Translations:Improve your skills/49/nl

From Wazeopedia

Beginnende editors: wat kunnen ze en wat niet

Overal waar je met Waze hebt gereden, kun je de kaart bewerken. In ons land zijn de kaarten best goed. Hoewel je in eerste instantie misschien denkt dat er niet veel voor je te doen is, zoom alstublieft in en je kunt bijna altijd iets vinden om te verbeteren. Zelfs in gebieden met veel editors vind je ontbrekende huisnummers, laadstations of ontbrekende parkeerplaatsen of een deel van een straat. Ook ontbreken soms straatnamen of zijn ze verkeerd gespeld. Ander werk dat je kan doen is het verwijderen van onnodige geometrie-knooppunten, zie de paragraaf Te veel geometrieknooppunten. Bekijk voor meer ideeën de Samenvatting voor starters. Lees de Wiki en begin gewoon met bewerken, op die manier leer je de editor te gebruiken en verdien je punten om naar een hoger niveau te gaan.

Omdat de kaarten in ons land al behoorlijk goed zijn, is er ook een risico bij het bewerken. Je kunt dingen die goed werken kapot maken. Houd er rekening mee dat sommige dingen voor jou misschien onjuist of niet logisch lijken, maar correct kunnen zijn op basis van de Basisprincipes van Waze. Wees voorzichtig met het wijzigen en verwijderen van werk van andere editors. Neem bij de minste twijfel eerst contact op met de vorige editor.

Om dit duidelijker te maken hebben we twee lijsten gemaakt, een van de dingen die je als beginnend editor kunt doen en een die je niet moet doen of uiterst voorzichtig moet zijn.