Vinkkejä aloittelijoille

From Wazeopedia

Revision as of 18:46, 16 April 2019 by FinToy (talk | contribs) (Ak: Uusi sivu: == Vinkkejä aloittelevalle Waze-käyttäjälle == === Puheohjauksen käyttäminen kohteen hakemisessa === Kun lähdet matkalle, voit lähtiessä helposti löytää määränpää...)
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)

Vinkkejä aloittelevalle Waze-käyttäjälle

Puheohjauksen käyttäminen kohteen hakemisessa

Kun lähdet matkalle, voit lähtiessä helposti löytää määränpääsi klikkaamalla punaista mikrofonia ja sanomalla osoitteen tai kaupungin nimen, esim. "Jyväskylä". Näet kartalla määränpääsi lähistöllä olevat pysäköintitalot tietoineen (aukioloaika ja saatavilla olevat palvelut). Alla olevassa kuvasarjassa näytetään vaiheittain miten se tehdään.

  • Etsi ajo-ohjeet joko kirjoittamalla määränpää hakukenttään tai klikkaamalla punaista mikrofonia, jolloin voit puhumalla kertoa osoitteen tai kaupungin nimen.
  • Kun näet tämän ilmoituksen, voit puhumalla kertoa määränpääsi.
  • Esimerkkinä määränpääksi ilmoitettiin "Jyväskylä". Klikkaamalla alhaalta "Katso lisää parkkeja" pääset näkemään läheltä löytyvät pysäköintitalot.
  • Jyväskylän keskustassa lähimmät pysäköintitalot näkyvät kartalla P-symboleilla ja listana kartan alapuolella. Tässä esimerkissä valitaan P-Kolmikulma, josta on n. 6 minuutin kävelymatka määränpäähän.
  • P-Kolmikulmasta näet karttasijainnin lisäksi myös katuosoitteen, aukioloajan ja yhteyspuhelinnumeron. Voit myös merkitä tämän pysäköintipaikan suosikiksesi.

Tulevista ajoista muistuttaminen

Puoliso pyysi sinua käymään kaupassa huomenna työpäivän jälkeen, mutta miten sen muistaisi? Laita kalenterimuistutuksen1 sijaan Waze töihin! Etsi haluamasi marketti Wazesta, mutta älä navigoi sinne heti, vaan valitse "Myöhemmin". Valitse sopiva saapumisaika ruuhkaennusteen mukaan ja tallenna ajo. Waze muistuttaa sinua oikeaan aikaan ja ilmoitusta näpäyttämällä saat ajo-ohjeetkin saman tien.

1Halutessasi Waze lukee myös tapahtumat kalenteristasi ja ilmoittaa, milloin on aika lähteä tapahtumaan. Kalenteritapahtumassa tulee tällöin olla osoitetieto, jonne voidaan navigoida. Waze toimii parhaiten mikäli osoitteessa on ensin kadunnumero ja vasta sitten kadun nimi.