Utilizarea surselor externe

From Wazeopedia

Utilizarea oricărei surse de informații externe protejate prin drepturi de autor pentru a adăuga informații în baza de date sau hărți Waze nu este permisă. Informațiile privind drepturile de autor externe includ orice informații de pe hartă sau imprimate care nu sunt furnizate de Waze prin interfața Waze Map Editor.

Odată cu achiziționarea recentă de Waze de către Google, Inc., au fost făcute schimbări în Editorul Waze Map pentru a include imagini și fotografii actualizate de la Google. Acestea sunt considerate surse interne și sunt complet acceptabile pentru a fi utilizate în crearea informațiilor despre hartă pentru Waze. Termenii și condițiile Google restricționează utilizarea informațiilor lor de hartă în anumite condiții, iar Waze are licența adecvată pentru a utiliza ceea ce vedeți în interiorul Waze Map Editor, dar nimic altceva.

Utilizarea oricărei surse de informații externe privind drepturile de autor afișează hărțile Waze în pericol de a fi forțat să revină toate modificările aduse hărții din zona/țara voastră.

Dacă vreun utilizator ar face așa ceva, va afecta toată munca pe care o făcea acea persoană pe hărți, iar Waze va trebui să schimbe toate editările. Ar putea exista și alte efecte adverse. Waze a trebuit deja să elimine toate hărțile pentru Chile și alte țări din America de Sud, deoarece sursa datelor de pe hartă nu era licențiată corespunzător (nu rezultatul oricărei acțiuni Waze).

Utilizatorii pot negocia cu oficiali din țara lor pentru a avea acces la imagini aeriene pe care Waze le poate utiliza. Utilizatorul trebuie să fie atent să nu dea impresia că acționează în numele Waze. Dar, în calitate de cetățean interesat, orice utilizator poate să vorbească cu autoritatea locală, într-o limbă locală, pentru a explica beneficiile țării lor în a face ca imaginile aeriene să fie disponibile liber ca bun public.

Rețineți că informațiile externe privind drepturile de autor nu includ nici o sursă de informații furnizate de Waze prin intermediul instrumentelor interne ale editorului sau aplicației online. De asemenea, orice informație dezvoltată independent de un utilizator care este prezentă fizic la un site este acceptabil să se adauge la hartă atâta timp cât este furnizată fără drepturi de autor.