Ghid de pornire rapidă

From Wazeopedia

Acest articol include sfaturi utile privind editarea hărților. Asigurați-vă că ați parcurs toate punctele din articol.

Autentificare

Selectare server.png

Asigurați-vă că selectați serverul corespunzător bazat pe partea de lume pe care o editați. Există 3 servere care sunt alocate pentru diferite părți ale lumii:

 • SUA și Canada
 • Restul lumii
 • Israel

Dacă vi se solicită să vă conectați, utilizați același nume de utilizator și aceeași parolă ca și în cazul aplicației client Waze și a restului site-ului Web Waze.

Funcții comune

Toate secțiunile următoare utilizează termeni care sunt definiți în glosar pentru clarificarea dvs.

Straturi

Afișați și ascundeți diferite straturi (suprapuneri vizuale) pe hartă făcând clic pe pictograma Layers.png din partea dreaptă sus a hărții afișate.

Pentru mai multe detalii despre straturile disponibile, consultați interfața editorului de hărți și secțiunea de control pe straturi.

Crearea unui drum

 1. Deplasați mouse-ul peste butonul DrawRoads.jpg din bara de instrumente din partea de sus a paginii și faceți clic pe Drum.
 2. Faceți clic pe mouse-ul de pe hartă, în punctul în care doriți să porniți segmentul rutier.
 3. Deplasați cursorul mouse-ului de-a lungul căii drumului și faceți clic pe mouse pentru a adăuga un nod de geometrie pentru fiecare punct care schimbă direcția de-a lungul drumului.
 4. Când ați terminat, faceți dublu clic pe ultimul punct pentru a termina segmentul.

Apăsând ESC se va întrerupe crearea segmentului rutier.

Asigurați-vă că drumul sau sensul giratoriu există de fapt înainte de al crea.

Fiecare segment care este adăugat trebuie să aibă în mod minim informațiile despre țară, stat, oraș și străzi adăugate la acesta. Un segment la care lipsește oricare dintre acestea va fi prezentat în roșu pentru a arăta că este neterminat. Dacă nu există Oraș și / sau Strada, trebuie selectată caseta (ele) "Niciuna".

Vizualizați un videoclip pas cu pas despre cum să adăugați un drum dintr-o intersecție existentă

Pentru mai multe detalii despre crearea segmentelor rutiere, consultați Crearea și editarea segmentelor rutiere.

Eliminarea unui drum

 1. Faceți clic pe un segment cu mouse-ul
 2. Faceți clic pe pictograma Coș de gunoi din bara de instrumente sau apăsați tasta Ștergere de pe tastatură

Puteți selecta și șterge mai multe segmente la un moment dat, dar tasta Ștergere de pe tastatură nu va funcționa pentru asta. Trebuie să utilizați pictograma Coș de gunoi și apoi confirmați că doriți să ștergeți aceste segmente.

Conectarea drumurilor

Atunci când desenați segmente noi sau se deplasează segmente în jurul altui segment, editorul va avea crea o conectare automată a acestora.

 1. Pentru drumurile noi, dacă începeți și/sau puneți capăt segmentului nou creat pe un segment deja existent, este creată o joncțiune
 2. Pentru drumurile existente, dacă mutați capătul unui segment pe un segment existent, este creată o joncțiune
 3. Dacă mutați o intersecție la un segment existent, acea intersecție este acum parte a acelui segment și toate drumurile conectate la acel segment construit anterior sunt unite împreună

Asigurați-vă că verificați restricțiile de viraj pentru joncțiunile nou create.

Ștergerea unei joncțiuni

O joncțiune este un romb mic albastru care conectează două sau mai multe segmente. Joncțiunile cu doar două segmente pot părea inutile, dar pot avea de fapt un scop. Înainte de a șterge orice joncțiune cu două segmente, asigurați-vă că joncțiunea nu este prezentă din următoarele motive:

 • O schimbare a numelui rutei, a orașului, a statului sau a țării.
 • O schimbare a înălțimii drumului pentru a permite depășiri complexe și treceri subterane.
 • O parte a unui drum buclei care împiedică erorile de rutare.

Dacă sunteți sigur că joncțiunea nu îndeplinește niciunul dintre scopurile de mai sus, atunci puteți să o eliminați într-unul din două moduri:

 1. Faceți clic pe joncțiune și se va schimba într-un punct albastru, cu un contur alb; apoi dați clic pe pictograma coșului de gunoi sau utilizați comanda rapidă de la tastatură Ștergere sau Del. Aceasta convertește joncțiunea într-un nod de geometrie și îmbină cele două segmente. Doar două segmente trebuie să fie conectate la o intersecție înainte de a o șterge.
 2. Selectați segmentele din fiecare parte a joncțiunii și faceți clic pe pictograma Bridge 30px-Bridge idle.png care apare peste joncțiune. Rețineți că acest lucru va crește și nivelul segmentelor cu 1, astfel că această metodă este utilizată cel mai bine numai când înlocuiți o joncțiune accidentală cu un pasaj superior.

Rețineți că toate elementele din numele drumului, orașul, statul (dacă este cazul) și țara trebuie să se potrivească pentru oricare dintre aceste două opțiuni de lucru.

Veți găsi, de asemenea, informații suplimentare legate în mod specific de pasajele, pasajele subterane și podurile din această secțiune.

Drumuri buclă

Atunci când se desenează un drum care se conectează la același segment la ambele capete, se creează doar joncțiunea finală. Pentru a crea joncțiunea de pornire:

 • Deplasați capătul noului segment departe de locul unde se află
 • Împărțiți segmentul în două
 • Mergeți înapoi unde doriți să fie joncțiunea

Când desenați un segment de drum care începe și se termină la aceeași joncțiune, este posibil ca cele de mai sus să nu funcționeze și, dacă se întâmplă acest lucru, restricțiile la acea intersecție vor fi greșite. Tăiați segmentul de buclă undeva de-a lungul lungimii sale, urmând instrucțiunile din secțiunea Tăierea unui segment. Apoi se alătură sfârșitul segmentului rămas la joncțiunea comună și se aplică restricții normale de viraj.

Pentru mai multe informații despre acest subiect, consultați articolele Drumuri buclă din Ghidul privind crearea corectă a joncțiunilor.

Restricții joncțiuni

Consultați pagina cu restricții parțiale pentru detalii despre modul de configurare a restricțiilor pe segmente în funcție de timp sau de timp.

Sfaturi utile pentru restricțiile de viraj sunt descrise mai jos.

40px-Mbox important.svg.png
40px-Arrow Red-2-question2.png
Asigurați-vă că revizuiți informațiile privind restricțiile de tip soft și hard turn înainte de a revizui informațiile de mai jos.

Virajele standard

Prin selectarea unui segment vi se va permite să vedeți săgețile de conectivitate și să efectuați schimbări permise la fiecare capăt al segmentului.

Lotsa turns.jpg

În general:

 • O săgeată verde înseamnă permisă
 • O săgeată galbenă cu un ceas înseamnă programat sau restricționat pe bază de vehicul
 • O săgeată roșie cu pictograma cerc-slash înseamnă Restricționat
 • Dacă faceți clic pe o săgeată, comutați între Permis și Restricționat (sau, dacă există restricții parțiale, între Restricții parțiale și Total). Fiecare săgeată trebuie să fie corect setată pentru ca Waze să navigheze corect.

NOTĂ: Pictograma cercului tăiat pentru pictograma Restricționat și ceas pentru restricțiile de întoarcere parțială au fost pusă la punct pentru a permite editorilor care au daltonism și nu diferențiază nuanțele de culoare să poată face diferența între cele trei tipuri diferite de săgeți.

Turn related icons
Icon descriere
20140319224235!Wme turn allowed.png O săgeată verde indică că deplasarea este permisă din segmentul selectat în direcția săgeții.
Wme turn allowed hover clock.png Când plasați mouse-ul peste o săgeată de viraj permisă, apare o pictogramă cu un ceas mic, care, atunci când faceți clic pe acesta, vă permite să setați restricții de întoarcere programate și restricții privind tipul de vehicul (colectiv, "restricții parțiale").
Wme turn restricted.png O săgeată roșie cu pictograma cercului tăiat indică faptul că deplasarea nu este permisă (este restricționată) din segmentul selectat în direcția săgeții.
Wme turn scheduled.png O săgeată galbenă cu o pictogramă ceas indică prezența restricțiilor de întoarcere programate (în funcție de timp) sau restricții bazate pe tipul de vehicul.
Wme turn scheduled hover.png Când mutați mouse-ul peste o săgeată galbenă, o a doua pictogramă apare, un ceas mic cu marginea în albastru, care, când este făcută selectată, vă permite să modificați restricțiile parțiale ale virajului.
20140319224426!Wme segment end unlocked turns.png Semnul de întrebare violet arată că toate virajele de la acest capăt al segmentului nu au fost confirmate de un editor. Faceți clic pe orice săgeată pentru a le confirma. O întrebare purpurie la sfârșitul unui segment este, de asemenea, denumită și Viraj Moale. Blocând-o, înlăturând semnul purpuriu, o face un Viraj Sigur.
Wme u-turn allowed.png O săgeată verde curbată indică faptul că este permisă o întoarcere în sensul și direcția indicată de săgeată la acel capăt al segmentului.
40px-Wme u-turn allowed hover clock.png Când plasați mouse-ul peste o săgeată u-turn permisă, apare o pictogramă cu ceas mic, pe care, când ați făcut clic, vă permite să setați restricții de întoarcere programate, precum și restricții privind tipul de vehicul.
Wme u-turn restricted.png O săgeată roșie curbată cu pictograma cercului tăiat indică faptul că nu este permisă o întoarcere (este restricționată) în maniera și direcția indicată de săgeata de la acel capăt al segmentului.
Wme u-turn scheduled.png O săgeată galbenă curbată cu o pictogramă ceas indică prezența restricțiilor de viraj programate (în timp) pentru direcția indicată de săgeată la sfârșitul segmentului.
Segmentul evidențiază restricțiile parțiale
Icon descriere
Wme 2-way segment with restrictions.png Punctele galbene pe segmentele selectate indică un segment bidirecțional cu o restricție programată (nu indică ce tip de restricție sau câte)
Wme 1-way segment with restrictions.png Triunghiurile galbene pe segmentele selectate indică un segment cu o singură cale, cu o restricție parțială

Modul în care săgețile apar, depinde de drum. Drumurile cu sens unic vor avea numai săgeți la sfârșit, iar drumurile cu direcție necunoscută nu vor avea săgeți de conectivitate.

Wme turn arrows horizontal 1x1way.jpg
Sens unic la sens unic (exemplu)
Wme turn arrows horizontal 1x2way.jpg
Sens unic către mai multe străzi (exemplu)

Întoarceri

Segmentele în două sensuri vor afișa, de asemenea, pictograma mică a săgeții cu rotiță U la ambele capete ale segmentului. Acest lucru este folosit, după cum sugerează și numele acestuia, pentru a împiedica/permite Waze să utilizeze un nod de sfârșit de segment ca o întoarcere, în caz de necesitate. Când setați săgeata U-turn pe verde, asigurați-vă că U-turn este posibil ȘI LEGAL în viața reală. În orice alt caz, setați săgeata în roșu pentru a asigura securitatea șoferilor. La fel ca și în cazul altor restricții de întoarcere, permisiunile de întoarcere U trebuie să fie setate pe baza unui nod pe fiecare segment.

Din martie 2015, Waze este capabil să furnizeze U-turnuri într-un traseu în care este activată săgeata de întoarcere U sau unde unghiul de întoarcere este mai mare de 170°. Dacă actuala setare a săgeții de întoarcere U pe segment ar putea împiedica Waze să ofere cea mai bună rută sau dacă face ca instrucțiunile să facă o întoarcere ilegală, atunci această problemă ar trebui să fie rezolvată prin interzicerea întoarcerii U.

Unele legile sunt diferite în diferite părți ale lumii. Verificați întotdeauna legile locale înainte de a schimba U-turn. Verificați toate paginile wiki locale sau discutați cu un manager de țară sau cu un manager de stat. Este posibil ca cunoștințele locale să fie necesare pentru a vă asigura dacă o întoarcere specifică este sigură și legală.

Sfaturi pentru săgețile de joncțiune

 • Apăsați s pentru a separa săgețile suprapuse.
 • Apăsați a pentru a comuta săgețile de conectare transparente sau opace, astfel încât să puteți vedea sub ele și faceți clic pe elementele de sub ele

Dacă o intersecție nu trebuie să aibă niciun viraj interzis, puteți activa cu ușurință toate rotirile. Săgețile inițiale de joncțiune pe drumuri sunt setate automat de motorul de rutare Waze. Setarea automată a săgeților poate fi modificată de motorul de direcționare, dar săgețile setate manual nu pot. Din nefericire, ambele setări, cele automate și cele setate manual sunt reprezentate de săgeți roșii și nu pot fi distinse. În prezent, când utilizați opțiunea pentru a activa toate rotirile, nu se va schimba complet rutarea de la automată la manuală pentru viraje. Pentru a șterge rutarea automată pentru o intersecție, începeți prin selectarea joncțiunii cu mouse-ul. Apoi puteți alege între clicurile de mouse sau comenzile rapide de la tastatură. Cu mouse-ul, în caseta de instrumente de proprietăți, dați clic pe linkul "Dezactivați toate conexiunile" și apoi "Permiteți toate conexiunile". Alternativ, puteți utiliza comenzile rapide de la tastatură apăsând litera "q" pentru a dezactiva toate conexiunile urmate de "w" pentru a permite toate conexiunile (consultați comenzile rapide de la tastatură).

Pentru a vedea toate virajele existente în prezent pentru toate intersecțiile de pe hartă, apăsați "Shift + z", această comandă va comuta între săgețile de joncțiune pentru un segment selectat permis și restricțiile de virare pentru toate intersecțiile.

Vedeți setul de secțiuni permise pentru mai multe informații.

Selectarea mai multor segmente

Unele modificări necesită selectarea a două sau mai multe segmente de drumuri. Dacă, doriți să aplicați aceeași modificare la mai multe segmente. În modul de selectare implicit, trebuie să utilizați combinația de taste de mai jos:

Mac: Command + Click

Windows: Ctrl + Clic

Linux: Ctrl + Clic

Când vă aflați în modul multi-select (tasta de comandă rapidă m), nu este necesar să utilizați cheia de modificare.

Această funcție este utilă pentru schimbarea unui anumit element din mai multe segmente sau când se utilizează caracteristica permalink.

Selectarea mai multor segmente între două segmente

Pentru a selecta primele două segmente, selectați mai întâi un segment, apoi utilizați comanda Alt + Clic pentru a selecta un al doilea segment. Editorul va selecta toate segmentele dintre primul segment și cel de-al doilea segment bazat în principal pe numele străzii, dar și pe liniile simple.

Această funcție este utilă pentru aplicarea închiderilor sau modificarea atributelor pentru mai multe segmente.

Selectarea unei străzi întregi

 1. Selectați un segment
 2. În zona filelor, faceți clic pe butonul Selectați întreaga stradă.
 3. Orice segmente conectate la primul segment cu aceleași proprietăți vor fi selectate și pot fi editate în grup.

Dacă există un decalaj sau o stradă cu un nume diferit sau altă proprietate diferită, nu va permite selecției să depășească această valoare. Va trebui să editați în mai multe treceri în acest caz.

Selectați întreaga stradă nu va funcționa cu segmente anonime (care nu au denumire de stradă)

Crearea unui sens giratoriu

FixRAB-07.png

Consultați articolul Crearea și editarea unui sens giratoriu pentru mai multe detalii despre acest subiect.

Utilizați acești pași pentru a crea un sens giratoriu:

 1. Plasați cursorul peste DrawRoads.jpg în partea dreaptă a barei de instrumente, faceți clic pe Giratoriu.
 2. Faceți clic pe harta în centrul sensului giratoriu.
 3. Deplasați mouse-ul spre dimensiunea corectă a sensului giratoriu.
 4. Faceți clic pentru a termina.

Note:

Trebuie să existe drumuri care să atingă sensul giratoriu atunci când faceți clic pentru a termina, altfel nu va fi creat un sens giratoriu.

Traseul sensului giratoriu este în mod implicit, circular. Desenul de elipsă poate fi activat ținând apăsată tasta Shift în timp ce ajustați dimensiunea sensului giratoriu.

Sensurile giratorii pot fi create peste joncțiunile și segmentele existente. Toate drumurile în formă de sensul giratoriu vor fi trunchiate, iar orice joncțiuni care se află în sensul giratoriu vor fi șterse.

Pentru a șterge un sens giratoriu, trebuie să ștergeți TOATE segmentele din sensul giratoriu. Nu vă puteți salva munca fără a șterge toate segmentele giratoriu. Când este salvat, nodul cu sensul giratoriu va fi, de asemenea, șters.

Sensurile giratorii pot avea un maxim de 100 m (328 picioare) în diametru.

848/5000

Crearea unui loc (reper)

 1. Mai întâi, citiți pagina Locații pentru a determina dacă trebuie să creați un spațiu sau un punct;
 2. Plasați cursorul peste DrawPlace.jpg în partea dreaptă a barei de instrumente, faceți clic pe Loc (zonă) sau Loc (punct);
 3. Pentru un punct de locație, faceți clic direct pe locația care ar trebui să fie punctul de oprire pentru navigare;
 4. Pentru o locație în zonă:
  1. Faceți clic pe un punct al hărții pe marginea zonei
  2. Mutați cursorul de-a lungul zonei și faceți clic pentru a adăuga un nod de geometrie pentru a defini forma
  3. Shift + clic (sau dublu clic) la ultimul punct pentru a finaliza forma
 5. Selectați noul punct de reper (dacă nu este deja) și definiți categoria și toate celelalte informații, inclusiv mai multe categorii, și ADRESA ÎNTREAGĂ. Detalii complete se găsesc în pagina wiki Locații.

Pasaj suprateran

 1. Selectați două segmente adiacente care vor crea o punte împreună
 2. Faceți clic pe pictograma 40px-Bridge idle.png peste joncțiune
 • Proprietățile segmentelor care trebuie vor fi legate trebuie să fie identice altfel nu veți vedea pictograma podului.
 • Unirea segmentelor crește automat înălțimea drumului obținut prin fuzionare cu mai mult un nivel față de nivelul cel mai înalt dintre cele doua segmente. Puteți schimba, desigur, dacă trebuie să fie o altitudine diferită.
 • Pentru mai multe detalii, consultați Pasajele, pasajele subterane și podurile.

Crearea unei joncțiuni rutiere (intersecție)

Două drumuri fixate la același nivel, care se traversează reciproc, pot fi ușor îmbinate printr-o intersecție. Acest lucru este util dacă desenați mai multe drumuri noi pentru o vecinătate prin desenarea segmentelor de la capăt la cap și permițându-i segmentelor noi să se suprapună reciproc. Odată ce le-ați desenat, puteți să le faceți prin această metodă.

Ambele drumuri trebuie să fie setate la același nivel. Puteți folosi adesea această metodă cu drumuri neconfirmate (roșu), dar uneori editorul va refuza acest proces până când drumurile nu vor fi confirmate.

 • Selectați ambele segmente
 • Faceți clic pe Node idle.png care ar trebui să apară deasupra intersecției

Notă: Semnul nu va apărea în cazul în care drumurile se intersectează de mai multe ori

 • Se adaugă o joncțiune

Tăierea unui segment

Pentru a adăuga o intersecție undeva în mijlocul unui segment, utilizați un segment nou care vă intersectează drumul. Începeți segmentul undeva în apropiere. Terminați-l exact în punctul în care doriți să tăiați drumul. Ștergeți noul segment. Segmentul nou creat va rămâne.

Unirea joncțiunilor

Atunci când adăugați sau eliminați o intersecție, există câteva considerații care trebuie luate în considerare. Consultați articolul mai detaliat despre eliminarea joncțiunilor.

Deconectarea unui drum

Selectați segmentul. Trageți capătul pe care doriți să îl deconectați de la joncțiune.

Rezolvați problemele de hartă

Problemele de hartă (Map Problems - MP)

Comenzi rapide de la tastatură

Când utilizați Waze Map Editor, există un număr de comenzi rapide de la tastatură disponibile pentru a face editarea hărții un pic mai ușor dacă preferați tastatura deasupra mouse-ului. Mai jos sunt comenzile rapide de la tastatură implicite. Puteți personaliza anumite comenzi rapide de la tastatură prin accesarea ferestrei de ajutor pentru comenzi rapide de la tastatură (cu tasta?), Selectați o comandă rapidă și apoi apăsați tasta unică pe care doriți să o utilizați în locul tastei prestabilite. Acest lucru afectează browserul curent și numai computerul. Această informație rapidă nu este stocată pe server, deci va trebui să repetați acest lucru pentru fiecare computer și browser pe care îl utilizați.

SCURTĂTURĂ DESCRIERE
General
F mutați cursorul în caseta de căutare
?

⇧ Shift+/ 

⇧ Shift+-

⇧ Shift+~

⇧ Shift+ù

arată comenzile rapide de la tastatură
Ctrl+S

⌘ Cmd+S

salvează editările
Delete ștergeți singurul obiect selectat (segment, joncțiune, punct de reper). Pentru a șterge mai multe obiecte, trebuie să faceți clic pe pictograma coșului de gunoi și să confirmați ștergerea tuturor.
Esc deselectați toate obiectele
Alt+⇧ Shift+R

⌥ Opt+⇧ Shift+R

reîncărcați toate straturile (reîmprospătează hărți fără a utiliza un permalink, păstrează fereastra de chat)
Desen
I trasați (inserați) un nou drum / segment (echivalent cu clic pe Drum pe pictograma traseului de tragere)
O trasați un nou sens giratoriu (echivalent cu clic pe "sens giratoriu" sub pictograma Drum)
Editare segmente
D ștergeți un nod de geometrie dintr-un segment de drum în timp ce plasați cursorul pe acesta în timpul editării geometriei rutiere
E când sunt selectate unul sau mai multe segmente, activează modul Editare (comenzi rapide pentru clic pe butonul Editare)
H când este selectat un segment, activează modul Număr de case (comanda rapidă pentru clic pe butonul Editează numere de case)
M comutați în modul de selecție multiplă. Implicit este că pentru a selecta mai multe segmente, trebuie să utilizați cheia de modificare pentru a selectția multiplă. Când este activat, modul multi-selectare vă permite să selectați mai multe segmente fără a utiliza cheia de modificare.
R comutați direcția segmentului între 1-direcție (A-> B), 1-direcție (B-> A) și 2-direcții în timpul actualizării detaliilor rutiere. Consultați direcția rutieră pentru mai multe informații.
T când sunt selectate unul sau mai multe segmente, activează modul Restricții (comenzi rapide pentru clic pe butonul Adăugare / Editare restricții)
Ctrl+A

⌘ Cmd+A

selectați întreaga stradă
Ctrl+Z

⌘ Cmd+Z

undo
Ctrl+⇧ Shift+Y

⌘ Cmd+⇧ Shift+Y

redo
Ctrl+⇧ Shift+Z

⌘ Cmd+⇧ Shift+Z

redo
Ctrl+

⌘ Cmd+

creșterea înălțimii segmentelor selectate (dacă toate elementele sunt identice)
Ctrl+

⌘ Cmd+

creșterea înălțimii segmentelor selectate (dacă toate elementele sunt identice)
Joncțiuni și săgeți
A
schimbați săgețile de conectare între elemente transparente sau opace, astfel încât să le puteți vedea sub ele și să faceți clic pe elementele de sub ele. De multe ori, editorii vor apăsa din greșeală tasta A și apoi se vor întreba de ce nu pot fi selectate săgețile de întoarcere. Unii editori utilizează această setare ca setare implicită pentru a evita ca modificările nedorite să se transforme din greșeală și să se dezactiveze numai atunci când doresc să restricționeze/ să permită schimbarea.
130px-ArrowTrans1.png
130px-ArrowTrans2.png
Q dezactivați toate conexiunile pentru joncțiunea selectată, ceea ce face ca săgețile să se rotească toate pentru joncțiunea selectată.
S
comută separarea săgeților de conectare, astfel încât să nu se suprapună pentru a ușura clicul pe una dintre ele
131px-ArrowSpread2.png
130px-ArrowSpread1.png
W permiteți toate conexiunile pentru joncțiunea selectată, ceea ce face ca săgețile să fie verde pentru acea joncțiune selectată. Rețineți că această cheie va activa numai toate transformările care nu au fost activate automat de serverul Waze de rutare, numite viraje permise ușoare. Virajele permise automat de soft au o penalizare mai mare decât cele activate de editor. De aceea, deoarece virajele permise de soft și editor au aceeași culoare verde, dacă se știe că toate virajele sunt activate la o anumită intersecție, este mai bine să forțați mai întâi toate dezactivările cu tasta Q și apoi apăsați tasta W pentru a le forța toate la editorul activat.
⇧ Shift+Z
comută afișarea conexiunilor necondiționate pentru fiecare segment/nod din vizualizare. Când este activă, nu sunt afișate săgețile verzi (doar cele roșii).
131px-ArrowShowAll1.png
131px-ArrowShowAll2.png
Afișaj și straturi
⇧ Shift+A comută (arată/ascunde) stratul Managerii de zonă
⇧ Shift+C comută (arată/ascunde) stratul localități
⇧ Shift+D comută (arată/ascunde) subliniind segmentele nedenumite
⇧ Shift+E comută (arată/ascunde) stratul de zone Editable
⇧ Shift+F comută (arată/ascunde) în modul Ecran Întreg
⇧ Shift+G comută (arată/ascunde) stratul de puncte GPS
⇧ Shift+I comută (arată/ascunde) stratul Imagini satelit
⇧ Shift+L comută (arată/ascunde) stratul Locuri
⇧ Shift+V comută (arată/ascunde) stratul utilizatorilor live
⇧ Shift+P comută (arată/ascunde) stratul de probleme hartă (MP)
⇧ Shift+R comută (arată/ascunde) stratul Drumuri
⇧ Shift+S comută (arată/ascunde) stratul Camere de viteză
⇧ Shift+U comută (arată/ascunde) stratul de Probleme (UR)
Alt+C comută (arată/ascunde) fereastra de chat
Alt+⇧ Shift+R reîncarcă straturile
⇧ Shift+ mărește harta cu un nivel de zoom
⇧ Shift+ micșorează harta cu un nivel de zoom
↑↓←→ panoramați harta în toate cele patru direcții
⇧ Shift+click

double-click

re-centralizează harta pe locația pe care ați dat clic și măriți cu un nivel de zoom
⇧ Shift+click+drag mouse trage un dreptunghi temporar și mări în acea parte a hărții

⌘ Cmd cheile sunt pentru sistemele Apple Mac

Sfaturi și sugestii

Vezi Sfaturi și sugestii de editare a hărților

Sursa: https://wazeopedia.waze.com/wiki/USA/Map_Editing_Quick-start_Guide