בניית כיכרות: הבדלים בין גרסאות בדף גרסאות קודמות

(עדכון יצירת מעגל תנועה וחיבור דרכים למעגל תנועה)
אין תקציר עריכה
שורה 1: שורה 1:
==יצירת מעגל תנועה==  
==יצירת מעגל תנועה==  
#ריחוף עם הסמן מעל [[תמונה:AddElement.png]] יגרום לפתיחת תפריט הוספת עצמים למפה, ובו יש לבחור "מעגל תנועה".
#ריחוף עם הסמן מעל [[תמונה:AddElement.png]] יגרום לפתיחת תפריט הוספת עצמים למפה, ובו יש לבחור "מעגל תנועה".
#ברגע בחירת אפשרות זו הסמן הופך לפלוס שחור. עתה יש ללחוץ לחיצה בודדת על מרכז האיזור הרצוי עבור מעגל התנועה החדש וללחוץ שוב על מקום בהיקף המעגל הרצוי, או ללחוץ במרכז ולגרור את הסמן בעזרת העכבר עד המקום הרצוי ולעזוב את הלחיצה. יש לשים לב כי במצב הגדלת הרדיוס נוצר עיגול כתום אשר במרכזו מצוין בשחור הרדיוס של מעגל התנועה. כדי ליצור את מעגל התנועה יש לוודא שהיקף העיגול הכתום נוגע בלפחות שני מקומות במקטע כשלהו(כמתואר בדוגמא). במידה והמעגל לא נוגע במקטע כלשהו, ברגע עזיבת העכבר לא יווצר מעגל תנועה כלל, ואילו כאשר הוא נוגע רק בנקודה בודדת במקטע כלשהו, נוצר מעגל עם מקטע בודד סגור על עצמו (LOOP) שהוא אסור.<br/>
#ברגע בחירת אפשרות זו הסמן הופך לפלוס שחור. עתה יש ללחוץ לחיצה בודדת על מרכז האיזור הרצוי עבור מעגל התנועה החדש וללחוץ שוב על מקום בהיקף המעגל הרצוי, או ללחוץ במרכז ולגרור את הסמן בעזרת העכבר עד המקום הרצוי ולעזוב את הלחיצה. יש לשים לב כי במצב הגדלת הרדיוס נוצר עיגול כתום אשר במרכזו מצוין בשחור הרדיוס של מעגל התנועה. כדי ליצור את מעגל התנועה יש לוודא שהיקף העיגול הכתום נוגע בלפחות שני מקומות במקטע כשלהו(כמתואר בדוגמא). במידה והמעגל לא נוגע במקטע כלשהו, ברגע עזיבת העכבר לא יווצר מעגל תנועה כלל, ואילו כאשר הוא נוגע רק בנקודה בודדת במקטע כלשהו, נוצר מעגל עם מקטע בודד סגור על עצמו (LOOP) שהוא אסור.<br/>[[Image:RA.png|center|300px]]
[[Image:RA.png|center|300px]]
#על מנת לערוך את פרטי מעגל התנועה החדש יש ללחוץ על כל אחד מהמקטעים שלו לחיצה בודדת ולערוך את פרטיו בלוח העריכה הצידי, או (עדיף) לבחור את כלל מקטעי המעגל ולערוך את כולם ביחד. בחירת מספר מקטעים במפה מתוארת ב- [[מדריך לעריכת המפה#עריכת כבישים קיימים|עריכת כבישים קיימים]].
#על מנת לערוך את פרטי מעגל התנועה החדש יש ללחוץ על כל אחד מהמקטעים שלו לחיצה בודדת ולערוך את פרטיו בלוח העריכה הצידי, או (עדיף) לבחור את כלל מקטעי המעגל ולערוך את כולם ביחד. בחירת מספר מקטעים במפה מתוארת ב- [[מדריך לעריכת המפה#עריכת כבישים קיימים|עריכת כבישים קיימים]].
#סוג הכביש במעגל תנועה נקבע על פי המפורט להלן ב- [[בניית כיכרות#קביעת סוג הסגמנטים בכיכר|קביעת סוג הסגמנטים בכיכר]]
#סוג הכביש במעגל תנועה נקבע על פי המפורט להלן ב- [[בניית כיכרות#קביעת סוג הסגמנטים בכיכר|קביעת סוג הסגמנטים בכיכר]]

גרסה מ־08:07, 24 באוגוסט 2014

יצירת מעגל תנועה

  1. ריחוף עם הסמן מעל יגרום לפתיחת תפריט הוספת עצמים למפה, ובו יש לבחור "מעגל תנועה".
  2. ברגע בחירת אפשרות זו הסמן הופך לפלוס שחור. עתה יש ללחוץ לחיצה בודדת על מרכז האיזור הרצוי עבור מעגל התנועה החדש וללחוץ שוב על מקום בהיקף המעגל הרצוי, או ללחוץ במרכז ולגרור את הסמן בעזרת העכבר עד המקום הרצוי ולעזוב את הלחיצה. יש לשים לב כי במצב הגדלת הרדיוס נוצר עיגול כתום אשר במרכזו מצוין בשחור הרדיוס של מעגל התנועה. כדי ליצור את מעגל התנועה יש לוודא שהיקף העיגול הכתום נוגע בלפחות שני מקומות במקטע כשלהו(כמתואר בדוגמא). במידה והמעגל לא נוגע במקטע כלשהו, ברגע עזיבת העכבר לא יווצר מעגל תנועה כלל, ואילו כאשר הוא נוגע רק בנקודה בודדת במקטע כלשהו, נוצר מעגל עם מקטע בודד סגור על עצמו (LOOP) שהוא אסור.
  3. על מנת לערוך את פרטי מעגל התנועה החדש יש ללחוץ על כל אחד מהמקטעים שלו לחיצה בודדת ולערוך את פרטיו בלוח העריכה הצידי, או (עדיף) לבחור את כלל מקטעי המעגל ולערוך את כולם ביחד. בחירת מספר מקטעים במפה מתוארת ב- עריכת כבישים קיימים.
  4. סוג הכביש במעגל תנועה נקבע על פי המפורט להלן ב- קביעת סוג הסגמנטים בכיכר
  5. יש לשים לב כי ברירת המחדל שלפיה נקבע כיוון הנסיעה של הכבישים המרכיבים את מעגל התנועה הוא חד סיטרי כאשר הכיוון נקבע לפי צד הנסיעה בכביש באותה מדינה.

חיבור דרכים למעגל תנועה

  1. כביש מהיר וכביש בין עירוני ראשי לא יחוברו למעגל תנועה.
  2. לא רצוי לחבר למעגל תנועה: דרך עפר, שביל, טיילת, מדרגות, כביש פרטי, מגרש חניה. אם בכל זאת מחברים סוג אחד מאלה, רצוי שהוא יהיה כזה שהפניה ממעגל התנועה אליו אסורה. חיבורים כאלה עלולים ליצור בלבול למשתמש, ולכן מומלץ לנקוט בזהירות ולבחון בשטח מה ההוראה הרצויה כדי למנוע בלבול. כאשר הדבר ניתן, יש לשאוף להוראות מסוג ישר/ימינה/שמאלה (הסבר בהמשך) כאשר קיימים חיבורים מהסוגים הנ"ל.

מתי סגמנט נחשב לחלק מכיכר?

ביצירת כיכר חשוב מאוד שלא להוסיף סגמנטים חיצוניים (לצייר סגמנטים חדשים או למתוח סגמנטים חיצוניים לכיכר לתוכה). יצירת כיכר ניתן לבצע רק בתוך עורך המפה. הסגמנטים שנוצרים (מינימום 2, בהתאם לסגמנטים שנחתכים באותה הצומת) הם סגמנטים של כיכר וחשוב מאוד לשמור עליהם במקומם.
רק הסגמנטים האלו יובילו להנחיות קוליות של כיכר.


למה אני לא מקבל את ההנחיה: 'בכיכר, ...'?

שני מצבים יכולים להוביל למצב כזה:

  1. אחד מהסגמנטים אינו סגמנט מקורי של כיכר. (לצערנו כרגע אין דרך לדעת האם סגמנט הוא סגמנט מקורי של כיכר)
  2. הניווט עובר רק דרך node של הכיכר, אך לא דרך סגמנט של כיכר. בשביל לקבל הנחיות של ניווט, על הניווט לעבור לפחות בסגמנט אחד של כיכר.

האם חשוב לשמור על ה-node המרכזי של הכיכר?

התשובה: מאוד!
ה-node המרכזי חשוב מאוד לחישוב של היציאות בכיכר. ללא ה-node המרכזי, סביר להניח שהנחיות הניווט ייפגעו.

מהי כיכר נורמלית? מתי נקבל הנחיה לפנות ימינה, ומתי נקבל הנחיה לצאת ביציאה הראשונה?

העיקרון המנחה הוא בדיקה האם הכיכר נורמלית או לא. עבור כיכר נורמלית (הסבר מיד בהמשך) ההנחיות יהיו 'המשך ישר' או 'פנה ימינה'. עבור כיכר לא נורמלית, ההנחיות יהיו 'צא ביציאה ה-X'.

מהי כיכר נורמלית? כיכר עם עד 4 חיבורים, ו-node מרכזי. כל ה-nodes נמצאים בזווית של 90 מעלות אחד לשני (עם רמת סטייה של פלוס מינוס 30 מעלות). הבדיקה של כיכר נורמלית נעשית ביחס לצירי X/Y דמיוניים שיושבים על הקו שבין node הכניסה לכיכר, וה-node המרכזי. משמע, כיכר יכולה להיות נורמלית כשמגיעים מכיוון אחד, ולא נורמלית שמגיעים מכיוון אחר. דוגמאות יגיעו מיד.

לצורך הפשטות, נסתכל על כיכר עם 3 nodes, למרות שהטיפול זהה לחלוטין בכיכר עם 4. מעל ל-4, זו לא כיכר נורמלית.

כאמור, בכל פעם שתיגשו לכיכר הזו, המערכת תמתח קו דמיוני מנקודת המוצא ודרך ה-node המרכזי. הזווית של הסגמנט שמוביל אל הכיכר לא משנה לצורך החישוב. הכיכר יכולה להראות כך:

או כך:

כשמגיעים מ-node שממוספר 1, הכיכר נראית כך:

משמע שתי היציאות, 2 ו-3, שתיהן יושבות בטווחים הנורמליים ולכן הכיכר תחשב נורמלית. ההנחיות הקוליות יהיו 'המשך ישר' או 'פנה ימינה'.

כשמגיעים מ-node שממוספר 3, הכיכר נראית כך:

במקרה הזה, שתי היציאות (1,2) לא יושבות בטווח הזוויות המקובל, ולכן ההנחיות שיתקבלו הן 'צא ביציאה הראשונה / השנייה'.
גם אם אחת מהיציאות היתה יושבת בטווח הנורמלי והשנייה לא, ההנחיות הקוליות שהיו מתקבלות (לכל אחת מהיציאות) היו 'צא ביציאה ה-X'

קביעת סוג הסגמנטים בכיכר

בכיכר יכולים להיפגש מספר סגמנטים מסוגים שונים כגון: רחוב, רחוב ראשי, בין עירוני משני, בין עירוני ראשי וכו'. על מנת למזער ניווטים לא יעילים, חשוב לקבוע את סוג הסגמנטים בכיכר בזהירות.
סוגי הדרכים על פי סוג מהגבוה לנמוך הם: כביש מהיר, בין עירוני ראשי, בין עירוני משני, רחוב ראשי, רחוב, מגרש חניה, כביש פרטי. שני כבישים מהירים לעולם לא ייפגשו בכיכר, אך בהחלט אפשרי שכביש מהיר יסתיים או יתחיל בכיכר.

על מנת לקבוע את סוג הסגמנטים של הכיכר יש לפעול כך:

  1. מצא את שני הסגמנטים המתחברים לכיכר בעלי הסוג הגבוה ביותר על פי הסדר הרשום לעיל.
    • אם כביש מסויים עובר דרך הכיכר יש לספור את הכביש כשני סגמנטים, אחד מכל צד של הכיכר.
    • אם כביש מפוצל לשני כבישים חד כיווניים מתחבר לכיכר, יש לספור את שני הסגמנטים החד כיווניים כסגמנט אחד ולא שניים.
    • שני הסגמנטים (בספירה כנ"ל) בעלי הסוג הגבוה ביותר יכולים להיות מאותו סוג, או מסוג שונה.
    • אם מחבר (רמפה) מחובר לכיכר, יש לקחת בחשבון את הסוג שאליו מוביל המחבר.
  2. בחר את הסגמנטים של הכיכר וקבע את סוג הסגמנטים שלו כדלהלן:
    • אם שני הסגמנטים בעלי הסיווג הגבוה ביותר הם בעלי אותו סוג, זה יהיה הסוג של הסגמנטים בכיכר.
    • אם שני הסגמנטים בעלי הסיווג הגבוה ביותר הם לא מאותו סוג, בחר את הסוג הנמוך מבין השניים עבור הסוג לסגמנטים של הכיכר.

דוגמאות

סוגי הסגמנטים המתחברים לכיכר סוג הכיכר
רחוב, רחוב, רחוב, רחוב ראשי רחוב
רחוב, רחוב, רחוב ראשי, רחוב ראשי רחוב ראשי
רחוב, רחוב, מחבר אל כביש מהיר, רחוב ראשי רחוב ראשי
רחוב, כביש פרטי, רחוב, רחוב ראשי רחוב
רחוב, רחוב, מגרש חניה, רחוב ראשי רחוב
רחוב, רחוב, רחוב ראשי מפוצל רחוב
רחוב, רחוב, בין עירוני משני, בין עירוני משני בין עירוני משני
רחוב ראשי, רחוב ראשי מפוצל, בין עירוני משני, בין עירוני ראשי מפוצל בין עירוני משני