Translations:Hoofdpagina/4/nl History

Revision as of 11:05, 26 November 2021 by WTranlatebot (talk | contribs) (Bezig met het importeren van een nieuwe versie uit een externe bron)

Wat kan ik doen

Ben je geïnteresseerd in wat jij kan doen voor de Waze gemeenschap?

Onze kaarten zijn erg compleet, maar steden, wegen, het platteland: alles verandert steeds. Jij bent het meest waardevol met jouw locale kennis. Jij kan ons helpen om de Waze kaart up-to-date te houden.

Zijn er wegwerkzaamheden bij jou in de buurt gepland?
Wordt er een nieuwe wijk gebouwd?
Worden er nieuwe wegen aangelegd?
Zijn er wijzigingen in een- / twee-richting verkeer?
Soms missen er nog gegevens of zijn deze niet meer accuraat. Denk aan: maximum snelheid, huisnummers.


Zijn er in jouw buurt bijzondere plaatsen / locaties die voor Wazers interessant kunnen zijn als bestemming zoals een tankstation, parkeerplaats, ziekenhuis, school etcetera. Ga na of ze al op de kaart voorkomen en of de aangegeven informatie nog klopt. (Openingstijden, telefoonnummer, e.d.)

Wanneer je nieuw bent en je wilt ons helpen met het bijwerken van de kaart, lees dan vooral eerst de Quick start guide door en vergeet vervolgens niet de pagina Verbeter je vaardigheden te bekijken. En, wanneer je de kaart aan het bewerken bent: houd de KISS principes voor ogen!

Slack is ons belangrijkste onderlinge communicatie middel. Meld je aan via de Slack invitatie pagina. Wanneer je vragen hebt, aarzel niet ze te stellen. Er zijn hier altijd ervaren editors beschikbaar om je vragen te beantwoorden. Ook het lezen van andermans vragen en antwoorden kan heel leerzaam zijn. Voor de betekenis van veel gebruikte afkortingen zie de Afkortingen pagina.

Voor een schematisch overzicht van de mogelijkheden voor beginners zie het Beginners overzicht.