Mini-Ghid pentru editorii de hărți

From Wazeopedia

Vă rugăm să NU editați hărți dacă nu ați citit cu atenție următoarele pagini:

Categorii de drumuri şi modalităţi de denumire - FOARTE IMPORTANT!!!

Noul Editor Waze de hărți - FOARTE IMPORTANT!!!

Cele mai bune practici de editare a hărților - FOARTE IMPORTANT!!!

Discuții generale despre editarea hărţilor în România - forum în limba română

Ghid video în limba engleză

Manualul de editare

Vă rugăm, insistent, aplicați următoarele reguli:

  • Folosiți diacriticele în denumirile străzile și a localităților!!! Ex: București și NU Bucuresti. Calea Moșilor și NU Calea Mosilor. Diacriticele corecte sunt cele cu virgulă, nu cele cu sedilă. Vezi: Semn diacritic.
  • Folosiți prefixele arterelor, pe cât posibil forma scurtă!!! Ex: Str. Obor și NU simplu Obor. Pe hartă va apărea doar Obor și nu vei ști dacă e vorba de o arteră sau de o localitate denumită Obor. Plus că în orașele mari există Str. Obor, Bd. Obor, Int. Obor etc.
  • Întotdeauna asigurați-vă că arterele pe care le editați sunt conectate de celelalte artere, iar permisiunile evidențiate prin săgeți verzi/roșii sunt corespunzătoare. Nu e suficient ca o strada să se suprapună cu o alta stradă. Noul editor Waze va încerca, să creeze conexiunea a două artere când apropii o arteră de cealaltă, ca un magnet. Atunci vor apărea săgețile roșii. Apăsând pe aceste săgeți ele se fac verzi și astfel traficul este permis în direcția indicată.
  • Cea mai bună practică pentru stabilirea restricțiilor de deplasare în intersecții este ca mai întâi selectați intersecția și dați pe Allow all connections urmând ca ulterior să selectați fiecare arteră împarte și să aplicați restricțiile de deplasare către o altă arteră (exemplu: virajele la stânga de pe marele bulevarde omise de mulți editori!!!)
  • Uitați-vă ce au început alții deja să facă și continuați ce au făcut ei. Ca exemplu, inspirație, poate nu cel mai bun exemplu, aruncați o privire peste orașul București.
  • Întodeauna folosiți-vă de punctele (rutele) GPS prin activarea stratului (layer) GPS Points și ajustați arterele să corespundă acestor puncte GPS.

Vă mulțumim că înțelegeți și respectați aceste indicații și vă invităm alături de noi în comunitatea Waze România.