Geldautomaat plaats

From Wazeopedia

ATM Place/nl

This page is a translated version of the page ATM Place and the translation is 100% complete.

Mbox information.png
We are currently updating the pages to include all regionally different guidelines. If you find inconsistencies, please refer to the English page. Thank you!
Other languages:
English • ‎Nederlands • ‎français

Geldautomaat is één van de Winkelen en diensten Plaats categorie.

Geldautomaten kunnen zich binnen of buiten gebouwen bevinden. In Waze worden geldautomaten toegevoegd wanneer ze voor iedereen toegankelijk zijn. Meestal worden ze toegevoegd als een puntplaats, met als primaire categorie Geldautomaat, volledig adres en als naam Geldautomaat [%NameVanDeBank%] 1). Maar, wanneer ze in een gebouw te vinden zijn, zoals een bank, supermarkt, of postkantoor, moet extra opgelet worden: Als de openingstijden afwijken van deze van het gebouw waarin het toestel staat (Een geldautomaat in de hal van een bank kan bijvoorbeeld tijdens andere uren dan de uren van het kantoor toegankelijk zijn.)

Voeg een afzonderlijk puntplaats toe, met als primaire categorie Geldautomaat.
Vergeet niet om de afwijkende openingstijden toe te voegen.


Als de openingstijden hetzelfde zijn als deze van het gebouw waarin het toestel staat:

Voeg geldautomaat als secundaire categorie toe bij de plaats van het gebouw.
Vergeet niet om de openingstijden van het gebouw toe te voegen.

Geldautomaten die beperkt bruikbaar zijn (zoals deze die enkel door klanten van een bepaalde bank mogen gebruikt worden), zouden niet mogen toegevoegd worden. Iedere andere beperking, zoals de noodzaak om een bankkaart te swipen om binnen te kunnen, kan bij de beschrijving vermeld worden, wanneer je het belangrijk acht voor Wazers die een geldautomaat zoeken.

1) Noot: Om te verhinderen dat een afzonderlijk toegevoegde 'geldautomaat puntplaats' door WME automatisch als een update voor de Plaats van het gebouw zal samengevoegd worden, moet de naam van de geldautomaat anders zijn dan de naam van het gebouw. Daarom werd een naamafspraak ingevoerd.

2) Note: App gebruikers die zoeken op "ATM" krijgen de ATM's in de buurt te zien vanwege de ATM categorie. Er is zo geen reden om "ATM" in de naam op te nemen.

Atm-example.png
  Hoofdpagina | Index