Waze Map Editor - WME

From Wazeopedia

Această pagină este punctul de plecare pentru orice editor al hărților Waze. Asigurați-vă că ați citit întreaga pagină pentru a vă pregăti cel mai bine, pentru mulți biți de informații necesari pentru a deveni un editor de hartă bun. Oamenii care editează harta fără a înțelege pe deplin multe dintre aceste elemente pot face mai mult rău decât bine cu editările lor. Dacă nu găsiți un răspuns la întrebarea dvs. undeva în Wezopedia, asigurați-vă că postați o întrebare pe forumul Waze România, unde mulți experți Waze vor fi bucuroși să vă ofere un răspuns. Asigurați-vă că ați făcut toate eforturile pentru a căuta răspunsul în Wazeopedia aici.

Istoria hărților rutiere

Harta Waze a fost lansată în multe țări importând date rutiere disponibile publicului. Aceste date au fost destul de precise în geometrie, dar ar putea fi depășite. De asemenea, nu au fost incluse câteva detalii vitale pentru un sistem de navigație, cum ar fi direcția permisă de călătorie, și distincții între drumurile pe care se poate conduce un vehicul și căile ne-conduse, cum ar fi căile ferate și canalele. Hărțile importate nu au indicat, de asemenea, existența unor intersecții sau a unor poduri, în cazul în care drumurile au fost traversate de către acestea. Waze a fost implicat la o joncțiune în toate cazurile și, chiar dacă se pot arăta restricții de la rândul lor ca fiind în vigoare la aceste joncțiuni, toate schimbările sunt efectiv permise dacă segmentele nu au fost niciodată editate. Acest set de date a fost suficient pentru a începe, dar era nevoie de actualizare și întreținere.

Aici intră în joc două aspecte cheie ale sistemului Waze:

 • Instrumentele de editare a hărților bazate pe web pentru utilizatorii Waze pentru a edita hărți ale cartierelor, orașelor sau altor locuri cu care sunt familiarizați.
 • Colectarea datelor GPS de la utilizatorii Waze pentru a modifica hărțile pentru a stabili direcția drumului și permisiunile de întoarcere la intersecții.

Unele țări nu aveau date disponibile pentru sistemele rutiere, astfel încât hărțile pentru aceste țări au fost construite de la început de utilizatorii Waze. Hărțile sunt create în editorul web folosind drumurile înregistrate în clientul Waze, iar pistele GPS stocate de toți utilizatorii Waze se suprapun peste fotografiile aeriene disponibile.

Editorul hărții (WME)

Waze utilizează în prezent interfața de editare a hărții de a doua generație (acoperită în acest articol). Cunoscut sub numele de Waze Map Editor (sau WME pentru scurt), acesta este editorul implicit pentru Waze începând cu 19 septembrie 2011. Această interfață editor a fost modernizată funcțional pe 2 noiembrie 2014, care a adăugat modificările UI la moderarea locației, abilitatea de a sări la o altă solicitare de actualizare a locației din apropiere pentru a modera rapid mai multe solicitări în apropierea reciprocă, salvarea suplimentară a mesajelor semnificative de eroare și eliminarea capacității de a utiliza tipul rutei de servicii. În prezent există trei ferme de servere diferite care gestionează hărțile lumii. Asigurați-vă că selectați serverul corespunzător când efectuați modificări pentru o anumită parte a lumii. Puteți utiliza același nume de utilizator pe toate serverele, însă punctele de editare sunt gestionate separat de fiecare server. De asemenea, hărțile nu sunt sincronizate între servere, de exemplu, dacă v-ați dus la serverul din America de Nord pentru a modifica părți din Europa, diferitele servere care suportă Waze în Europa nu v-ar vedea modificările.

Editarea hărții Ghid de pornire rapidă

Învățarea celor mai bune tehnici de editare a hărților pentru o navigare și o apariție corectă necesită ceva timp și practică, dar poate fi și o experiență distractivă și plină de satisfacții. Puteți fi mândru că îmbunătățiți experiența pentru toți utilizatorii Waze. Detaliile din secțiunile următoare ale acestei pagini sunt importante pentru a învăța, dar pentru editări simple, există un Ghid de editare a hărților rapide pentru a vă ajuta să mergeți rapid.

Este foarte important ca toți editorii să aibă timp să citească toată documentația găsită în manualul de editare pentru a se asigura că harta Waze rămâne completă, precisă și capabilă să navigheze pe deplin și în mod corespunzător utilizatorii.

Accesarea editorului Waze Map Editor (WME)

Elementele de bază

Editorul de hărți Waze este în prezent acceptat oficial numai în browserul Chrome. Poate sau nu poate funcționa pe alte browsere, dar în prezent nu există suport oficial pentru problemele care ar putea apărea.

Puteți accesa pagina de editare a hărții direct utilizând o singură adresă URL: http://www.waze.com/editor. Utilizați meniul din colțul din dreapta sus al ecranului pentru a selecta între infrastructurile serverului din SUA și Canada, Israel și World.

Dacă vă aflați pe pagina de pornire Waze:

 1. Din pagina de pornire Waze, selectați link-ul Conectare din colțul din dreapta sus al ecranului.
 2. Faceți clic pe "Live Map" în antetul principal de navigare.
 3. Dați clic pe "EDITEAZĂ HARTA"

Când ați ajuns cu succes la Editorul Waze Map, vi se oferă un ecran pentru a introduce numele de utilizator Waze și parola.

Ecran logare.png

Vă recomandăm selectarea meniului ”Tutoriale” din partea dreaptă jos. Veți găsi câteva filmulețe de prezentare pentru editorul WME.

Tutoriale.png

După ce v-ați conectat, ecranul ar trebui să arate astfel:

Ecran de pornire.png

Cele mai bune practici de editare a hărților

La editarea hărților Waze, vă rugăm să verificați mai întâi această pagină și să urmați și cea mai bună practică de editare a hărților.

Detalii suplimentare

Folosind WME, poți adăuga, edita sau șterge aproape orice obiect din aria ta de editare. Dacă un segment de drum este blocat de un utilizator cu un rang de editare mai mare decât voi, permisiunile pentru drum, intersecție sau rândul său, conectate la acel segment de drum, nu pot fi modificate decât dacă ați ales una dintre următoarele opțiuni:

Completați formularul pentru a debloca acel segment oferindu-le un permalink cu segmentul sau segmentele evidențiate și un editor de rang superior îl poate debloca pentru dvs.

Asigurați-vă că verificați pagina Sfaturi și sugestii de editare a hărții pentru câteva comenzi rapide pentru a vă conecta la editorul de hărți și alte informații importante pentru a îmbunătăți editarea hărții.

Modul de Practică

Incepator.png

Editorul de hărți Waze are un mod de practică în care puteți efectua aproape orice acțiune disponibilă atunci când sunteți conectat în Editor, cu excepția faptului că nu puteți salva nicio modificare. Pentru a salva modificările, trebuie să vă conectați. Modul de practică este util și ar trebui să fie utilizat de utilizatorii care sunt noi în editarea hărților în Waze. Editorul, în modul "Practică", are iconițe / butoane și linkuri în zona barei laterale din stânga afișată aici în stânga.

Există o cantitate semnificativă de informații organizate în wiki. De fapt, aproape orice întrebare despre Waze a fost deja întrebată și se află în wiki. De aceea a fost creat: pentru a vă răspunde la întrebări.

Dacă sunteți un editor nou, trebuie să vă faceți ceva timp să citiți manualul de editare și să utilizați editorul în modul Practică, practicând funcțiile pe care le-ați avea dacă v-ați conectat, dar fără să vă faceți griji că ați confundat ceva permanent.

Iată câteva lucruri de testat în modul de practică:

 • Adăugați, ștergeți, actualizați segmentele.
 • Redenumiți un segment, schimbați direcția, tipul drumului.
 • Conectați segmentele la alte segmente
 • Încercați să schimbați restricțiile de viraj Limitați toate randamentele pe o intersecție. Aflați cum modificarea direcției unui segment afectează săgețile de întoarcere.
 • Construiți un sens giratoriu
 • Adăugați un punct de reper al parcului
 • Construiți un pasaj superior
 • Ștergeți nodurile suplimentare
 • Adăugați un nume alternativ la un segment

Când sunteți pregătit să vă autentificați și să-l încercați efectiv, folosiți link-ul Încearcă modul de practică pe care-l găsiți sub butonul de autentificare.

Zona Editable

În modul de practică (nu ești conectat cu user și parolă), toate zonele din hartă pot fi editate, deși nu le puteți salva. Odată ce ați testat toată funcționalitatea editorului, continuați și conectați-vă și încercați o editare reală.

În modul real de editare (conectat), puteți efectua modificări cu zona voastră de editare. Zona dvs. de editare este formată din:

 • Drumurile pe care a-ți condus recent (a se vedea nota de mai jos).
 • Zonele sunt la o anumită distanță de acele drumuri. Cât de mult se extinde această distanță depinde de rangul tău de editare.
 • Domenii în care sunteți Manager de zonă, un privilegiu pe care îl puteți solicita dacă sunteți cel puțin pe rang 3. Puteți să vă editați zona atribuită, chiar dacă nu ați condus recent o șosea.

Puteți evidenția zona voastră de editare pe hartă activând stratul pentru Zone Editabile.

Unele drumuri din zona editabilă pot avea restricții suplimentare. Examinați toate secțiunile din pagina cu restricții de editare pentru mai multe informații.

Călătorii recente

Waze înregistrează călătoriile voastre atunci când operează cu sau fără navigarea către o destinație. Puteți vedea o istorie a acelor unități în editor. Asigurați-vă că nu ați selectat drumuri sau repere și faceți clic pe link-ul Călătorii din panoul lateral.

Călătoriile scurte sunt de obicei adăugate în lista Călătorii aproape imediat. Pentru călătoriile mai lungi poate dura o zi sau două până acestea vor apărea.

După o anumită perioadă de timp, aceste călătorii expiră. Ele pot apărea în continuare în lista voastră de călătorii, dar Waze nu vă va mai aminti detaliile călătoriei, iar zona de editare va fi eliminată, cu excepția cazului în care există o călătorie mai recentă.

Puteți afla diferența între călătoriile recente și călătoriile expirate din panoul Călătorii. Călătoriile recente sunt sub formă de link care va afișa calea călătoriei. Călătoriile expirate vă prezintă rezumatul (data, timpul, lungimea), dar nu puteți să le faceți clic pe ele.

Zona de editare

O zonă de editare va expira la 90 de zile de la data în care ați călătorit prin zona respectivă sau de la ultima editare, sau în ultima zi a lunii, oricare dintre acestea este mai târziu.

Noțiuni de bază pentru editarea hărților

Editorul Waze Map Editor a fost conceput pentru a fi folosit fără prea multă documentație, însă această listă vă oferă noțiunile de bază pentru desenarea unui nou drum, un sens giratoriu sau un punct de reper

 1. Faceți clic pe elementul pe care doriți să-l creați sub butonul de desen
30px-DrawRoads.jpg

Drumuri

Pentru un drum, faceți clic pentru a începe desenul, faceți clic pentru a adăuga un nod de geometrie pe măsură ce urmați o cale și faceți dublu clic pentru a termina desenul

Pentru un sens giratoriu, faceți clic în centrul sensului giratoriu și deplasați mouse-ul pentru a-l mări. Faceți clic pentru a-l crea. Rețineți că mai întâi trebuie să existe drumuri care să conducă în sensul giratoriu.

30px-DrawPlace.jpg

Locuri

Pentru un punct (cunoscut formal ca un punct de interes), faceți clic pe locația corectă pentru a crea punctul.

2. Pentru un loc de tip zonă (cunoscut formal ca punct de reper), faceți clic pentru a porni punctul de reper și faceți clic pe măsură ce urmați conturul zonei. Faceți dublu clic pentru a încheia desenul.

Pentru fiecare obiect (drumuri, locuriexistă detalii pe care trebuie să le introduceți înainte de salvare, cum ar fi orașul, numele străzii, direcția și nivelul sau tipul de punct de reper pentru repere.

3. Faceți clic pe butonul Salvați

De asemenea, puteți modifica sau șterge locurile existente pe hartă. Faceți acest lucru selectând un obiect, apoi modificându-i geometria, locația sau proprietățile. Ceea ce este posibil cu fiecare obiect depinde de tipul obiectului. Manualul de editare este locul unde veți găsi toate detaliile necesare pentru a înțelege toate funcționalitățile editorului.

Permalink

Wme permalink highlight.jpg

Pictograma permalink poate face două lucruri. Acesta poate reîmprospăta fereastra browserului și poate crea un Permalink pentru a partaja și comunica cu alți editori. Permalink este o adresă URL folosită pentru a vă duce pe voi sau pe altcineva direct la o anumită locație a hărții. Acesta conține latitudine, longitudine, nivel de zoom, straturi vizibile și orice obiecte selectate. Obiectele care pot fi selectate pot include o joncțiune sau un loc sau unul sau mai multe segmente.

Înainte de a utiliza pictograma permalink, măriți și deplasați harta pentru a afișa ce doriți să afișați. Dacă doriți, selectați un loc sau o intersecție sau unul sau mai multe segmente.

Pentru a reîmprospăta browserul și pentru a "reține" informațiile actuale de editare a ferestrei, faceți clic pur și simplu pe pictograma permalink. Orice modificări nesalvate vor fi pierdute, iar fereastra de chat va fi șters. Permalink-ul actual al hărții va fi copiat în bara de adrese și poate fi copiat pentru partajare cu alți editori.

Pentru a crea un permalink fără a reîmprospăta browser-ul, plasați mouse-ul peste pictograma permalink Wme permalink icon.jpg din partea dreaptă a barei de jos până când apare un mesaj pentru a utiliza CTRL-C. Apoi folosiți CTRL + C (sau pe Mac ⌘ CMD + C) pentru a copia permalink-ul. Sau pur și simplu faceți clic dreapta pe pictograma permalink și alegeți opțiunea din meniul browserului pentru a copia adresa sau URL-ul de legătură.

Pentru a include un singur loc, joncțiune sau segment în permalink, faceți clic pe el înainte de a utiliza pictograma permalink. Pentru a include mai multe segmente, folosiți comanda CTRL + click (MAC: ⌘ Command + click).

Setări

Setari.png

Această caracteristică a apărut în ianuarie 2015

Pentru a accesa setările preferințelor utilizatorului în WME, faceți clic pe fila "Setări" din panoul din stânga. Opțiunile includ:

Desenați drumuri noi ca dublu-sens - determină dacă segmentele noi de drum pe care le trasați încep să fie în ambele sensuri sau într-o singură direcție

Desenează drumuri noi cu toate virajele permise - atunci când traseele noi au o conexiune la o intersecție, joncțiunea poate avea toate "virajele" spre sau din noul segment permise

Selectează doar dacă nu ai altceva selectat - afectează comportamentul editorului atunci când selectați un obiect (segment de drum, joncțiune sau loc) atunci când există deja un obiect selectat

Dacă nu este bifată, când faceți clic pe un obiect se vor deselecta automat orice alte obiecte deja selectate. Acest lucru poate duce la o deselectare accidentală

Dacă este bifată, vă este împiedicată să selectați un obiect nou dacă există ceva deja selectat. Rețineți că modul multi-select vă permite să selectați segmente suplimentare atunci când segmentele sunt deja selectate; utilizați tasta de control pentru selectarea instantanee multiplă sau apăsați tasta M rapidă pentru a comuta pe modul multi-selectare on / off. Rețineți, de asemenea, că și clicul pe un loc gol poate determina deselectarea.

Unități - Alegeți între Imperial (metri / mile) sau Metric (metri / kilometri)

Comenzi rapide de la tastatură

Când utilizați Waze Map Editor, există un număr de comenzi rapide de la tastatură disponibile pentru a face editarea hărții un pic mai ușoară dacă preferați tastatura în locul mouse-ului. Mai jos sunt comenzile rapide de la tastatură implicite. Puteți personaliza anumite comenzi rapide de la tastatură prin accesarea ferestrei de ajutor pentru comenzi rapide de la tastatură (cu tasta ”?”), Selectați o comandă rapidă și apoi apăsați tasta unică pe care doriți să o utilizați în locul tastei prestabilite. Acest lucru afectează browserul curent și computerul. Această informație rapidă nu este stocată pe server, deci va trebui să repetați acest lucru pentru fiecare computer și browser pe care îl utilizați.

Scurtătură descriere
General
F mutați cursorul în caseta de căutare
?

⇧ Shift+/ ⇧ Shift+- ⇧ Shift+~

⇧ Shift+ù

arată comenzile rapide de la tastatură
Ctrl+S

⌘ Cmd+S

salvează editările
Delete ștergeți singurul obiect selectat (segment, joncțiune, punct de reper). Pentru a șterge mai multe obiecte, trebuie să faceți clic pe pictograma coșului de gunoi și să confirmați ștergerea tuturor.
Esc deselectați toate obiectele
Alt+⇧ Shift+R

⌥ Opt+⇧ Shift+R

reîncărcați toate straturile (reîmprospătează hărți fără a utiliza un permalink, păstrează fereastra de chat)
Desen
I trasați (inserați) un nou drum / segment (echivalent cu clic pe Drum pe pictograma traseului de tragere)
O trasați un nou sens giratoriu (echivalent cu clic pe "sens giratoriu" sub pictograma Drum)
Editare segmente
D ștergeți un nod de geometrie dintr-un segment de drum în timp ce plasați cursorul pe acesta în timpul editării geometriei rutiere
E când sunt selectate unul sau mai multe segmente, activează modul Editare (comenzi rapide pentru clic pe butonul Editare)
H când este selectat un segment, activează modul Număr de case (comanda rapidă pentru clic pe butonul Editează numere de case)
M comutați în modul de selecție multiplă. Implicit este că pentru a selecta mai multe segmente, trebuie să utilizați cheia de modificare pentru a selectția multiplă. Când este activat, modul multi-selectare vă permite să selectați mai multe segmente fără a utiliza cheia de modificare.
R comutați direcția segmentului între 1-direcție (A-> B), 1-direcție (B-> A) și 2-direcții în timpul actualizării detaliilor rutiere. Consultați direcția rutieră pentru mai multe informații.
T când sunt selectate unul sau mai multe segmente, activează modul Restricții (comenzi rapide pentru clic pe butonul Adăugare / Editare restricții)
Ctrl+A

⌘ Cmd+A

selectați întreaga stradă
Ctrl+Z

⌘ Cmd+Z

undo
Ctrl+⇧ Shift+Y

⌘ Cmd+⇧ Shift+Y

redo
Ctrl+⇧ Shift+Z

⌘ Cmd+⇧ Shift+Z

redo
Ctrl+

⌘ Cmd+

creșterea înălțimii segmentelor selectate (dacă toate elementele sunt identice)
Ctrl+

⌘ Cmd+

creșterea înălțimii segmentelor selectate (dacă toate elementele sunt identice)
Joncțiuni și săgeți
A
schimbați săgețile de conectare între elemente transparente sau opace, astfel încât să le puteți vedea sub ele și să faceți clic pe elementele de sub ele. De multe ori, editorii vor apăsa din greșeală tasta A și apoi se vor întreba de ce nu pot fi selectate săgețile de întoarcere. Unii editori utilizează această setare ca setare implicită pentru a evita ca modificările nedorite să se transforme din greșeală și să se dezactiveze numai atunci când doresc să restricționeze/ să permită schimbarea.
130px-ArrowTrans1.png
130px-ArrowTrans2.png
Q dezactivați toate conexiunile pentru joncțiunea selectată, ceea ce face ca săgețile să se rotească toate pentru joncțiunea selectată.
S
comută separarea săgeților de conectare, astfel încât să nu se suprapună pentru a ușura clicul pe una dintre ele
131px-ArrowSpread2.png
130px-ArrowSpread1.png
W permiteți toate conexiunile pentru joncțiunea selectată, ceea ce face ca săgețile să fie verde pentru acea joncțiune selectată. Rețineți că această cheie va activa numai toate transformările care nu au fost activate automat de serverul Waze de rutare, numite viraje permise ușoare. Virajele permise automat de soft au o penalizare mai mare decât cele activate de editor. De aceea, deoarece virajele permise de soft și editor au aceeași culoare verde, dacă se știe că toate virajele sunt activate la o anumită intersecție, este mai bine să forțați mai întâi toate dezactivările cu tasta Q și apoi apăsați tasta W pentru a le forța toate la editorul activat.
⇧ Shift+Z
comută afișarea conexiunilor necondiționate pentru fiecare segment/nod din vizualizare. Când este activă, nu sunt afișate săgețile verzi (doar cele roșii).
131px-ArrowShowAll1.png
131px-ArrowShowAll2.png
Afișaj și straturi
⇧ Shift+A comută (arată/ascunde) stratul Managerii de zonă
⇧ Shift+C comută (arată/ascunde) stratul localități
⇧ Shift+D comută (arată/ascunde) subliniind segmentele nedenumite
⇧ Shift+E comută (arată/ascunde) stratul de zone Editable
⇧ Shift+F comută (arată/ascunde) în modul Ecran Întreg
⇧ Shift+G comută (arată/ascunde) stratul de puncte GPS
⇧ Shift+I comută (arată/ascunde) stratul Imagini satelit
⇧ Shift+L comută (arată/ascunde) stratul Locuri
⇧ Shift+V comută (arată/ascunde) stratul utilizatorilor live
⇧ Shift+P comută (arată/ascunde) stratul de probleme hartă
⇧ Shift+R comută (arată/ascunde) stratul Drumuri
⇧ Shift+S comută (arată/ascunde) stratul Camere de viteză
⇧ Shift+U comută (arată/ascunde) stratul de Probleme (UR)
Alt+C comută (arată/ascunde) fereastra de chat
Alt+⇧ Shift+R reîncarcă straturile
⇧ Shift+ mărește harta cu un nivel de zoom
⇧ Shift+ micșorează harta cu un nivel de zoom
↑↓←→ panoramați harta în toate cele patru direcții
⇧ Shift +click

double-click

re-centralizează harta pe locația pe care ați dat clic și măriți cu un nivel de zoom
⇧ Shift +click + drag mouse trage un dreptunghi temporar și mări în acea parte a hărții

⌘ Cmd cheile sunt pentru sistemele Apple Mac

Actualizarea hărții

Modificările făcute în editorii online nu apar imediat pe Live Map sau pe client. Serverele Waze actualizează în mod obișnuit clientul și harta live la fiecare 24 de ore, dar uneori întârzierile pot cauza mai multe zile între actualizări.

Consultați pagina Cronologie a procesului de actualizare pentru mai multe detalii cu privire la diferitele procese pe care rulează Waze și la calendarul de actualizare preconizat.

Manualul de editare

Consultați pagina manualului de editare.

Ghiduri de creare intersecții

Ghidurile de stil sunt importante pentru înțelegerea nuanțelor designului rețelei rutiere în Waze. Acordați-vă timp să citiți și să le utilizați în viitor atunci când ajungeți pe o intersecție dificilă.

Ghid de creare intersecții

Utilizarea surselor externe (cum ar fi imaginile Google)

Utilizarea oricărei surse de informații externe protejate prin drepturi de autor pentru a adăuga informații în baza de date sau hărți Waze nu este permisă. Informațiile privind drepturile de autor externe includ orice informații de pe hartă sau imprimate care nu sunt furnizate de Waze prin interfața Waze Map Editor.

Odată cu achiziționarea recentă de Waze de către Google, Inc., au fost făcute schimbări în Editorul Waze Map pentru a include imagini și fotografii actualizate de la Google. Acestea sunt considerate surse interne și sunt complet acceptabile pentru a fi utilizate în crearea informațiilor despre hartă pentru Waze. Termenii și condițiile Google restricționează utilizarea informațiilor lor de hartă în anumite condiții, iar Waze are licența adecvată pentru a utiliza ceea ce vedeți în interiorul Waze Map Editor, dar nimic altceva.

Utilizarea oricărei surse de informații externe privind drepturile de autor afișată în hărțile Waze este în pericol de a fi forța Waze să anuleze toate modificările aduse hărții din zona/țara dumneavoastră.

Dacă un utilizator face așa ceva, îi va fi afectată toată munca pe care a făcut-o pe hărți, iar Waze va trebui să schimbe toate editările. Ar putea exista și alte efecte nedorite. Waze a trebuit deja să elimine toate hărțile pentru Chile și alte țări din America de Sud, deoarece sursa datelor de pe hartă nu era licențiată corespunzător (nu rezultatul oricărei acțiuni Waze).

Utilizatorii pot negocia cu oficiali din țara lor pentru a avea acces la imagini aeriene pe care Waze le poate utiliza. Utilizatorul trebuie să fie atent să nu dea impresia că acționează în numele Waze. Dar, în calitate de cetățean interesat, orice utilizator poate să vorbească cu autoritatea locală, într-o limbă locală, pentru a explica beneficiile țării lor în a face ca imaginile aeriene să fie disponibile liber ca bun public.

Rețineți că informațiile externe privind drepturile de autor nu includ nici o sursă de informații furnizate de Waze prin intermediul instrumentelor interne ale editorului sau aplicației online. De asemenea, orice informație dezvoltată independent de un utilizator care este prezentă fizic la un site este acceptabil să se adauge la hartă atâta timp cât este furnizată fără drepturi de autor.