Területfelelős History

Ki az a területfelelős?

A területfelelős a waze közösség egy tagja (felhasználó), aki aktívan kiveszi a részét a Waze térkép egy bizinyos részének felügyeletében, kezelésében. Hogy a területfelelős mennyire merül bele a terület szerkesztésébe, mennyi időt áldot a térkép karbantartására az egyéntől függ. A területfelelősök feladat többek között(de nem kizárólag) a következőket foglalja magába

  • A szükséges változásokat végrehajtja a térépen, ha hosszú távú útmunkálatok kezdődnek illetve fejeződnek be, ha az út geometriája megváltozott vagy új utat kell hozzáadni esetleg régit eltávolítani
  • A megfelelő kanyarodási szabályokat beállítva a hosszútávú útépítések által érintett utakon, így biztosítja, hogy a kliens ne tervezzen arra az útra. Minden ilyen szerkesztést jelez az alábbi táblázatban, hogy ne kerüljön elfeledésre az átalakítás.
  • Utak zárolásának feloldása illetve újbóli bekapcsolása azokon a helyeken, ahol a térkép megóvása érdekében az adott szegmensek zárolásra kerültek, és egy felhasználó, akinek nincsen emiatt joga szerkeszteni az adott szegmenst, kéri az ideiglenes feloldást.
  • Kezeli a területén megjelenő Felhasználói jelentéseket (UR)
  • Karbantartja a területén lévő fix telepítésű sebességmérő kamerákat a térképen, ellenőrzi a kliensből bejelentett kamerák valódiságát és elngedélyezi őket.
  • Kezeli a területén megjelenő térképhibákat a térképszerkesztőben
  • Mentorálja a többi szerkesztőt, tanácsaival segíti a kezdőket a fórumon illetve privát üzeneten keresztül, ha a területén nem megfelelő szerkesztői tevékenységet lát.
  • a HAMI(Hungarian Area Managers' Initiative) levelezőlistán keresztül kapcsolatot tart a többi területfelelőssel és országfelelőssel, segít a területfelelősi mentor programban

Hogyan lehetek területfelelős

Ahhoz, hogy területfelelős lehess, kersd fel az alábbi fórumot, ott a legfrissebb információkat találhatod meg a jelentkezés pontos menetéről.

Az adott területen egynél több területfelelős is lehet. A területek átfedhetnek, lehetnek kisebbek vagy nagyobbak és akár több terület felelőse is lehetsz.