Difference between revisions of "Faqja kryesore"

From Wazeopedia
Line 7: Line 7:
 
<center>{{Blue|'''"Dobia, Thjeshtësia, Ruajtja e hartës"'''}}</center>
 
<center>{{Blue|'''"Dobia, Thjeshtësia, Ruajtja e hartës"'''}}</center>
  
Faîtes en sorte que vos éditions soient utiles à la communauté, qu’elles restent le plus simple possible et que vous ne supprimiez pas des éléments de cartographie déjà présent.
+
Sigurohuni që azhurnimet tuaja janë të dobishme, sa më të thjeshta të jetë e mundur dhe që nuk i fshini artikujt ekzistues.
{{mbox
+
 
|type        = neweditor
 
| text      = <big>Évitez de commencer à mettre à jour les cartes de Waze sans avoir préalablement lu les Bonnes pratiques d'édition de carte</big>.
 
}}
 
 
==='''Si vous rencontrez des difficultés'''===
 
==='''Si vous rencontrez des difficultés'''===
 
====Premier réflexe : Je regarde sur Wazeopedia====
 
====Premier réflexe : Je regarde sur Wazeopedia====

Revision as of 20:26, 1 September 2019

Gif-drapeau-albanie-10.gif
Shqip ShqipEnglish EnglishFrançais Français

Gif-drapeau-albanie-10.gif Versioni shqip
Mirësevini në Wazeopedia kushtuar azhurnimit të hartës Waze në Shqipëri. Këtu do të gjeni informacione mbi azhurnimin e hartës në Shqipëri nga WME (Waze Map Editor).

Fjalët e shikimit që rregullojnë çdo veprim të azhurnimeve janë :

"Dobia, Thjeshtësia, Ruajtja e hartës"

Sigurohuni që azhurnimet tuaja janë të dobishme, sa më të thjeshta të jetë e mundur dhe që nuk i fshini artikujt ekzistues.

Si vous rencontrez des difficultés

Premier réflexe : Je regarde sur Wazeopedia

Vous êtes au bon endroit ! C'est en effet ici, sur ce Wiki Albanais que vous devez d'abord chercher la solution. Les informations ici constituent les directives auquel chaque éditeur en Albanie doit se conformer afin de garantir la cohérence de la cartographie.
Ne suivez pas spontanément les directives que vous trouverez dans d'autres langues sur ce wiki, dans la mesure où les directives d'éditions sont propres à chaque pays et que les usages à l'étranger ne sont pas nécessairement valides en albanie.


RREGULLAT KRYESORE PËR MODIFIKIM NË SHQIPËRI :

Të gjitha botimet duhet të bëhen "Në qytet" në emërtimin kryesor.

Përjashtimet e vetme janë :
- Autostradat (Axx) dhe hyrjë/daljë e autostrada, që duhet të jenë "Jashtë qytetit" edhe nëse kalojnë një qytet.
- Rrugë SHxx (Shtetërore), që duhet të jenë "Jashtë qytetit" ; sidoqoftë, kur ata kalojnë një qytet ne mund të vendosim emrin e qytetit në emërimin alternative dhe natyrisht të përsërisim emrin e SH.
shembull : SH60 në Tiranë
Emërtimi kryesor : SH60, Jashtë qytetit
Emërtimi alternative : SH60, Tiranë - TIRANË

Emërtimi i qyteteve dhe bashkive

Ashtu si në Francë, nuk ka "zonë të zbrazët", kjo do të thotë se të gjitha territoret e 61 "bashkive" të ndryshme (ekuivalente me departamentet në Francë) janë ngjitur me njëra-tjetrën pa ndonjë hapësirë ​​midis tyre. Prandaj, një pjesë e rrugës i bashkëngjitet të paktën një bashkie, dhe në teori çdo segment duhet të ketë një emër të qytetit në emërtimin kryesor (përveç rasteve të përmendura më lart).

61 Bashkitë e Shqipërisë janë krijuar të gjitha në Waze, kjo do të thotë që nëse shkruani MALLAKASTËR në zonën e kërkimit të redaktorit, për shembull, do të keni të paktën 1 rezultat.
*** E RËNDËSISHËM : Nëse po ndërtoni një qytet ose fshat të madh, është thelbësore që ta dini se cilës bashki i bashkëngjitet. Nëse dyshoni, këshillohet të këshilloheni me botues ose CM të tjerë më me përvojë, të cilët mund t'ju informojnë me lehtësi me burime të besueshme.

*** Për Shqipërinë, meqenëse Waze nuk ka një fushë "Qarku", "Rajon" ose "Bashki", emri i Bashkisë përfshihet në emrin e qytetit, me sintaksën e mëposhtme: Qyteti - BASHKI.
Shembuj :
Ballsh - MALLAKASTËR
Tiranë - TIRANË
Fushë Krujë - KRUJË

Emrat sintaksë

Të gjithë emrat e rrugëve, qyteteve ose bashkive do të shkruhen në shqip, jo në formën e tyre angleze.

Emrat e qyteteve

- Midis emrit të qytetit dhe asaj të Bashkisë, vendosëm një hapësirë ​​të ndjekur nga një dash i ndjekur nga një hapësirë ​​e re, gjithmonë.
- Emri i Bashkisë është plotësisht me shkronja të mëdha, ne e respektojmë cedilën e Ç dhe umlaut të Ë.
- Asnjë dash brenda emrave të ndryshëm të qyteteve ose Bashkive. Shembull : Vau i Dejës - VAU I DEJËS

Emrat e Rrugëve

- Të gjitha fjalët përveç artikujve duhet të fillojnë me një shkronjë të madhe, duke përfshirë numrat nëse ato shkruhen me shkronja : Rruga Kalaja e Dalmacës

klasifikimi dhe bllokimet

- Të gjitha Autostradat (Axx) klasifikohen si Autostrada dhe bllokohen 3 me dorë.
- SH1 deri SH9 klasifikohen si "Major Highway".
- SH10 deri SH101 klasifikohen si "Minor Highway".
- Të gjitha SH bllokohen 3 me dorë.
- Të gjitha rrugët "Primary" bllokohen 2 me dorë.
- Të gjitha rrugët "Street" bllokohen 1 me dorë.

*** E RËNDËSISHËM : kur krijoni një rrugë, mos harroni të caktoni manualisht bllokimin dhe kontrolloni kutinë "Të paprekur" nëse baza e qartë e lejon këtë gjykim..