Treceri de cale ferată

From Wazeopedia

(Redirected from Treceri calea ferată)

Activare strat hartă ”Trecere Cale Ferată”

Trecerile feroviare - cele mai bune practici

„Plasament” se referă la locația de trecere a căii ferate.

„Aliniere” se referă la rotirea pictogramei ”Trecere Cale Ferată”(TCF).

Pentru afișarea trecerilor de cale ferată în editor trebuie să activați stratul ”Trecere Cale Ferată” din meniul din partea dreaptă a editorului ”Straturi hartă”. În cazul în care acest meniu nu este activat nu vă vor apărea pe hartă trecerile de cale ferată și există posibilitatea, în cazul în care adăugați noi treceri CF, ca prin adăugarea unora noi să le dublați pe cele vechi.

Atenție: Nu editați treceri CF până nu a-ți verificat dacă stratul de hartă ”Trecere Cale Ferată” este activat.

Plasare

În general

Important: locația de trecere a căii ferate în aplicație este setată chiar de pictograma TCF. Punctul roșu este doar un reper folosit pentru aliniere. Prin urmare, luați toate deciziile funcționale bazate pe pictograma TCF, nu pe punctul roșu.

Relativ la drum

Pe segmente unidirecționale (inclusiv părțile laterale ale unui drum împărțit), pictograma TCF ar trebui să fie plasată mai mult sau mai puțin deasupra segmentului care traversează de fapt calea ferată. Pe segmentele cu două sensuri, pictogramele TCF ar trebui să fie compensate ușor de segment, în partea superioară a benzilor de trafic respective. Doar asigurați-vă că segmentul cel mai apropiat de pictograma TCF este cel care traversează de fapt calea ferată.

Plasare pictogramă TCF


Când să adăugați

O trecere de cale ferată trebuie adăugată la fiecare segment care intersectează o linie feroviară funcțională și are o barieră, un semn sau un alt dispozitiv de control.

Exemple de treceri de cale ferată.

În legătură cu calea ferată

Pictograma ar trebui să fie pusă pentru a atinge calea ferată „acolo unde cauciucul se întâlnește cu șina” - adică atunci când șoferul atinge pentru prima dată șinele cu roțile mașinii - la un nivel de zoom strâns (în jur de 8). Acest lucru este destul de simplu la trecerile simple perpendiculare, dar este important să se ia în considerare atunci când căile ferate traversează drumurile în unghiuri oblice.

Atunci când avem o trecere peste calea ferată pe un drum secundar și aceasta este foarte aproape de drumul principal, pictograma TCF se va pune pe drumul secundar pentru a nu avertiza utilizatorii care circulă pe drumul principal și nu trac calea ferată.

Trecere CF pe un drum secundar.


Aliniere

Aliniați partea rutieră a pictogramei TCF cu segmentul rutier care intersectează calea ferată. Din nou, partea rutieră a pictogramei trebuie să fie paralelă cu segmentul de drum.

Alinierea corectă a pictogramei TCF


Căile ferate ale pictogramei TCF ar trebui să fie orientate în față, în raport cu direcția de deplasare.

CORECT: Aplicarea corectă a pictogramei TCF
GREȘIT: Alinierea incorectă la drum a pictogramei TCF


Folosiți punctul roșu pentru a roti pictograma TCF.

Utilizați punctul roșu pentru aliniere.