Editări de evitat

From Wazeopedia

378px-Mbox warning pn.svg.pngÎn construcție...

Acest articol trece în revistă aspectele cel mai frecvent neînțelese ale editării folosind Waze Map Editor (WME). Pentru editorii noi în utilizarea WME descrie câteva dintre greșelile care pot face datorită neînțelegerii și cunoașterii regulilor de editare. Pentru editorii avansați și managerii de zonă, descrie cum să răspundă cel mai bine atunci când sunt descoperite modificări greșite.

Poate fi intimidant să vezi toate lucrurile care se pot face greșit. Nu te panica! Acest articol include o listă de lucruri care, în general, sunt sigure și ușor de editat pentru începători.

Modificările incorecte sunt un lucru normal în Waze

Waze a creat WME-ul cu dorința de a atrage cât mai mulți editori. În acest scop, WME permite oricui să schimbe harta rapid și ușor fără să fi citit reguli de editare, antrenament, practică sau testare.

Totuși, în exteriorul primitor al WME, se află o tehnologie de ultimă oră. Oferă instrumente expert care se pot comporta diferit în funcție de detalii subtile - uneori chiar invizibile! Oferă documentație mică încorporată și etichetează câteva caracteristici cheie, în mod contrar intuitiv. În anumite condiții, care implică în special unghiuri de virare, tip de drum, și nume de stradă primare și alternative, poate produce rezultate de rutare neașteptate și pot fi create de începători și experți deopotrivă.

Cu toții facem greșeli și multe dintre ele. Nu te panica! Dacă veți citi aceste rânduri sunteți pe drumul cel bun.

Acest articol discută trei categorii de confuzii: principii neînțelese, greșeli funcționale și convenții neînțelese. Înainte de a discuta despre acestea, este esențial să creăm un fel de „editare” incorectă, care este mai îngrijorătoare decât toate celelalte.

Cea mai proastă editare incorectă

Cea mai proastă editare făcută incorect de către toți editorii este cea de neatins de către ceilalți editori. În cazul în care pari neintenționat în a dăuna hărții, comunitatea de editori va încerca să ajungă la tine pentru a te ajuta să devii un editor mai bun. Sau, dacă un alt editor trebuie să înțeleagă de ce v-ați structurat modificările așa cum ați făcut-o, el sau ea ar putea să vi se adreseze înainte de a se acumula greșelile. Dacă nu puteți fi contactat, comunitatea de editare poate doar ghici cu privire la modificările voastre și are mijloace limitate pentru a restrânge daunele potențiale suplimentare.

Trebuie să vă asigurați că e-mailurile trimise la adresa pe care ați dat-o Waze vă vor ajunge rapid. Aceasta înseamnă că trebuie să furnizați Waze o adresă de e-mail pe care o verificați în mod regulat, dar și verificând că e-mailurile trimise către acel cont de la waze.com, în special de la forum@waze.com, vor trece de orice filtre de spam sau junk-mail.

Dacă primiți un e-mail care indică faptul că aveți un mesaj privat (PM), vă rugăm citiți PM-ul. Pentru a face acest lucru din orice pagină Waze, selectați SUPPORT, apoi „Forumuri comunitare”, apoi în partea din stânga sus a ecranului, „mesaje noi”. De asemenea, puteți accesa inboxul dvs. direct utilizând acest link. Dacă PM este de la un coleg editor care vă sfătuiește despre modificări făcute incorect, vă rugăm răspundeți!

Principii neînțelese

Multe modificări incorecte provin din neînțelegeri și presupuneri incorecte despre principiile fundamentale ale lui Waze, cel mai frecvent următoarele:

Neînțelegerea scopului Waze

Greșit: Waze este o aplicație de cartografiere cu scop general pentru orice aș dori să cartografiez, incluzând traseele mele preferate de mers, pârâurile și iazurile ascunse, calea ferată istorică, dar abandonată, pista pentru biciclete prin oraș și locul de parcare preferat.

Corect: Waze NU este o aplicație de cartografiere cu scop general, un instrument de mers pe jos sau cu bicicleta sau un mijloc pentru a sprijini rutele și destinațiile strict personale. Este conceput special pentru a ajuta șoferii de autovehicule să navigheze la obiectivele lor și să evite traficul. Sunt descurajate cu tărie modificările pe hartă care nu susțin aceste obiective. Editările care distrug aceste obiective, chiar și fără intenție, nu trebuie să apară deloc.

Tragedia ștergerii și deconectării

Greșit: Cum editez harta Waze, nu face nici o diferență dacă șterg segmente atâta timp cât harta ajunge să arate corect.

Corect: Fiecare segment de drum conține date de trafic acumulate de la utilizatorii care trec. Deși nu puteți vedea aceste date, sunt esențiale pentru rutare. Aceste date reflectă cât a durat ca utilizatorii să treacă pe segment și cât a durat să vireze la sfârșitul său, pentru orice moment dat al zilei și săptămânii. Dacă un segment este șters, toate datele sunt pierdute. Dacă segmentul este deconectat și reconectat în altă parte, datele de schimb sunt pierdute. Editorii ar trebui să se străduiască să evite ștergerea și deconectarea, acolo unde este posibil.

Presupunând că tipurile de drum sunt intuitive

Pentru mai multe detalii despre acest subiect, consultați Tipuri de drum.

Greșit: Atunci când decid ce tip de drum aplic pe un segment, mă pot baza pe concepția mea intuitivă despre autostrăzi, rampe, străzi, poteci, etc. Faptul că un tip de drum este disponibil în Waze Map Editor înseamnă că ar trebui să-l folosesc; Waze vrea ca eu să creez tot ce oferă ei în acea listă și să fac asta oriunde cred că are sens. Pentru segmentele de drum existente, sunt binevenit să le promovez și să le retrag la orice tip de drum consider că este adecvat.

Corect: tipurile de drum Waze au semnificații specifice. Alegerea tipului de drum poate afecta instrucțiunile de rutare și vocea, uneori în mod surprinzător. Multe rute care pot fi dirijate au fost tipizate cu atenție, conform datelor guvernamentale. Alte căi de călătorie, în special drumurile de acces și traseele de mers, sunt adesea lăsate în mod intenționat neîncadrate. Nu schimbați tipurile de drum existente până nu înțelegeți diferitele proprietăți ale acestora și fiți precaut atunci când creați drumuri de acces și pe care nu se poate conduce un autoturism.

Încercați prea tare să potriviți harta cu imaginea din satelit

Greșit: harta Waze ar trebui să corespundă imaginii din satelit cât mai îndeaproape posibil.

Corect: harta Waze trebuie să fie cât se poate de simplă, oferind în același timp instrucțiuni de navigare exacte și instrucțiuni vocale în timp util pentru șoferii autovehiculelor. Adesea, reprezentările abstracte sau rare, deși pot părea ciudate sau greșite, vor servi cel mai bine aceste obiective. În alte situații, este mai bine să nu cartografiați un drum deloc. Hărțile curate și navigația utilă nu trebuie niciodată sacrificate din motive de reprezentare exactă a hărții cu realitatea din teren.

Greșeli funcționale comune

O eroare funcțională introduce date greșite sau incomplete sau o rutare defectuoasă. Erorile funcționale trebuie rezolvate imediat ce sunt detectate. Dacă editarea dvs. incorectă a fost o greșeală funcțională, editorul care a descoperit-o probabil a luat deja măsuri pentru remedierea acesteia.

Poate fi intimidant să vezi toate lucrurile care se pot face greșit. Nu te panica! Acest articol include o listă de lucruri care, în general, sunt sigure și ușor de editat pentru începători.

Drumuri roșii Drum rosu.png

Pentru mai multe detalii despre acest subiect, consultați Crearea și editarea segmentelor de drum.

Greșeală: drumurile care sunt conturate în roșu în WME au fost publicate înainte ca toți parametrii necesari să fie stabiliți corect. Drumurile roșii create din funcția pavare a aplicației mobile sunt inutile pentru rutare, în timp ce drumurile roșii create cu WME sunt dirijabile. În ambele cazuri, afișarea lor proeminentă în WME atrage atenția asupra modificărilor incomplete.

Exemplu de ”drum roșu”

Remediere: Nu ștergeți automat drumurile roșii! Drumul poate fi roșu, deoarece un utilizator a adăugat un drum lipsă folosind funcția de asfaltare sau pentru că un editor local cu cunoștințe de primă mână l-a creat în editor, dar nu a confirmat detaliile acestuia. Aceste drumuri pot reflecta construcțiile care au avut loc de la achiziționarea imaginilor din satelit și/sau de pe stradă.

Dacă drumul roșu pare să indice un drum pe care se poate conduce, care va îmbunătăți traseul către destinații adiacente, completați-l după cum este necesar și verificați restricțiile de virare. Încercați să păstrați numele creatorului din respectul pentru că au găsit omisiunea și au încercat să-l remedieze.

Dacă drumul roșu este creat fără a exista în realitate acesta ar putea perturba rutarea, ca în cazul obișnuit al drumurilor inutile de parcare, alei private sau alei, atunci ștergeți-l.

Exemplu ”drum rosu” după finalizare.

Sensuri giratorii nepotrivite

Pentru mai multe detalii despre acest subiect, consultați sensurile giratorii.

Un sens giratoriu corect

Greșeală: Instrumentul WME Roundabout creează o intersecție care oferă șoferilor instrucțiuni de rutare specifice rotației, cum ar fi „la sensul giratoriu, ieșiți pe a treia ieșire” (pentru sensurile giratorii din intersecțiile complexe) sau „faceți stânga la sensul giratoriu” (pentru sensurile giratorii din intersecțiile perpendiculare simple). Dacă aceste instrucțiuni de rutare ar putea produce confuzie șoferilor, instrumentul Roundabout nu ar trebui utilizat. Sensurile giratorii nu se fac la capătul drumurilor înfundate, chiar dacă în capătul acestora se află o girație.

Sens giratoriu creat greșit

Remediere: Dacă imaginea din satelit nu nu este elocventă și lasă loc de îndoieli, utilizați Street View pentru a verifica dacă nu există semne care sugerează un sens giratoriu. Dacă este un sens giratoriu, asigurați-vă că aspectul se potrivește cu comportamentul dorit de rutare a sensului giratoriu. Dacă nu este un sens giratoriu, ștergeți-l și înlocuiți sau reparați conexiunile asociate.

Segment creat corect folosind unealta ”drum”

Segmente suprapuse

Greșeală: cu excepția cazurilor de rampe colectoare și a căilor ferate, ar trebui să existe un singur segment de rutare a traficului de-a lungul unei străzi. Segmentele care se suprapun provoacă probleme sistemului de rutare și a celui de numerotare a imobilelor.

Uneori, editorii creează segmente care se suprapun deoarece nu știu să modifice segmentul existent sau consideră că este blocat deasupra rangului de editare. Abordarea corectă este de a căuta ajutor, nu de a adăuga un segment nou peste unul existent.

Segmente suprapuse

Remediere: Identificați segmentul care se suprapune - de obicei cel fără numerele imobilelor și/sau cu conexiuni necorespunzătoare cu alte segmente din apropiere - și ștergeți-l. Reparați permisiunile de viraj.

Remedierea problemei segmente suprapuse


Segmente deconectate / disjuncte

Greșeală: doar pentru că segmentele par să se intersecteze nu înseamnă că o fac cu adevărat. O intersecție corespunzătoare va afișa toate restricțiile de virare dacă este selectat un segment conectat. Un segment care pare să se conecteze nu numai că nu va reuși să se orienteze, dar îi va confunda și pe editorii care încearcă să înțeleagă greșeala.

Segmente de drum neconectate


Remediere: Dacă intersecția pare validă și dacă segmentul este corect, rutabil și respectă convențiile, conectați segmentul și setați restricțiile de virare în mod corespunzător. Dacă intersecția nu este validă, dar segmentele sunt corecte, lăsați un spațiu între ele (și, eventual, un comentariu pe hartă), astfel încât va fi evident pentru alți editori că nu se conectează și să ia în considerare blocarea acestora pentru a fi siguri că rămân așa. În caz contrar, ștergeți segmentul.

Conectare segmente


Editarea eșuată din cauza segmentelor blocate

Greșeală: este imposibil pentru editorii de nivel 1 să atașeze noi segmente la un drum blocat deasupra rangului lor. Dacă se încearcă, rezultatul este că segmentele sunt deconectate/disjuncte, așa cum este descris mai sus. Mai rău, noii editori ar putea presupune că au corectat problema și că au conectat segmentele dar au lăsat zona neterminată în mod invizibil, până când acesta va fi descoperită și reparată de un alt user.

Un segment la care nu s-a reușit conectarea la un drum blocat. Un editor Rank-1 a creat un drum nou, dar nu l-a putut conecta la Str. Costea Vodă, blocat la rangul 2. Editorul a simulat în schimb conectarea atât de perfect încât deconectarea acestuia este nedetectabilă chiar și la cel mai înalt nivel de zoom. Noul drum este deconectat, dar poate trece mult timp până când cineva îl descoperă.

Remediere: îndepărtați cel puțin capătul segmentului deconectat de zona de atașare, astfel încât să fie evident pentru alți editori că drumul nu se conectează. Nu veți provoca niciun rău făcând acest lucru, deoarece conexiunea de rutare este deja întreruptă. Faci vizibilă doar o problemă invizibilă, care ajută pe toată lumea.

Odată ce segmentul este conectat, restricțiile de virare apar acum normale.
Folosind instrumente standard, singura modalitate de a spune că noul segment este deconectat este selectarea acestuia. Segmentul selectat nu are restricții de virare pe Str. Costea Vodă, ceea ce arată că acesta este un punct mort.


Apoi, creați un permalink al segmentului cu probleme și contactați un editor de rangul necesar pentru a remedia conexiunea. Există câteva moduri de a face acest lucru:

 • Trimiteți o „cerere de deblocare/actualizare” pe forumul comunității. Este important să postați un permalink corect și să utilizați protocolul corect! Includeți această legătură permanentă (permalink) în postarea voastră.
 • Trimiteți un mesaj privat (PM) prin forumuri către un editor local activ de rangul necesar, cum ar fi un manager de zonă sau un alt editor senior local cu care ați stabilit o conexiune. Includeți legătura permanentă (permalink) în mesajul dvs.
 • Trimiteți un PM editorului al cărui nume este marcat ca modificat ultima dată segmentul blocat. Acest lucru nu funcționează întotdeauna, dar merită încercat mai ales dacă primele abordări nu par să vă aducă rezultate. Includeți legătura permanentă (permalink) în mesajul vostru.

Restricții de virare corupte

Greșeală: Uneori, atunci când modificați o intersecție, puteți lăsa în roșu restricții importante de virare. Acest lucru va împiedica rutarea pe segmentele afectate. În cele mai grave cazuri, drumuri importante pot fi închise în mod efectiv pentru utilizatori, care sunt în schimb ocoliți pe drumuri ocolitoare.

Restricție de viraj coruptă. Un editor a modificat conectorul de grad pentru virajele din dreapta de la intersecția cu Șoseaua Națională, dar a lăsat neintenționat o restricție de virare critică în roșu, creând o închidere parțială a intersecției. Închiderea va afecta dramatic traseul în zonă, forțându-i pe utilizatori să ocolească restricția.


Remediere: Corectați restricțiile de virare cât mai repede posibil.

Corectați restricțiile pentru conectorul de grad, așa cum ar trebui să apară.


Noduri de geometrie în exces sau nealiniate

Pentru mai multe detalii despre acest subiect, consultați Editarea drumurilor existente.

Greșeală: excesul de noduri de geometrie încetinește afișajul și face un segment mai greu de editat, în timp ce nodurile nealinate afectează estetica afișajului și, în cazuri extreme, perturbă capacitatea clientului Waze de a determina pe ce drum se află un șofer.

Utilizarea excesivă a nodurilor geometrice. Acest segment încorporează 16 noduri de geometrie. Acest lucru este mult mai mult decât este necesar aici și face ca segmentul să fie mai greu de ajustat.


Remediere: Eliminați excesul de noduri de geometrie (folosind mouse-hover-ul și tasta 'd') și corectați nodurile aliniate greșit.

Opt noduri de geometrie oferă suficiente detalii pentru acest segment.


Înțelegerea greșită a tipului de drum „Important”

Greșeală: este contraintuitiv, dar în Waze, „drum important” nu înseamnă neapărat un drum care transportă mult trafic. Înseamnă doar un drum care transportă mai mult trafic decât alternativele din apropiere. De exemplu, o șosea de munte cu o singură bandă pe sens poate fi o „drum minor”, iar o stradă cu două benzi care servește un sat mic o „drum major”. Evaluarea unui drum prin semnificația sa în raport cu alternativele apropiate este denumită „clasificare funcțională”.

Clasificare greșită a drumurilor importante. Un editor a trecut un segment din Str. Iordache Lozonschi de la atributul Stradă Principală la atributul Stradă. Această modificare introduce o discontinuitate a tipului de drum dintre Str. Sf. Petru Movilă și Str. Arhitect G.M. Cantacuzino. Discontinuitatea va denatura rutarea traficului.


Astfel de situații de multe ori încurcă editori noi, cărora, această aplicație a cuvântului „drum important” pare absurdă. Drept urmare, unii vor încerca „să-l corecteze” coborând Drumurile importante către Străzi sau Străzi Primare, distrugând în mod involuntar munca atentă și metodică necesară pentru a stabili tipul de drum în conformitate cu standardele naționale.

Răspuns: Găsiți harta drumurilor din regiunea de editare și restabiliți, dacă este cazul, clasificările rutiere Waze în conformitate cu convențiile comunității de editare. Luați în considerare blocarea segmentelor afectate, mai ales dacă convenția locală o recomandă.

Segmentu din Str. Iordachi Lozonschi a fost restaurat cu atributul de Stradă Principală pentru a corecta rutarea în zonă.


Reprezentare inutilă pe segmente unidirecționale

Imagini de adăugat


Greșeală: doar pentru că un drum este împărțit de o fâșie mediană nu este un motiv suficient pentru a-l reprezenta ca divizat în Waze! Împărțirea drumurilor pe harta Waze poate cauza multe probleme și trebuie făcută cu grijă. Verificați întotdeauna cu Administratorul local înainte de a împărți un drum și urmați cele mai bune practici de editare a hărții.

Răspuns: consultați AM-ul local sau un Champ. Restaurarea drumurilor la statut nedivizat poate provoca multe dureri de cap. Nu presupuneți automat că un drum împărțit este incorect, chiar dacă drumul pare a fi fost împărțit prost sau de către un editor novice.

Trasee de mers pe jos

Imagini de adăugat

Greșeală: Deoarece WME oferă un tip de drum „Traseu de mers pe jos”, poate părea că Waze dorește ca editorii să mapeze traseele pietonale pe lângă drumurile normale pentru autovehicule. Nu, nu este corect! Puține circumstanțe necesită maparea traseelor ​​de mers. Acestea ar trebui să fie foarte rare și cartografiate doar de experți.

Aceste informații pot avea nevoie de revizuire începând cu WME v2.9-48.

 • Traseele de mers sunt complet rutabile și pot afecta rutarea chiar și atunci când sunt deconectate! Conectate sau nu, tipul Traseu de mers pe jos nu trebuie niciodată utilizat atunci când nu sunt dorite efecte asupra rutelor locale.
 • Utilizarea Waze în timpul mersului pe jos sau a mersului pe bicicletă poate deteriora baza de date a vitezei și a traficului Waze. Astfel de utilizări ar trebui descurajate. Editorii nu ar trebui să mapaze traseele de mers sau orice alt tip de drum, cu scopul exclusiv de a încuraja utilizatorii care nu conduc autoturisme.
 • Prezența traseelor ​​de mers pe jos, chiar și în zone îndepărtate în care proprietățile lor de rutare pot face mai puține daune, încurajează editorii noi să se adauge la traseele noi la cele existente. Dacă astfel de căi nu sunt conduse cu cel puțin un 4X4, ele ajută la perpetuarea credinței greșite că Waze este disponibil pentru a sprijini pietonii și bicicliștii.

Răspuns: Stratul Punctelor GPS nu lasă nicio îndoială că pietonii și bicicliștii utilizează Waze (deși în mod necorespunzător) pe traseul de mers.

Dacă traseul de mers pe jos este un drum întreținut și destinat pentru utilizarea obișnuită a vehiculelor cu motor legal? Schimbați tipul de drum într-un tip de drum adecvat, iar dacă drumul este disponibil pentru a fi conduse doar de personal autorizat oficial, cum ar fi echipaje de urgență sau de pompieri, asigurați-vă că este deconectat de la rețeaua rutieră.

Poate ajuta în orientarea șoferilor traseul de mers? De exemplu, locul unde o alee de cartier, cum ar fi un traseu de alergare traversează un drum? Aceste utilizări sunt cel mai bine menținute la minimum; amintiți-vă, scopul lor este de a orienta șoferii, nu de a încuraja pietonii și bicicliștii să utilizeze Waze!

Dacă nu se aplică nimic din cele de mai sus, evaluați scopul traseului de mers. Este în vigoare numai pentru a sprijini și încuraja utilizatorii care nu conduc autovehicule? Nu există nicio șansă ca un șofer să-l găsească util pentru orientare în timpul conducerii sau pentru a ajunge la o destinație? În astfel de cazuri, traseul de mers poate provoca mai mult rău decât bine și ar trebui înlăturat.

Verificați drumurile care denaturează rutarea

Pentru mai multe detalii despre drumurile de acces private și căile de acces, consultați alei de acces.

Imagini de adăugat

Greșeală: noii editori cred adesea că, dacă îl poți conduce, îl poți adăuga pe harta și adaugă în mod obișnuit drumuri de parcare, alei de acces, drumuri agrigole și alei private, deoarece sunt acolo. Astfel de drumuri pot denatura rutarea în loc să o îmbunătățească! Odată ce are o poziție de destinație, Waze încearcă să conducă șoferii pe orice drum, și îi va apropia de coordonatele de destinație. Aceasta înseamnă că unele drumuri pot avea consecințe nedorite în rutare. De exemplu, dacă adăugați un drum privat către casa voastră ca în figură, utilizatorii care își vizitează vecinii vor fi rutați pe acest drum.

Drumurile inutile pot provoca, de asemenea, distorsiuni de rutare la plecarea de la o destinație. Acest lucru rezultă din încercarea lui Waze de a „prinde” șoferul pe cel mai apropiat drum disponibil înainte de a determina o rută. Dacă adăugați o alee privată care face legătura între două străzi printr-un curtea unui depozit, de exemplu, un user mai apropiată de alee decât strada poate fi ”prins” incorect pe alee și ar putea ca Waze să-i ofere un traseu imposibil de urmat până la următoarea destinație.

În general, trebuie să trasați drumurile pe hartă, doar dacă acestea sunt necesare pentru rutare și nu doar pentru că ele există acolo.

Răspuns: Dacă drumul nu respectă instrucțiunile privind aleea de acces, luați în considerare ștergerea acestuia. Dacă se pare că respectă, dar cauzează probleme de rutare care nu pot fi îmbunătățite prin editarea aleii sau adăugarea unor segmente de drum suplimentare conforme, luați în considerare ștergerea acesteia.

Conectorii de intersecție inutili

Imagini de adăugat

Pentru mai multe detalii despre acest subiect, consultați Conectorii de intersecție.

Greșeală: conectorii de intersecție general nu sunt necesari, cu excepția cazului în care o intersecție viitoare necesită o acțiune neobișnuită și necesită o informare timpurie a șoferului. Conectoarele inutile de intersecție sunt mai dificil de analizat și întreținut, iar apropierea lor de punctul de plecare de la care se pleacă poate face ca Waze să-i ”prindă” pe șoferi pe un drum greșit. Solicitarea unei rute în timp ce a fost ”prins” pe un drum greșit, va duce la o rutare incorectă.

Răspuns: Ștergeți conectorul inutil la nivel, precum și orice noduri de joncțiune inutile care rezultă și modificați restricțiile de întoarcere pentru a ține cont de noua rutare dar nu înainte de a întreba despre acest lucru pe Administratorul de zonă sau conducerea comunității.

Folosirea greșită a tipului de drum Rampă

Greșeală: rareori este nevoie de tipul de drum ramp, cu excepția cazului în care se editează în jurul autostrăzilor sau în cazul unor intersecții mari. Editorii începători folosesc adesea Rampe în locuri în care acestea nu sunt necesare. Ghidul ”Tipuri de drumuri în Romania” vă oferă detalii despre utilizarea corespunzătoare a acestora.

Răspuns: Modificați tipul corect de drum și redactați dacă este necesar sau ștergeți dacă nu este necesar. În cazul unui conector de intersecție, verificați dacă rampa este o excepție permisă înainte de a o schimba în alt tip de drum, în conformitate cu liniile directoare de tip conectori de intersecție. Verificați restricțiile de virare.

Convenții înțelese în mod greșit

Convențiile neînțelese nu implică neapărat date greșite sau o rutare defectuoasă, ci încalcă convențiile de editare convenite de comunitatea locală de editare Waze. Prejudiciul produs de o convenție neînțeleasă este în primul rând prin exemplu; alți editori vor interpreta eroarea ca model pentru ceea ce ar trebui să facă, iar greșeala va prolifera.

Dacă ați fost abordat cu privire la convențiile neînțelese, s-ar putea să vi se ofere posibilitatea de a vă corecta sau șterge editările făcute. Te rog fă așa! Poate fi cel mai puțin plăcut lucru pe care îl veți face în Waze, dar dacă nu o faceți, altcineva în cele din urmă o va face, iar între timp exemplul incorect poate influența alți editori noi.

Poate fi intimidant să vezi toate lucrurile care se pot face greșit. Nu te panica! Acest articol include o listă de lucruri care, în general, sunt sigure și ușor de editat pentru începători.

Utilizarea greșită a locurilor din zonă

Imagini de adăugat

Pentru mai multe detalii despre acest subiect, consultați Editare locuri.

Convenție înțeleasă greșit: Locurile de tip zonă (cunoscute anterior ca repere) apar pe afișajul clientului Waze sub formă de poligoane colorate, ajutând la orientarea șoferului indicând structuri distinctive sau spațiu deschis. Convenția actuală susține că locurile de tip zonă ar trebui să fie întotdeauna asociate cu „semnificație vizuală”, locații care ies în evidență în împrejurimile lor din cauza aspectului sau a mărimii lor (o excepție este făcută pentru locații considerate potențial critice pentru șoferi, precum benzinării sau spitale , poliție sau alte servicii de urgență).

În consecință, utilizarea unui loc de tip zonă pentru a marca o locație care nu iese în evidență din împrejurimile sale, în niciun fel nu afectează capacitatea altor locații de a-și îndeplini funcția principală. O astfel de locație nu poate satisface convențiile locale de editare pentru locații din zonă și poate fi prelucrată din nou de un alt editor. Pentru a face obiectivarea deciziei de a alege între zonă sau punct, un tabel specifică multe categorii de locuri care ar trebui întotdeauna marcate de tip punct.

La fel ca toate locurile, locurile de tip zonă ar trebui să fie denumite. Fără un nume, o zonă nu poate fi utilizată ca destinație de rutare și apare pe afișajul clientului utilizatorului doar ca un poligon colorat neidentificat. Locurile fără nume sunt mai susceptibile să fie modificate sau eliminate.

Controverse în jurul locurilor de tip zonă. Unii editori seniori nu sunt de acord cu instrucțiunile privind locațiile actuale și recomandă ca editorilor să li se permită o mai mare flexibilitate în crearea unor locuri de tip zonă mari și mici; alții susțin că locurile de tip punct oferă capabilități de navigare și rutare identice cu cele ale locurilor de tip zonă și solicită ca locurile de tip zonă să fie rezervate doar pentru locații critice sau semnificative din punct de vedere vizual. Cu toate acestea, cea mai sigură abordare de acum este să respecte regulile actuale.

Răspuns: În primul rând, asigurați-vă că vă familiarizați cu standardele locale pentru locații de tip zonă. Unele regiuni se pot îndepărta de orientările globale despre locurile de tip zonă, consultați ghidul de editare locuri pentru detalii sau consultați un Manager de zonă sau coordonatorii comunității.

Dacă o zonă nu respectă liniile directoare globale sau locale pentru locațiile de tip zonă, dar ar fi corectă și conformă ca locașie de tip punct, convertiți-l într-un punct și ajustați-l pentru cea mai bună rutare. Dacă nu ar fi corect sau conform, chiar și ca punct, îndepărtați-l.

Întotdeauna, înainte de a elimina sau modifica o zonă de tip loc, gândiți-vă un moment pentru a lua în considerare cât de mult efort a fost creat în creația sa. Nu modificați o zonă complexă, nici măcar una neconformă, fără să trimiteți mai întâi autorului un link către acest articol prin intermediul PM și să îi acordați timp considerabil, poate câteva săptămâni, pentru a-l modifica sau elimina. În rarele cazuri de dezacord, contactați un manager de zonă sau coordonatorii comunității.

Folosirea greșită a locului de parcare

Pentru mai multe detalii despre acest subiect, consultați Locurile de parcare.

Convenție înțeleasă greșit: Editorul de hartă Waze oferă acces ușor la editarea zonei de tip loc de parcare direct din meniul de creare. În editor există locuri de parcare care nu corespund standardelor comunității.

Răspuns: Comunitatea de editare Waze folosește doar Locul de parcare pentru locurile de parcare. Pentru informații detaliate despre cartografierea parcărilor, consultați Locul de parcare

Dacă parcarea nu are un nume, vă rugăm să mutați adresa străzii în câmpurile de adrese și să lăsați Numele primar liber. Nu folosiți adresa ca nume principal.

La fel ca în cazul Locurilor de tip zonă, în general, înainte de a elimina sau modifica o locație de parcare, luați un moment pentru a lua în considerare cât de mult efort a fost făcut în crearea sa. Nu schimbați în mod semnificativ o parcare complexă, chiar și una neconformă, fără să trimiteți mai întâi autorului un link către acest articol prin intermediul PM și să îi acordați timp considerabil, poate câteva săptămâni, pentru a-l modifica sau elimina. În rarele cazuri de dezacord, contactați un manager de zonă sau coordonatorii comunității.

Foarte Important!!!

Nu folosiți la crearea loturilor de parcare locul de tip punct. În România, la editarea locurilor de parcare, folosim la editarea locurilor de parcare numai locurile de tip zonă.

Închiderea UR fără luarea în considerare corectă a problemei

Pentru mai multe detalii despre acest subiect, consultați Cereri de actualizare.

Convenție greșită: utilizatorii Waze utilizează Cereri de actualizare (UR) pentru a avertiza comunitatea de editare de existența a problemelor pe care le-au întâmpinat. Rareori șoferii au timp să introducă o descriere adecvată atunci când trimit un UR. Acestea depind de comunitatea de editare pentru a deschide o conversație pentru a putea explica mai amănunțit ce s-a întâmplat. Gestionarea UR-urilor urmează un proces atent, care oferă șoferilor o ocazie de a-și clarifica raportul, iar editorii au suficient timp pentru a lucra raportul odată ce-l preiau.

Închiderea unui UR va încheia permanent conversația asociată și va avertiza pe toți cei implicați în ea. Urmărirea UR-ului oferă tuturor părților implicate o oportunitate de a nu se ajunge la închiderea acestuia înainte ca problema să fie rezolvată. Încălcarea regulilor include următoarele:

Închiderea unui UR cu o conversație goală. Chiar și UR-urile foarte vechi merită un comentariu. Dacă închideți un UR pe care l-ați raportat, adăugați un comentariu ca amabilitate pentru alți editori. Notă: UR-urile care conțin comentarii injurioase pot fi închise fără comentarii.

Închiderea unui UR fără a oferi reporterului o șansă adecvată de a răspunde la întrebarea inițială. Așteptați cel puțin 7 zile după interogarea inițială înainte de a închide raportul. O urmărire a raportului înainte de închidere este puternic încurajată. Notă: unele UR-uri nu par să necesite mai multe informații, dar raportorului i s-a oferit o șansa de a clarifica problema. Perioada minimă de așteptare și de urmărire a acestora sunt mai puțin critice pentru acestea.

Închiderea unei UR al cărei reporter a răspuns unei anchete a unui alt editor. Odată ce reporterul răspunde la ancheta unui editor, acel editor stabilește cum să procedeze. În timp ce alți editori sunt bineveniți să contribuie la conversație, este important să nu închidă UR, chiar dacă conversația a scăzut sau dacă nu există o soluție evidentă. Acest lucru se datorează faptului că editorul original poate urmări problema din culise. Dacă conversația UR pare neclară, aceasta poate fi reînnoită cu o notă de genul "Orice progres?" sau „Timp de închidere, neidentificat?”. Dacă editorul original nu răspunde în termen de 7 zile (poate fi mai scurt sau mai lung de către stat sau regiune) sau renunță în mod explicit la interesul suplimentar pentru UR, vă puteți face responsabil. Notă: conceptul unui singur "editor de gestionare" pentru UR este deseori relaxat în timpul unui eveniment MapRaid.

Închiderea unui UR pe care primul editor care îl poate răspunde poate să fie considerat proprietar. Unii editori consideră că fiind primul care a răspuns la o UR îi stabilește ca fiind gestionarea acesteia. Acest lucru poate fi valabil mai ales în zonele cu puține resurse urbane, unde editorii salută oportunitatea de a le lucra. Cu excepția cazului în care primul respondent a comunicat în mod explicit că UR-ul este deschis altor persoane, cum ar fi într-o comunicare personală sau cu un comentariu „deschis oricărui editor” în răspunsul inițial, cel mai bine este să tratați închiderea UR ca responsabilitatea primului respondent, dar unele state sau regiuni pot să nu susțină implicit proprietatea primului editor asupra unei UR și, în schimb, lasă UR-urile deschise oricărui editor să lucreze sau chiar să se închidă, cu excepția cazului în care se recomandă altfel. Chiar dacă UR pare să fie mort, în loc să închidă UR, întrebați dacă există progrese și așteptați 7 zile înainte de a lua măsuri (perioada poate fi mai scurtă sau mai lungă de stat sau regiune). Notă: interesele de proprietate în UR sunt de obicei suspendate în timpul unui eveniment MapRaid.

Răspuns: Odată închis, un UR va rămâne acces timp de câteva zile. Un editor calificat care prinde închiderea la timp și se mișcă rapid poate fi capabil să lucreze o UR închisă înainte de a dispărea. Dacă se poate stabili un dialog cu reporterul, acesta poate fi continuat folosind linkurile trimise prin e-mail la conversația UR chiar și după ce UR-ul a dispărut de pe hartă.

Ce ar trebui să editez, atunci?

Energia voastră este concentrată cel mai bine pe regiunile pe care le cunoașteți, dar dacă locuiți și lucrați într-o zonă cu o populație numeroasă, este posibil ca zonele să fi fost editate și reeditate de multe ori. Pot rămâne puține de corectat, de la eliminarea nodurilor de geometrie în exces până la corectarea unor alinieri minore și verificarea restricțiilor de virare.

Luați în considerare editarea locațiilor mai puțin vizitate pe care le-ați vizitat recent. Multe comunități non-industriale și rurale au beneficiat de puțină atenție. Astfel de regiuni abundă adesea cu drumuri denumite greșit, drumuri neasfaltate clasificate greșit ca străzi, restricții necorespunzătoare de direcție și de direcționalitate a străzilor, și așa mai departe. Găsirea unor informații bune pentru a corecta aceste probleme poate necesita ceva timp, în special în zone mai îndepărtate, dar poate fi o contribuție grozavă.

Dacă alegeți să vă concentrați pe o zonă editată frecvent, fiți conștienți că mulți au venit înaintea voastră. Lucrurile care nu par a fi corecte la început pot fi efectul unor zile sau chiar săptămâni de ajustare atentă. Aveți grijă înainte de a modifica lucrările altor editori.

Muncă constructivă pentru editori noi

 • Verificați ortografia numelor de drum, verificând hărțile administrației locale, precum și vizualizarea imaginilor street-view și asigurați-vă de coerența numelui și de limitele limitele orașului.
 • Verificați dacă sunt utilizate abrevierile de sufix de tip stradă (de exemplu pentru Bulevard, Stradă, Alee, etc.) și respectați standardele de prescurtare.
 • Verificați sensurile de circulație, în special drumurile unidirecționale pe care Waze le poate arăta cu două sensuri.
 • Verificați restricțiile de virare, inclusiv restricțiile de virare temporizate.
 • Străzile care sunt afișate continuu pe harta Waze, dar care sunt blocate în realitate.
 • Adăugați drumuri construite recent, care încă nu sunt afișate pe hărți sau afișate incorect datorită imaginilor din satelit și a imaginilor stradale învechite.
 • Corectați erorile de aliniere a drumului și eliminați nodurile de geometrie în exces.
 • Contribuiți cu sugestii la conversațiile solicitate de utilizatori (UR), deja deschise de alți editori, în special dacă ai cunoștințe locale care ar putea ajuta la rezolvarea problemei.
 • Alertați managerii zonei și / sau editori seniori la probleme.
 • Adăugați sau actualizați numele, orașul și adresele pentru locurile existente în punct sau zonă.
 • Categorii corecte pentru locurile existente în punct sau zonă; în special, când Waze a lansat Locuri, hotelurile existente au fost adesea încadrate în categoria „Hostel” în loc de „Hotel”.
 • Adăugați locații punct.

Muncă riscantă pentru noii editori

 • Adăugarea drumurilor pe care nu se poate conduce, cum ar fi trasee de mers, căi ferate, etc.
 • Modernizarea sau retrogradarea tipurilor de drumuri din stradă, stradă principală, magistrală minoră și magistrală majoră (riscul de a distruge setările de clasificare funcțională a acestora).
 • Adăugarea drumurilor de parcare (riscul de a exagera, de a perturba rutarea către destinații din apropiere, de a lăsa în urmă restricții de virare corupte sau de a nu se alătura drumurilor la segmentele blocate învecinate).
 • Reglarea intersecțiilor majore, rampe sau autostrăzi (este foarte probabil să întâlnească segmente blocate, dar chiar dacă nu, riscul de a perturba rutele pe deplasări lungi).
 • Funcționarea și închiderea Cererilor de actualizare depuse de utilizator (necesită o experiență îndelungată în lucrul cu UR și cu probleme comune întâmpinate de utilizatori).
 • Editarea în locații private (urmărirea penalizărilor de rutare necesită o mare atenție).
 • Adăugarea sau modificarea sensurilor giratorii.
 • Adăugarea locurilor de orice fel, inclusiv cele pentru elemente naturale, precum și cele pentru proprietăți.

Studiu aprofundat

Wazeopedia

Wazeopedia oferă o mulțime de detalii cu privire la toate aspectele de editare a hărții. Următoarele pagini sunt locuri bune pentru a începe. Asigurați-vă, de asemenea, că a-ți căutat și citit ghidurile de editare specifice țării dvs.

Editarea hărții Ghid de pornire rapidă

Cele mai bune practici de editare a hărților

Sfaturi și sugestii de editare a hărților

Waze Map Editor

Manual de editare

Crearea și editarea segmentelor de drum

Tipuri de drum și denumirea acestora

Forumul Waze

Toți editorii sunt încurajați să pună întrebări și să acceseze conversațiile curente pe forumul Waze. Deasemeni ne găsiți și pe Discord pe canalul Waze Romania.

Scripturi ale terților

Pe măsură ce veți căpăta experiență în editarea hărții Waze, este posibil să doriți să explorați modificări opționale de browser sau scripturi, dezvoltate de voluntari din comunitatea de editare Waze. Puteți edita harta Waze cu mult succes fără a adăuga vreodată un script în browserul vostru, dar, după ce înțelegeți funcționarea de bază a WME și puteți recunoaște și evita modificările incorecte descrise în acest articol, este posibil să găsiți scripturi care vă pot ajuta să aliniați joncțiunile, să validați munca dvs. și să detectați problemele potențial mai rapid.

Când sunteți gata să explorați scripturi, vizitați pluginuri ale comunității, extensii și instrumente. În special, puteți găsi WME Color Highlights (WMECH), WME Junction Angle Info, WME Toolbox și WME Validator utile pentru identificarea problemelor, recomandarea soluțiilor și direcționarea către documentația relevantă.


Sursa: https://wazeopedia.waze.com/wiki/USA/Edits_to_avoid