בניית כיכרות גרסאות קודמות

גרסה מ־15:41, 15 בפברואר 2011 מאת Mcdror (שיחה | תרומות) (דף חדש: מהי כיכר נורמלית? מתי נקבל הנחיה לפנות ימינה, ומתי נקבל הנחיה לצאת ביציאה הראשונה? העיקרון המנחה הוא ...)
(הבדל) → הגרסה הקודמת | הגרסה האחרונה (הבדל) | הגרסה הבאה ← (הבדל)

מהי כיכר נורמלית? מתי נקבל הנחיה לפנות ימינה, ומתי נקבל הנחיה לצאת ביציאה הראשונה?

העיקרון המנחה הוא בדיקה האם הכיכר נומרלית או לא. עבור כיכר נומרלית (הסבר מיד בהמשך) ההנחיות יהיו 'המשך ישר' או 'פנה ימינה'. עבור כיכר לא נורמלית, ההנחיות יהיו 'צא ביציאה ה-X'.

מהי כיכר נורמלית? כיכר עם עד כ-4 חיבורים, ו-node מרכזי. כל ה-nodes נמצאים בזווית של 90 מעלות אחד לשני (עם רמת סטייה של פלוס מינוס 30 מעלות). הבדיקה של כיכר נורמלית נעשית ביחס לצירי X/Y דמיוניים שיושבים על הקו שבין node הכניסה לכיכר, וה-node המרכזי. משמע, כיכר יכולה להיות נורמלית כשמגיעים מכיוון אחד, ולא נורמלית שמגיעים מכיוון אחר. דוגמאות מיד יגיעו.

לצורך הפשטות, נסתכל על כיכר עם 3 nodes, למרות שהטיפול זהה לחלוטין בכיכר עם 4. מעל ל-4, זו לא כיכר נורמלית.

כאמור, בכל פעם שתיגשו לכיכר הזו, המערכת תמתח קו דמיוני מנקודת המוצא ודרך ה-node המרכזי. הזווית של הסגמנט שמוביל אל הכיכר לא משנה לצורך החישוב. הכיכר יכולה להראות כך:

או כך:

כשמגיעים מ-node שממוספר 1, הכיכר נראית כך:

משמע שתי היציאות, 2 ו-3, שתיהן יושבות בטווחים הנורמליים ולכן הכיכר תחשב נורמלית. ההנחיות הקוליות יהיו 'המשך ישר' או 'פנה ימינה'.

כשמגיעים מ-node שממוספר 3, הכיכר נראית כך:

במקרה הזה, שתי היציאות (1,2) לא יושבות בטווח הזוויות המקובל, ולכן ההנחיות שיתקבלו הן 'צא ביציאה הראשונה / השנייה'.
גם אם אחת מהיציאות היתה יושבת בטווח הנורמלי והשנייה לא, ההנחיות הקוליות שהיו מתקבלות (לכל אחת מהיציאות) היו 'צא ביציאה ה-X'