה המתייחס לכתובת הסגמנט, נוכל לראות את פרטי הכתובת של סגמנט על ידי לחיצה על הכפתור הממוקם בחלקו העליון של לוח העריכה הצידי, לאחר הלחיצה עליו יפתח לוח עריכת הכתובת.


  • סגמנטים חדשים יכולים להישמר גם בלי הפרטים של שם הרחוב או שם העיר אך במקרה זה הם יוצגו על המפה בצבע אדום ולא יוצגו בעת ניווט במכשיר המנווט וגם לא יהיו נגישים לחישוב ניווטים דרכם, סימון ׳אין׳ בשדות הרלונטיים כמתואר בסעיף הקודם יפתור בעיה זו.

רחובות העוברים על הגבול בין ערים

כאשר רחוב עובר על הגבול בין 2 ערים, וברחוב הזה מוגדרים מספרי בתים, מומלץ לתת לרחוב שם חלופי שבו יהיה אותו שם רחוב אך עם שם העיר השניה. בצורה זו ניתן לנווט אל כתובת ברחוב עם שם העיר האחת או שם עיר השניה.

רחובות המתחברים לעצמם - לולאה

בעת יצירת סגמנט חדש המתאר כביש או חלק מכביש, יש לשים לב שהוא לא מתחבר אל עצמו ויוצר לולאה לבד, במקרה זה נדרש מפרק מחבר נוסף (כלומר לחלק אותו ליותר מסגמנט אחד) לפני החיבור חזרה לעצמו על מנת ליצר את הלולאה.

בתמונה אפשר לראות כיצד סגמנט מעגלי שכזה אמור להיראות, שימו לב למפרק המחבר בצידה השמאלי של הלולאה.

התאמת גיאומטריה של כמה סגמנטים נבחרים

במקרה בו בחרנו לסמן כמה סגמנטים באותו זמן (כמו למשל בעת הפיכת כמה כבישים בשכונה לדו סיטריים), יש עדיין אפשרות לשנות את הגיאומטריה של כל סגמנט בודד בתוך הסט הזה שתחמנו.
פעולה זו לא תגרום לאיבוד תחימת סט הסגמנטים הנבחר.

הזזת מפרק קצה של סגמנט ולא את קצה הסגמנט

בזמן התאמת מיקום הקצה של סגמנט, כמו במקרה של דרך ללא מוצא, קיימות שתי שיטות להזיז את קצה הסגמנט כאשר לכל שיטה יש תוצאות שונות.

  1. השיטה העדיפה היא לא לבחור את הסגמנט עצמו אלא את מפרק הקצה שלו. בזמן בחירת מפרק לא מתבצע זיהוי של מפרק קצה A או מפרק קצה B שכן מדובר בבחירת מפרק מסוים ולא סגמנט בעל לפחות שני מפרקי קצה. שיטה זו משמרת את המידע הקיים לגבי הצומת כמו פניית פרסה וכדומה.


  1. השיטה הפחות עדיפה היא כמובן לבחור את הסגמנט ואז לגרור את מפרק A או B למיקום שאנו רוצים, במצב זה לאחר שאחד ממפרקי הקצה מוזזים, עורך המפה יוצר מפרק חדש עבור המיקום החדש והמידע שהיה מיוחס לאותו מפרק שהזזנו נמחק.

מצלמות אור אדום ומהירות

מצלמות המהירות בישראל מסומנות, ממופות ומאושרות ע"י מובילי הקהילה בלבד.

  • מצלמת מהירות פעילה תתן התראת שמע והתראה חזותית כ-800 מטרים לפני המיקום שהמצלמה מוגדרת בו ורק אם עוברים את המהירות שאליה המצלמה מכוונת, כלומר במקרה בו מהירות הנסיעה היא 90 קמ״ש בכביש שבו המהירות המותרת היא 90 קמ״ש, אם עברנו את נקודת ההתראה של 800 מטרים לפני המצלמה לא נקבל התראת שמע אלא רק התראה חזותית, לפיכך ועל מנת להימנע ממצבים אלו כל מצלמות המהירות בארץ מכוונות למהירות של 20 או 30 או 1 קמ״ש, במצב זה כאמור נקבל התראה חזותית וגם קולית לגבי המצלמה.
  • מצלמות דמה לא יגרמו להתראות בכלל ומסומנות על המפה עם איקס אדום עליהן
  • כיוון המצלמה (הכיוון ממרכז התמונה אל העיגול האדום) מגדיר את כיוון הנסיעה עבור המצלמה.
  • מצלמות אור אדום לא קיימות יותר בארץ ולכן גם לא יתקבלו יותר התראות על מצלמות מסוג זה.
  • האדם האחרון שערך את הפרטים של מצלמת המהירות או מצלמת האור האדום בעצם נעל את הפרטים הללו לפי הדירוג שלו. משתמש עם דירוג נמוך יותר לא יוכל לשנות את פרטי המצלמה פרט למקרים הבאים:
  1. אם הוא המשתמש שיצר את המצלמה מלכתחילה.
  2. אם המצלמה נמצאת באיזור הניהול שלו בתור מנהל איזור.
  • האפליקציה תזהיר לגבי מצלמות מהירות אם הן מצלמות את אותו כיוון הנסיעה של הסגמנט שהן מיוחסות אליו ואם הנהג עובר את המהירות המותרת במצלמה.

הזזת סגמנטים אל מעבר למרחק המותר

כאשר קצה של סגמנט מוזז מרחק גדול משמעותית מהמיקום הקודם שלו או מנקודת ההתחלה של אותו סגמנט שהוא משויך אליו, כמו למשל במקרה של כביש בין ארצי או עירוני ארוך ללא חיבורי ביניים לסגמנטים אחרים, יכול להיות שתצא הודעת שגיאה שאומרת: ״לא אפשרי לשמור את השינויים: אלמנטים מסוימים הוזזו אל מעבר לגבול המותר״ הנה כמה פתרונות למצב זה:

  • העבירו את מיקום קצה הסגמנט למרחק יותר קצר ושמרו את השינויים, לאחר מכן העבירו שוב את קצה הסגמנט למרחק קצת יותר רחוק ושמרו שוב, המשיכו כך עד שתגיעו למיקום הרצוי עבור נקודת הקצה של הסגמנט.
  • חלקו את הסגמנט לשניים או יותר סגמנטים כך שכל סגמנט לא יעבור מרחק מותר מסוים.
  • ציירו כביש חדש במקום הקיים, כביש חדש אפשר ליצור באיזה מרחק שרוצים. חשוב לשים לב לביצוע העברת המידע בצורה נכונה מהסגמנט הישן לחדש שיוצרים במקומו.

תוספים, הרחבות וכלים

כלים ותוספים שפותחו ע"י אנשי הקהילה מקלים מאד בתהליך עריכה. ראה הרחבה כאן