כיצד להגיע לעורך המפה: הבדלים בין גרסאות בדף גרסאות קודמות

(דף חדש: דף זה הוא נקודת ההתחלה לכל עורך מפות בוויז. בכדי להיות עורך מפה טוב עליך לקרוא את הדף הזה בשלמות שכן יש ...)
 
(הורדת הערת אזהרה על חוסר עדכון.)
 
(114 גרסאות ביניים של 4 משתמשים אינן מוצגות)
שורה 1: שורה 1:
דף זה הוא נקודת ההתחלה לכל עורך מפות בוויז. בכדי להיות עורך מפה טוב עליך לקרוא את הדף הזה בשלמות שכן יש בו מידע רב שבלעדיו העריכות שיבוצעו יכולות לגרום יותר נזק מאשר תועלת. אם לא מצאת תשובה לשאלה שלך בויקי, אל תהסס להעלות שאלה [https://www.waze.co.il/forum/ בפורום שלנו] שבו משתמשים מנוסים אשר ישמחו לסייע ולתת מענה.  
==להתחבר עם שם המשתמש והסיסמא==
בכדי להגיע אל עורך המפה על מנת לערוך את המפה יש להכנס אל [http://www.waze.com/he/editor/?env=il עורך המפה], ואז יופיע חלון הכניסה כמוצג להלן מצד ימין, ויש ללחוץ על לחצן התחברות.<br/>
{|cellpadding="2" width="90%" align="center"
| [[Image:WME entrance window.PNG|300px]]
| [[Image:WME login.PNG|350px]]
|}
<br/>
לאחר מכן יופיע חלון ההתחברות כמוצג לעיל מצד שמאל. מומלץ להכניס את שם המשתמש והסיסמא כפי שהוגדרו באפליקציה ולאחר מכן ללחוץ על "התחברות עם חשבון קיים". אפשרויות נוספות יפורטו בהמשך.<br/>
במידה ואחד הנתונים האלו או שניהם לא ידועים לכם עליכם לוודא שהגדרתם כתובת מייל נכונה באפליקציה. במידה ומוגדרת לכם כתובת מייל, לחיצה על הקישור ׳איני יודע את שם המשתמש או הסיסמא שלי׳ תעביר אתכם ל[https://www.waze.com/he/forgot_password מסך] המאפשר שליחת נתונים אלו לחשבון המייל שלכם.
[[Image:InitializingUNpass.png|300px|center]]
<br/>
'''יש לוודא שההודעה לא מגיעה לתיקיית ״אשפה״ של כתובת המייל שלנו'''.
==אפשרויות התחברות נוספות==
ניתן להתחבר לעורך המפה עם חשבון גוגל ע"י לחיצה על הלחצן המתאים בחלון ההתחברות. במקרה כזה נוצר עבורכם שם משתמש ארוך המורכב מתווים אקראים ולכן שיטה זו אינה מומלצת.<br/>
אפשרות נוספת היא להתחבר עם קוד QR ע"י לחיצה על הלחצן המתאים בצד שמאל למטה בחלון ההתחברות, ולאחר מכן לסרוק את הקוד שיוצג על המסך בעזרת הנייד ולהמשיך על פי ההנחיות.<br/>
ניתן להיכנס למצב תרגול ללא שם משתמש וסיסמה, ושם ניתן לבצע עריכה, אך לא ניתן לבצע שמירה.<br/>
ניתן להגיע אל עורך המפה גם מתוך [http://www.waze.com/live-map המפה החיה] על ידי לחיצה על לחצן בצורת עפרון בצד המפה.


==עורך המפה==
לאחר ההתחברות נותר לוודא שהשרת שהמפה מעודכנת לפיו הוא השרת של האזור שאנחנו רוצים לערוך בו את המפה, במידה ולא זה המצב, והמפה מעודכנת לפי שרת אחר, לא נוכל לראות כבישים ואלמנטים על המפה, כמו כן ההודעה הבאה תודיע לנו על המצב בתחתית המסך.
<br/>
[[Image:ChangeServerNote.png|700px]]
<br/> <br/>
לחיצה על הקישור [[Image:SwitchNow.png|85px]] המופיע בהודעה תעביר לשרת הנכון בהתבסס על האיזור הגיאוגרפי שבו המפה נמצאת כרגע.
בכל שלב נוכל להעביר בין השרתים ע״י בחירת השרת המתאים בתפריט ההגדרות שניתן להיכנס אליו ע"י כניסה ללשונית עם סמל של גלגל השיניים בחלון הצידי.<br/>
לגבי אופן עריכת המפה ראה ב-[[מדריך לעריכת המפה]].


ממשק העריכה עבר שינויים ולאחרונה יצאה גרסה חדשה שלו(שים לב, רוב הכתוב בויקי בעברית עדיין מתייחס ל[[עורך מפה]] הישן שנקרא קרטוש) מוכרת בשם Waze Map Editor (או WME בקיצור), הוא עורך ברירת המחדל עבור Waze בעולם מאז 19 ספטמבר 2011 ובישראל ממרץ 2013 ממשק עורך זה משודרג מבחינה תפקודית וכולל כיום יכולת ל[[ניהול שיחה עם שולחי בקשות עדכון]]. כרגע ישנם שלוש [[חוות שרתים]] שונות לניהול המפות בעולם (ארצות הברית וקנדה, ישראל ושאר העולם) . הקפד לבחור את השרת המתאים בעת ביצוע פעולות עריכה בחלק מסוים של העולם. שים לב! שם המשתמש שלך זהה בכל השרתים, אבל נקודות העריכה שלך מנוהלות בנפרד על ידי כל אחד משרתים. גם המפות אינן מסונכרנות בין השרתים, לדוגמא, אם אתה נכנס לשרת של ארה"ב וקנדה לערוך מפה של אמריקה הדרומית השינויים לא יראו למשתמשים המחוברים למעשה לשרת של שאר העולם.
[[קטגוריה: מדריך שימוש באתר]]
 
[[קטגוריה:עזרה]]
 
== מדריך מהיר לעריכת מפה ==
לימוד טכניקות עריכת מפה שיאפשרו לקבל ניווטים תקינים וטובים ומראה מפה טוב מצריכים זמן ותרגול, אבל זה יכול להיות גם נסיון מהנה ומתגמל. חשוב ללמוד את כל ההסברים בהמשך אבל לצורך עריכה בסיסית יש את [[המדריך הבסיסי לעריכת מפה]]
 
חשוב מאוד שכל העורכים יקראו את כל החלקים במדריך לעורכי מפה על מנת שהמפה תשאר שלמה ומדוייקת ותאפשר קבלת ניווט תקין.

גרסה אחרונה מ־13:31, 23 במרץ 2021

להתחבר עם שם המשתמש והסיסמא

בכדי להגיע אל עורך המפה על מנת לערוך את המפה יש להכנס אל עורך המפה, ואז יופיע חלון הכניסה כמוצג להלן מצד ימין, ויש ללחוץ על לחצן התחברות.


לאחר מכן יופיע חלון ההתחברות כמוצג לעיל מצד שמאל. מומלץ להכניס את שם המשתמש והסיסמא כפי שהוגדרו באפליקציה ולאחר מכן ללחוץ על "התחברות עם חשבון קיים". אפשרויות נוספות יפורטו בהמשך.
במידה ואחד הנתונים האלו או שניהם לא ידועים לכם עליכם לוודא שהגדרתם כתובת מייל נכונה באפליקציה. במידה ומוגדרת לכם כתובת מייל, לחיצה על הקישור ׳איני יודע את שם המשתמש או הסיסמא שלי׳ תעביר אתכם למסך המאפשר שליחת נתונים אלו לחשבון המייל שלכם.


יש לוודא שההודעה לא מגיעה לתיקיית ״אשפה״ של כתובת המייל שלנו.

אפשרויות התחברות נוספות

ניתן להתחבר לעורך המפה עם חשבון גוגל ע"י לחיצה על הלחצן המתאים בחלון ההתחברות. במקרה כזה נוצר עבורכם שם משתמש ארוך המורכב מתווים אקראים ולכן שיטה זו אינה מומלצת.
אפשרות נוספת היא להתחבר עם קוד QR ע"י לחיצה על הלחצן המתאים בצד שמאל למטה בחלון ההתחברות, ולאחר מכן לסרוק את הקוד שיוצג על המסך בעזרת הנייד ולהמשיך על פי ההנחיות.
ניתן להיכנס למצב תרגול ללא שם משתמש וסיסמה, ושם ניתן לבצע עריכה, אך לא ניתן לבצע שמירה.
ניתן להגיע אל עורך המפה גם מתוך המפה החיה על ידי לחיצה על לחצן בצורת עפרון בצד המפה.

עורך המפה

לאחר ההתחברות נותר לוודא שהשרת שהמפה מעודכנת לפיו הוא השרת של האזור שאנחנו רוצים לערוך בו את המפה, במידה ולא זה המצב, והמפה מעודכנת לפי שרת אחר, לא נוכל לראות כבישים ואלמנטים על המפה, כמו כן ההודעה הבאה תודיע לנו על המצב בתחתית המסך.


לחיצה על הקישור המופיע בהודעה תעביר לשרת הנכון בהתבסס על האיזור הגיאוגרפי שבו המפה נמצאת כרגע. בכל שלב נוכל להעביר בין השרתים ע״י בחירת השרת המתאים בתפריט ההגדרות שניתן להיכנס אליו ע"י כניסה ללשונית עם סמל של גלגל השיניים בחלון הצידי.
לגבי אופן עריכת המפה ראה ב-מדריך לעריכת המפה.