Cartouche ideális beállítása a szerkesztéshez

From Wazeopedia

Instructions for using WME


  1. A Layers panelen válaszd ki a GPS Points, Landmarks, User Notes, Update Requests réteget. Az Aerial réteget kapcsold ki, mert fontosabb a GPS pontokra pozicionálni az utat, mint az esetlegesen pontatlanul illesztet és régi légifelvételekre. Természetesen ha nincs más megoldás, használhatod az Aerial réteget is segítségnek. A GPS Points réteget viszont ki kell kapcsolnod, amikor egy utat szeretnél kiválasztani, mert jelenleg egy hiba miatt nem tudod kiválasztani az utat, ha van fölötte GPS pont. Régebben pedig az volt a gond, hogy mindig a GPS pontot válaszotta ki az út helyett...
  2. A View panelen érdemes bekapcsolni a Display as Arrows-t is és a Coloring-nél Color by azimuth-ot választani. Így a GPS nyilak színe az irányának megfelelő lesz, ami szépen kirajzolja az útvonalakat, ha elég sok GPS pont áll rendelkezésre.
  3. A View panelen a Highligt Connectivity-t mindig kapcsold be. (Ha úgy szerkesztesz, hogy nincs bekapcsolva, akkor egy dolog biztos: nem jól szerkesztesz!)
  4. A Map controls panelen kívül a többit a helyezd el három sarokba, a Map controls panelen kattints a Full screen-re (előtte érdemes a böngészőt is teljes képernyőre állítani, amit általában az F11 billentyűvel lehet megtenni), majd minimalizáld le a Map controls panelt és helyezd el felülre középre.

Thumb