Roluri și responsabilități

From Wazeopedia

Această pagină se concentrează asupra diferitelor roluri disponibile în comunitatea Waze, pentru o discuție despre Clasamentele și cerințele acestora, a se vedea Clasamentul și punctele tale

Multe din rangurile și rolurile discutate mai jos sunt însoțite de grupuri și insigne unice de forum.

Pentru mai multe detalii despre insignele forumului, consultați insignele forumului.

La mijlocul lui 2014, Waze a făcut o restructurare a rangurilor și a rolurilor, însă mulți editori care se aflau deja în anumite poziții și nu îndeplineau noile cerințe pentru această poziție au fost autorizați să păstreze aceste posturi, atâta timp cât nu acționau/editatau necorespunzător pentru această funcție.

Prezentare generală

Multe dintre clasamentele și rolurile discutate mai jos sunt însoțite de grupuri de utilizatori și ecusoane unice.

Pentru mai multe detalii despre ecusoanele Forumului, consultați secțiunea Ecusoanele pe Forum.

Roluri

Mapeditor.png Editori de hartă

Hărțile Waze sunt editate de către utilizatori și sunt deschise tuturor celor care vor să contribuie. Orice utilizator Waze poate deveni un editor de hartă prin crearea unui cont de forum și conectarea la Editorul de hartă Waze. Toți editorii de hărți încep ca editori de rang 1 și apoi pot progresa pe scara rangurilor și rolurilor pe măsură ce câștigă experiență, învață complexitatea WME și editarea hărților și se implică în comunitate.

Toți editorii noi de hartă trebuie să acceseze pagina de întâmpinare a editorului de hărți Waze pentru a începe editarea cu metoda corectă de editare a hărții Waze.

Managerii

Badge AreaManager.png Manager de zonă

Un Manager de zonă (AM - Area Manager) este un membru al comunității Waze (Map Editor) care dorește să joace un rol activ și proactiv în menținerea anumitor zone ale hărții Waze. AM este un rol de editare, nu un rol comunitar, unele țări autogestionate pot necesita o implicare mică a comunității înainte de acordarea unui AM. Aceste zone specifice ale hărții sunt adăugate permanent la zona lor editabilă, indiferent dacă au condus acolo recent sau nu, atât timp cât sunt activi ca AM. Pentru a primi statutul de AM, majoritatea editorilor nu au toată experiența necesară până când ajung la rangul 3, dar în funcție de situație și condiții, poate fi posibilă acordarea accesului cu un rang mai mic.

Pentru mai multe detalii despre Managerii de zonă, consultați Manager de zonă.

Badge CountryManager.png Managerul de țară

Un manager de țară (CM - Country Manager) este un editor de hărți care are privilegii de a edita harta oriunde în țară. CM este un rol de editare, nu un rol comunitar, deși în unele țări autogestionate, este posibil să fie necesară o anumită implicare a comunității pentru a primi promoții de rol. În România, de exemplu, trebuie mai întâi să fii AM pentru un timp înainte de a fi eligibil pentru statutul de CM. Trebuie să îndepliniți cerința de rang minim (rangul 5) înainte de a putea solicita să fiți CM, dar nu toți editorii de rang 5 sunt manageri de țară.

Odată ce un editor ajunge la 500K modificări ale hărții, poate solicita conducerii comunității acordarea drepturi de editare la nivelul întregii țări pentru serverul pe care participați. Acesta nu este un rang de editare separat, dar vechiul sistem de clasificare folosea acest termen pentru a se referi la managerii de țări (CM). În continuare, veți avea, de asemenea, nevoie de aprobare din partea celorlalți CM.

Coordonatorii

Coordonatorii (numiți ocazional „coordonatori de țară”) sunt experți care coordonează comunitatea locală și ține legătura cu echipa Waze, în calitate de ambasadori ai comunității. Aceștia sunt de obicei Global Champ.

Principalele responsabilități ale unui coordonator:

  • Participarea la grupurile Global Champs globale și locale și a fi în contact direct cu managerii comunității Waze
  • Consultarea despre urgența și gravitatea oricărei probleme raportate
  • De a fi la curent cu noutățile companiei, anunțuri despre produse, versiuni noi etc.
  • De a asista la activitățile de social media în țară
  • De a participa la pregătirea reuniunilor editorilor locali.

Coordonatorii regionali (RC) sunt Champs care preiau mai multe state / județe din țările mari.

Champs

Champ sunt editori, selectați de conducerea Waze, care au contribuții de lungă durată în comunitatea Waze. Aceștia sunt cei mai experimentați utilizatori, care contribuie și la discuții pe forum. Rolul lor nu se rezumă doar la abilitățile de editare, ci și la participarea activă în comunitate.

Waze Champs sunt colegi ca toți ceilalți, dar în general sunt foarte experimentați folosind Waze și activează pe forumuri cu privilegii de moderator. La majoritatea întrebărilor de pe forum răspund acești utilizatori, deoarece își acordă timpul liber comunității Waze. În general se află într-o comunicare strânsă directă cu echipa de dezvoltare Waze. Acest grup include, de asemenea, editori care au participat la întâlniri cu personalul Waze. Starea Waze Champ apare doar pe forumuri ca parte a istoricului profilului utilizatorului sau când postează un mesaj. Dacă, din orice motiv, aveți o întrebare pe care vreți să o puneți și nu vă simțiți confortabil să o postați pe forumurile principale, puteți trimite un mesaj privat (PM) unui Waze Champ, care vă va răspunde la întrebarea voastră.

Badge LocalChamp.png Local Champ

Local Champ (LC) face parte din conducerea comunității specifice unei țări. În mod obișnuit, un editor trebuie să fie mai întâi un Country Manager pentru un timp înainte de a fi eligibil pentru a deveni Local Champ. Waze va selecta cei mai vechi și mai pricepuți editori din orice regiune de editare activă pentru a deveni Local Champ. Numărul de Local Champ este proporțional cu numărul editorilor locali activi.

Badge GlobalChamp.png Global Champ

Global Champ (GC) fac parte din conducerea comunității mondiale a Waze. În mod obișnuit, un editor trebuie mai întâi să fie Local Champ pentru un timp înainte de a fi eligibil pentru a deveni Global Champ.

Badge Mentor.png Mentori

Mentorii sunt editori dedicați să-i ajute pe ceilalți editori, în special pe cei începători să învețe și să avanseze prin învățare directă. Sunt editori cu experiență și Champs, care au revizuit instruirea privind învățarea directă. Mentorii sunt aprobați de CM sau de personalul Waze.

Mentorii sunt autorizați să se angajeze în învățare directă.

Pentru mai multe detalii despre programul de mentorat și cum să aplici, consultați pagina dedicată mentoring-ului.

Badge Expert.png Experți

Experții sunt utilizatori cu experiență în anumite domenii. Puteți aplica pentru a fi un expert în forum. Există mai multe categorii de „experți”; de exemplu "Editing Experts", "Android Experts", "iPhone Experts", "Navigation Experts", "Beta Editor Experts", "Points Experts", "Social Media Experts". Experții au permisiuni de moderator pe forumurile relevante, iar coordonatorii lor vor avea contact direct cu membrii echipei relevante de la Waze.

Experții sunt supuși acelorași cerințe de nivel de intrare ca și Local Champ.

Waze a creat rolul Experților pentru a îmbunătăți fluxul de comunicare prin canalele către baza de utilizatori și pentru a compartimenta informația.

Pentru mai multe informații despre diferitele grupuri de experți, vă rugăm să vizitați forumul Experților și să răsfoiți grupurile de utilizator disponibile ale experților din panoul de control al utilizatorului forumului.

Badge BetaTester.png Beta Testeri

În prezent, există mai multe programe de testare beta de la Waze, Waze Map Editor - Beta și Beta Clients. Calitatea de membru necesită aprobare de către conducerea Waze, iar în unele cazuri este doar prin invitație. Informații despre aplicarea unui beta tester pentru aplicații client pot fi găsite pe site-ul Waze beta numit CenterCode

Badge Localizer.png Traducători

Traducătorii sunt utilizatori care își dedică, de asemenea, timpul pentru a traduce și personaliza Waze pentru a se potrivi cu comunitățile lor locale.

Pentru a afla mai multe despre proiectul de localizare și despre cum să vă implicați, vizitați forumul Localizare.

Sistem de autogestionare

România este o țară autogestionată, ceea ce înseamnă că majoritatea aprobărilor de rang și de rol sunt aprobate de conducerea comunității locale. După cum este necesar, anumite reguli pot fi modificate în anumite situații. Învățarea directă este un bun exemplu, prin care editorii pot obține o actualizare de rang sau de rol înainte de a îndeplini cerințele de mai sus dacă își finalizează cu succes programul de mentorat.

Sursa: https://wazeopedia.waze.com/wiki/USA/Roles_and_responsibilities