Translations:Locks/1/nl

From Wazeopedia

Locks (Vergendelingen)

Alle wegtypen en Plaatsen hebben een standaard vergrendelingsniveau (lock level).

Afhankelijk van het belang van een weg, zal deze door meer Wazers worden gebruikt, zal een fout bij het bewerken pijnlijker zijn en kan de routering rare dingen gaan doen. Om deze ongewenste situaties te voorkomen, zijn enkele van de belangrijkste wegen op een bepaald niveau vergrendeld in de Waze Map Editor.

Uitzonderingen:

  • Als je eigen niveau niet hoog genoeg is, kun je op je eigen niveau locken en/of om hulp vragen.
  • Wanneer de Streetview beelden afwijken van de werkelijke situatie, is het OK om 1 niveau hoger te vergrendelen, om ongewenste veranderingen tegen te gaan.
  • Ook complexe situaties kunnen worden beveiligd door een hoger lock-level. Bijvoorbeeld LARGAS.
  • Segmenten die langdurig onderhevig zijn aan wegwerkzaamheden kunnen als extra beveiliging 1 niveau hoger worden vergrendeld.
  • Segmenten met een time-based restrictie, moeten worden vergrendeld op niveau 3.


Als een object op een hoger niveau is vergrendeld dan het standaardniveau, heeft dat vaak een goede reden. Je kunt de editor, die de laatste wijzigingen aan het object heeft aangebracht, voor informatie vragen.

Het lock-level komt overeen met het editor level. Een editor kan dingen aanpassen tot op het eigen editor level. Als je een segment wilt bewerken dat hoger is vergrendeld dan je niveau, kun je een ontgrendeling aanvragen via het kanaal #editing Slack. Wanneer je een ontgrendeling (down lock) aanvraagt, meld je de stad, het huidige niveau en de reden voor het verzoek en een Permalink van de betrokken segmenten.