Difference between revisions of "Innkjørsler"

From Wazeopedia
 
Line 1: Line 1:
Disse reglene gjelder ved tegning av innkjørsler. Hvis det er behov for å avvike fra disse reglene, skal dette først diskuteres i den norske [https://discordapp.com/channels/347386780074377217/348315944524972044 '''Discord-kanalen'''] eller i [https://www.waze.com/forum/viewforum.php?f=54 '''diskusjonsforumet'''].
+
Disse reglene gjelder ved tegning av innkjørsler. Hvis det er behov for å avvike fra disse reglene, skal dette først diskuteres i den norske [https://discordapp.com/channels/347386780074377217/348315944524972044 '''Discord-kanalen'''], eventuelt i [https://www.waze.com/forum/viewforum.php?f=54 '''diskusjonsforumet'''].
  
 
'''Hovedregler'''
 
'''Hovedregler'''
Line 8: Line 8:
  
 
'''Anbefalinger'''
 
'''Anbefalinger'''
*Innkjørsler til én adresse kan tegnes hvis:
+
*Innkjørsler til én adresse <u>kan</u> tegnes hvis:
 
**Innkjørselen går parallelt med en annen vei, og det er en fare for at Waze blander sammen de to veiene.
 
**Innkjørselen går parallelt med en annen vei, og det er en fare for at Waze blander sammen de to veiene.
**Innkjørselen har et eget veinavn og minst én adresse knyttet til veien. Bruk da veitypen Street. Her kan veien være kortere enn 50 meter.
+
**Innkjørselen har sitt eget veinavn og minst én adresse knyttet til veien. Bruk da veitypen Street. Her kan veien være kortere enn 50 meter.
*Hvis en innkjørsel ikke har noe navn, skal den heller ikke gis navn i Waze. Veinavn brukes i Waze for veier som har et synlig navneskilt som du bruker for å bestemme hvor du skal svinge.
+
*Hvis en innkjørsel ikke er skiltet med veinavn, skal den heller ikke gis navn i Waze. Veinavn brukes i Waze for veier som har et synlig navneskilt som du bruker for å bestemme hvor du skal svinge.
 
*Innkjørsler kan og tegnes hvis adressekoordinatene sannsynligvis vil rute til en tilstøtende vei som ikke leder til adressen.
 
*Innkjørsler kan og tegnes hvis adressekoordinatene sannsynligvis vil rute til en tilstøtende vei som ikke leder til adressen.
*Hvis en innkjørsel bryter med disse reglene, skal den ikke slettes før du har kontaktet den som tegnet segmentet.
+
*Hvis en innkjørsel bryter med disse reglene, skal den normalt ikke slettes før du har kontaktet den som tegnet segmentet.

Latest revision as of 11:39, 9 January 2020

Disse reglene gjelder ved tegning av innkjørsler. Hvis det er behov for å avvike fra disse reglene, skal dette først diskuteres i den norske Discord-kanalen, eventuelt i diskusjonsforumet.

Hovedregler

 • Tegn bare innkjørsler som går til mer enn én adresse eller eiendom.
 • IKKE tegn innkjørsler som er kortere enn 50 meter.
 • Innkjørsler skal være av veitypen Private Road og skal IKKE ha navn.


Anbefalinger

 • Innkjørsler til én adresse kan tegnes hvis:
  • Innkjørselen går parallelt med en annen vei, og det er en fare for at Waze blander sammen de to veiene.
  • Innkjørselen har sitt eget veinavn og minst én adresse knyttet til veien. Bruk da veitypen Street. Her kan veien være kortere enn 50 meter.
 • Hvis en innkjørsel ikke er skiltet med veinavn, skal den heller ikke gis navn i Waze. Veinavn brukes i Waze for veier som har et synlig navneskilt som du bruker for å bestemme hvor du skal svinge.
 • Innkjørsler kan og tegnes hvis adressekoordinatene sannsynligvis vil rute til en tilstøtende vei som ikke leder til adressen.
 • Hvis en innkjørsel bryter med disse reglene, skal den normalt ikke slettes før du har kontaktet den som tegnet segmentet.