סכנות קבועות גרסאות קודמות

סכנות קבועות (Permanent Hazards - PH) מיועדות להגברת בטיחות הנסיעה וכדי ליידע את הנהג לגבי מה שמתרחש במסלול שלו. דף זה מתאר את נושא הסכנות הקבועות, את הכללים ואת אופן העריכה של סכנות אלה בעורך המפה.

סוגי הסכנות הקבועות

סוגי הסכנות משתנים עם הזמן ובעתיד צפויים להיכנס סוגים חדשים. לא כל הסוגים בשימוש בישראל. להלן תאור הסוגים השונים, הכללים להכנסתם ואופן העריכה שלהם בעורך המפה.

מצלמת מהירות

בישראל מוסיפים למפה מצלמות מהירות מסוג גטסו בלבד. מציינים גם מצלמות דמה וגם מצלמות אמיתיות. לא מכניסים מצלמות נת"צ ולא סוגים אחרים של מצלמות שאינן מצלמות המיועדות לצילום רכב הנוסע מעל המהירות המותרת (מצלמת אור אדום בצומת נחשבת גם למצלמת מהירות ולכן תוכנס כמצלמת מהירות). כל הוספה והסרה של מצלמת מהירות מחייבת הודעה על כך בפורום. הטיפול במצלמות אלה הוא רק לרמה L6. הסבר לגבי אופן ההוספה ראה בווייזופדיה באנגלית.

מפגש מסילה

עיקול מסוכן

מתי נכניס סכנה כזו?

ניתן להכניס סכנה זו רק כאשר קיים תמרור עקומה חדה באותו כיוון נסיעה וגם מתקיים לפחות אחד מהדברים הבאים:

  • יש דיווח של מישהו שעבר שם אישית וטוען שהעיקול לדעתו מסוכן מאד
  • יש דיווח מגורם רשמי (כגון משטרה) שבעיקול הזה יש ריבוי תאונות דרכים
  • יש שלט אזהרה מתחת לתמרור שבו מודגש במלל שזה עיקול מסוכן או שנדרש להאט

כאשר יש רצף של עיקולים, אזי יש להכניס סכנה רק עבור העיקול הראשון המקיים את התנאים לעיל. רצף נפסק רק כאשר יש מרחק של לפחות 1 ק"מ מאז העיקול האחרון ברצף עד לעיקול הבא.

כיצד לערוך?

הפעל את שכבת הסכנות (Hazards) ברשימת השכבות. לחץ על לחצן הסיכונים בסרגל העליון של המסך, בחר את סוג הסכנה הנדרש ולחץ במפה על הנקודה של מרכז העיקול. אם הסכנה היא רק לכיוון אחד במקטע דו סטרי, אזי תמקם את הנקודה בצד הרלוונטי של המקטע ואחרת תמקם אותה על המקטע עצמו. בסיום יש לבחור את הכיוון או דו כיווני ולשמור. יש לשים לב שההתרעה תופיע באפליקציה רק לאחר בניית מפה.

צומת מסובך, התמזגות נתיבים, מעבר חצייה

סוגים אלה יוכנסו רק במקרים מאד מסוכנים (למשל כאשר זה מקום עם ריבוי תאונות). כל שימוש בסוגים אלה מצריך בקשה לאישור המובילים דרך הפורום עם הנמקה טובה.

פסי האטה

מתי נכניס סכנה כזו?

ניתן להכניס סכנה עבור פס האטה שכנראה יגרום לנזק לרכב פרטי שנע במהירות 40 קמ"ש ומעלה, ונדרש לנסוע במהירות נמוכה של כ 10-20 קמ"ש כדי שלא ייגרם נזק או טלטלה חזקה ברכב (כמובן שכל כלי רכב מגיב אחרת בתלות בגובה השאסי, בטיב המיתלים ובולמי הזעזועים וכו', וכמובן שבמהירויות ביניים ההשפעה הולכת וגוברת כשמתקרבים לסף שנקבע, ובסף שנקבע ההשפעה היא כבר על רוב סוגי הרכב). אין להכניס סכנה כזו על כל פס האטה כנ"ל, אלא על פי התנאים להלן.

אין להכניס סכנה מסוג זה במקרים שהנסיעה ממילא איטית (למשל בתוך חניון או כאשר יש הגבלת מהירות עד 30 קמ"ש או פחות).

תנאים להכנסה של פסי האטה בכביש חד סטרי

נבחן מתחילת הרחוב (או הכביש הבין עירוני) ועד סופו (השיוך לפי שם הרחוב/כביש) את כל הצמתים בעורך המפה שבהם רכב רשאי להיכנס אל הרחוב/כביש הזה (כניסה מחנייה אינה נחשבת לצורך זה), וגם את תחילת וסוף הרחוב (הכביש). גם כיכר היא צומת לצורך זה. נכנה את הצמתים הללו בשם "צמתי כניסה" (גם אם זה צומת של סוף הרחוב). דוגמה:

בתמונה מימין צומת B אינו "צומת כניסה" מאחר והכניסה היא מחנייה. בתמונה המרכזית צומת A אינו צומת כניסה לנוסעים ברחוב הראשי מאחר ואין משם כניסה של כלי רכב (רחוב חד סטרי שיוצא החוצה), בתמונה השמאלית לנהג שנוסע מנקודה K לנקודה M צומת B אינו "צומת כניסה" מאחר והפנייה לכיוון הזה אסורה למי שמגיע מנקודה L, לנהג שנוסע מנקודה L לנקודה K צומת B אינו "צומת כניסה" מאחר ואין רכב שיכול להגיע מנקודה M (רחוב חד סטרי יוצא), אילו המקטע מצומת B לכיוון M היה דו סטרי אזי לנהג שנוסע מנקודה M לנקודה K צומת B הוא "צומת כניסה" מאחר ורכב שמגיע מנקודה L יכול להיכנס למסלול.
בין כל שני "צמתי כניסה" נכניס סכנה (אם נדרש) רק לפס ההאטה הראשון שעומד בתנאים לעיל.

תנאים להכנסה של פסי האטה בכביש דו סטרי

נתייחס לכל כיוון בנפרד ונכניס סכנות לפי הנאמר לעיל לגבי כביש חד סטרי, עם סימון של הכיוון הנדרש. ניתן להכניס התרעה דו כיוונית במקום התרעה חד כיוונית כאשר זה חוסך הכנסת סכנות ולא משפיע על הסכנות שיהיו בפועל לנהג. דוגמאות (יש עוד מקרים):

  • יש בין שני "צמתי כניסה" רק פס האטה אחד (שעומד בתנאי להכנסת הסכנה לעיל), אזי ניתן להכניס סכנה דו כיוונית במקום שתי סכנות חד כיווניות.
  • יש בין שני "צמתי כניסה" מקבץ של פסי האטה קרובים אחד לשני כך שהמרחק מהראשון לאחרון הוא פחות מ- 100 מ', אז נוכל להכניס סכנה דו כיוונית על אמצע המקבץ הזה במקום 2 סכנות חד כיווניות לפס ההאטה הראשון מכל צד.

כיצד לערוך?

הפעל את שכבת הסכנות (Hazards) ברשימת השכבות. לחץ על לחצן הסיכונים בסרגל העליון של המסך, בחר את סוג הסכנה הנדרש ולחץ במפה על הנקודה בה נמצא פס ההאטה. אם הסכנה היא רק לכיוון אחד במקטע דו סטרי, אזי תמקם את הנקודה בצד הרלוונטי של המקטע ואחרת תמקם אותה על המקטע עצמו. בסיום יש לבחור את הכיוון או דו כיווני ולשמור. אין לסמן התרעה על כל פס האטה (כפתור toggle) אלא לאחר קבלת אישור בפורום. סימון כזה מיועד למצבים בהם יקרה נזק לרכב אם המהירות תהיה המהירות המותרת בכביש. יש לשים לב שההתרעה תופיע באפליקציה רק לאחר בניית מפה.

התרעת פסי האטה באפליקציה

כאשר משתמש מקבל התרעה על פסי האטה, יבוטלו ההתרעות (תצוגה וקול) הנמצאות במסלול שלו במרחק של 500מ' מההתרעה הראשונה (נעשה קיבוץ של הסכנות), אלא אם סומן להתריע בכל מקרה על פס ההאטה הזה (כפתור toggle).

עמדת תשלום

אין להוסיף סוג זה בישראל.