Több útszakasz együttes szerkesztése History

Több útszakaszt úgy választhatsz ki együtt, ha nyomva tartod a Ctrl billentyűt és sorban rákattintasz az útszakaszokra.

Ha több útszakaszt jelöltél ki és úgy szerkeszted az út adatait, akkor csak azokat az értékeket látod, amik közösek. Ha például mindegyik kiválasztott útszakasz azonos településhez tartozik, akkor a település neve meg fog jelenni. Ha mindegyik kiválasztott útszakaszon azonos a megengedett haladási irány, például kétirányú, akkor a Two-way meg fog jelenni.

Ha a kiválasztott útszakaszok tulajdonságai különbözőek, akkor az eltérő értékű mezők üresen maradnak. Ha üresen hagyod, akkor az útszakaszok adatai nem változnak mentéskor. Ezzel a működéssel, például, együtt megváltoztatható sok útszakaszon a település neve, míg az utcanevek és a rajtuk megengedett haladási irányok megmaradnak.

Egy kivételre azonban figyelni kell. Ha olyan útszakaszokat jelölsz ki egyszerre, amiknek a típusa különböző, akkor az úttípus üresen jelenik meg. Azonban a Cartouche az üresen hagyott típust Street típusként kezeli. Amikor mentesz, az összes kijelölt útszakasz típusa Street-re változik. Ha nem ez a célod, akkor ezt megelőzendő csak azonos típusú utakat jelölj ki egyszerre. De ha mégis elmentetted és minden útszakasz Street-re változott, akkor változtasd vissza az útszakaszok típusait a megfelelőre.