Railroad Crossing

From Wazeopedia

Onze van oorsprong Engelstalige Wiki wordt momenteel vertaald naar het Nederlands.

Other languages:

Spoorwegovergang

In de regel worden er géén Spoorwegovergangen (RRC's) toegepast op bewaakte overwegen. Overweging: alléén waarschuwen waar het echt nodig is. Voor gevaarlijke bewaakte overwegen kan een uitzondering gemaakt worden. Dit is dan altijd mèt kaartopmerking. We voegen ze zowiezo wel toe op niet beveiligde overwegen. Niet beveiligd is alles wat geen overwegbomen heeft.

Spoorwegovergangen kunnen in de app al dan niet een waarschuwing geven.

Een overweg over een spoorweg die haaks op de weg geplaatst wordt geeft geen waarschuwing. De app geeft wel een waarschuwing op een wegsegment wanneer de hoek tussen RRC en het segment minder dan 45 graden is en de RRC niet verder dan 30 meter verwijderd is. Pas op: dit kan ook een naastgelegen weg raken!

waarschuwing van een kant

Spoorwegovergang waarschuwing: Gebruikers krijgen een waarschuwing in de app wanneer zij in de richting van de RRC rijden, net als de sluiterrichting van camera's. Dus, in de rijrichting zie je respectievelijk weg-hek-rode punt. Dit plaatje laat een RRC zien waarbij, rijdend in de richting van de rode pijl, de app een waarschuwing zal geven.

two way alert

Er moeten van beide kanten RRC's toegevoegd worden om van beide kanten een waarschuwing te krijgen.

no alert

Wanneer de RRC met een hoek van 90 graden wordt gemapt, zal de RRC geen waarschuwing geven, alleen het spoorwegovergang symbool wordt getoond in de app.

Spoorwegovergangen kunnen toegevoegd worden via Weg > Spoorwegovergang en wordt in de WME getoond via een aparte kaartlaag: Spoorwegovergang.

Main Page | Index