Waze Map Editor - WME: Diferență între versiuni Istoric

Linia 29: Linia 29:
# Dați clic pe "EDIT HARTA"
# Dați clic pe "EDIT HARTA"
Când ați ajuns cu succes la Editorul Waze Map, vi se oferă un ecran pentru a introduce numele de utilizator Waze și parola.
Când ați ajuns cu succes la Editorul Waze Map, vi se oferă un ecran pentru a introduce numele de utilizator Waze și parola.
[[Fișier:Ecran logare.png|centru]]
[[Fișier:Ecran logare.png|centru]]Vă recomandăm selectarea meniului ”Tutoriale” din partea dreaptă jos. Veți găsi câteva filmulețe de prezentare pentru editorul WME.
[[Fișier:Tutoriale.png|centru]]

Versiunea de la data 22 iulie 2019 10:48

Această pagină este punctul de plecare pentru orice editor al hărților Waze. Asigurați-vă că ați citit întreaga pagină pentru a vă pregăti cel mai bine, pentru mulți biți de informații necesari pentru a deveni un editor de hartă bun. Oamenii care editează harta fără a înțelege pe deplin multe dintre aceste elemente pot face mai mult rău decât bine cu editările lor. Dacă nu găsiți un răspuns la întrebarea dvs. undeva în Wezopedia, asigurați-vă că postați o întrebare pe forumul Waze România, unde mulți experți Waze vor fi bucuroși să vă ofere un răspuns. Asigurați-vă că ați făcut toate eforturile pentru a căuta răspunsul în Wazeopedia aici.

Istoria hărților rutiere

Harta Waze a fost lansată în multe țări importând date rutiere disponibile publicului. Aceste date au fost destul de precise în geometrie, dar ar putea fi depășite. De asemenea, nu au fost incluse câteva detalii vitale pentru un sistem de navigație, cum ar fi direcția permisă de călătorie, și distincții între drumurile pe care se poate conduce un vehicul și căile ne-conduse, cum ar fi căile ferate și canalele. Hărțile importate nu au indicat, de asemenea, existența unor intersecții sau a unor poduri, în cazul în care drumurile au fost traversate de către acestea. Waze a fost implicat la o joncțiune în toate cazurile și, chiar dacă se pot arăta restricții de la rândul lor ca fiind în vigoare la aceste joncțiuni, toate schimbările sunt efectiv permise dacă segmentele nu au fost niciodată editate. Acest set de date a fost suficient pentru a începe, dar era nevoie de actualizare și întreținere.

Aici intră în joc două aspecte cheie ale sistemului Waze:

  • Instrumentele de editare a hărților bazate pe web pentru utilizatorii Waze pentru a edita hărți ale cartierelor, orașelor sau altor locuri cu care sunt familiarizați.
  • Colectarea datelor GPS de la utilizatorii Waze pentru a modifica hărțile pentru a stabili direcția drumului și permisiunile de întoarcere la intersecții.

Unele țări nu aveau date disponibile pentru sistemele rutiere, astfel încât hărțile pentru aceste țări au fost construite de la început de utilizatorii Waze. Hărțile sunt create în editorul web folosind drumurile înregistrate în clientul Waze, iar pistele GPS stocate de toți utilizatorii Waze se suprapun peste fotografiile aeriene disponibile.

Editorul hărții (WME)

Waze utilizează în prezent interfața de editare a hărții de a doua generație (acoperită în acest articol). Cunoscut sub numele de Waze Map Editor (sau WME pentru scurt), acesta este editorul implicit pentru Waze începând cu 19 septembrie 2011. Această interfață editor a fost modernizată funcțional pe 2 noiembrie 2014, care a adăugat modificările UI la moderarea locației, abilitatea de a sări la o altă solicitare de actualizare a locației din apropiere pentru a modera rapid mai multe solicitări în apropierea reciprocă, salvarea suplimentară a mesajelor semnificative de eroare și eliminarea capacității de a utiliza tipul rutei de servicii. În prezent există trei ferme de servere diferite care gestionează hărțile lumii. Asigurați-vă că selectați serverul corespunzător când efectuați modificări pentru o anumită parte a lumii. Puteți utiliza același nume de utilizator pe toate serverele, însă punctele de editare sunt gestionate separat de fiecare server. De asemenea, hărțile nu sunt sincronizate între servere, de exemplu, dacă v-ați dus la serverul din America de Nord pentru a modifica părți din Europa, diferitele servere care suportă Waze în Europa nu v-ar vedea modificările.

Editarea hărții Ghid de pornire rapidă

Învățarea celor mai bune tehnici de editare a hărților pentru o navigare și o apariție corectă necesită ceva timp și practică, dar poate fi și o experiență distractivă și plină de satisfacții. Puteți fi mândru că îmbunătățiți experiența pentru toți utilizatorii Waze. Detaliile din secțiunile următoare ale acestei pagini sunt importante pentru a învăța, dar pentru editări simple, există un Ghid de editare a hărților rapide pentru a vă ajuta să mergeți rapid.

Este foarte important ca toți editorii să aibă timp să citească toată documentația găsită în manualul de editare pentru a se asigura că harta Waze rămâne completă, precisă și capabilă să navigheze pe deplin și în mod corespunzător utilizatorii.

Accesarea editorului Waze Map Editor (WME)

Elementele de bază

Editorul de hărți Waze este în prezent acceptat oficial numai în browserul Chrome. Poate sau nu poate funcționa pe alte browsere, dar în prezent nu există suport oficial pentru problemele care ar putea apărea.

Puteți accesa pagina de editare a hărții direct utilizând o singură adresă URL: http://www.waze.com/editor. Utilizați meniul din colțul din dreapta sus al ecranului pentru a selecta între infrastructurile serverului din SUA și Canada, Israel și World.

Dacă vă aflați pe pagina de pornire Waze:

  1. Din pagina de pornire Waze, selectați link-ul Conectare din colțul din dreapta sus al ecranului.
  2. Faceți clic pe "Live Map" în antetul principal de navigare.
  3. Dați clic pe "EDIT HARTA"

Când ați ajuns cu succes la Editorul Waze Map, vi se oferă un ecran pentru a introduce numele de utilizator Waze și parola.

Vă recomandăm selectarea meniului ”Tutoriale” din partea dreaptă jos. Veți găsi câteva filmulețe de prezentare pentru editorul WME.