Постоянна връзка

From Wazeopedia
Wme permalink highlight.jpg

Иконата за постоянна връзка; пермалинк (Permalink) в уебредактора (WME) служи за две неща. Чрез нея можете да презаредите прозореца на бразуъра и може да създадете постоянна връзка, която да споделите с другите редактори. Постоянната връзка е URL-адрес, който служи да отведе вас или някой друг директно до определено местоположение в картата, като получателят ще види точно това, което виждате и вие. Връзката съдържа географските координати, мащаба, видимите слоеве и всякакви избрани обекти.

Преди да натиснете иконата за постоянна връзка, мащабирайте и преместете картата, така че да показва екрана, който искате да покажете на някой друг потребител. Също така можете да изберете някой обект, възел или сегмент. Можете да ползвате опцията за многократен избор (Ctrl + ляво цъкване).

За да опресните браузъра и да "запаметите" текущата информация в прозореца на уебредактора, просто щракнете върху иконата. Това ще обнови URL-адреса на браузъра, след което можете да го изберете и да го копирате. При този начин се уверете, че сте запазили всякакви направени до този момент промени, защото това действие на бутона "Permalink" ще опресни страницата и ще изтрие историята на чата.

За да създадете постоянна връзка без да опреснявате браузъра, посочете с мишката иконата Wme permalink icon.jpg в долния десен ъгъл на екрана, докато се покаже подсказка за натискане на Ctrl+C. След това натиснете Шаблон:Key press (или в Mac Шаблон:Key press), за да копирате връзката. Или просто щракнете с дясно копче върху иконата и изберете от менюто съответната опция.

Когато споделяте "Permalink" във форумите, имайте предвид, че това, което другите могат да виждат в картата зависи от техните права. Например редакторите не могат да виждат заявки за обновяване (UR/update requests) или проблеми с картата (MP/map problems) извън своя редактируем район. Затова имайте предвид, че когато публикувате "постоянни връзки" относно такива проблеми, само местните редактори, районните управители (area managers) и националните управители (country managers) ще могат да ги видят в картата. Ако искате тези неща да бъдат видени от всички, трябва да направите екранна снимка.


Шаблон:Red Можете да промените името на постоянната връзка във форумите по следния начин:

[url=постоянна връзка] вашият текст [/url]


Скриптове

  • PL Cleaner - Разширение за Chrome, което премахва конфигурацията на слоевете при отваряне на "постоянна връзка".

Източник: Permalink