Interfața editorului hărții și controalele: Diferență între versiuni Istoric

Linia 137: Linia 137:
Tasta de comandă rapidă: '''<code>⇧Shift</code>'''+'''<code>P</code>'''
Tasta de comandă rapidă: '''<code>⇧Shift</code>'''+'''<code>P</code>'''


Stratul Actualizări de loc arată solicitările de actualizare a locului (PUR) trimise de utilizatorii aplicației și de editori începători. Atunci când un utilizator sau un editor de încredere nu creează un loc nou sau aduce modificări unui loc existent, se creează o solicitare de actualizare a locului. Editorii de rangul 2 sau superior decid dacă acceptă fiecare cerere. Cele mai recente solicitări sunt de un roz pal. Cererile mai vechi sunt mai întunecate. Cererile acceptate, dar care nu au fost încă salvate, sunt verzi.
Stratul Actualizări de locuri arată solicitările de actualizare a locului (PUR) trimise de utilizatorii aplicației și de editori începători. Atunci când un utilizator sau un editor de încredere nu creează un loc nou sau aduce modificări unui loc existent, se creează o solicitare de actualizare a locului. Editorii de rangul 2 sau superior decid dacă acceptă fiecare cerere. Cele mai recente solicitări sunt de un roz pal. Cererile mai vechi sunt mai întunecate. Cererile acceptate, dar care nu au fost încă salvate, sunt verzi.


Dacă un editor modifică un loc care este peste nivelul său de editare, atunci va genera PUR pentru ca un editor de nivel superior să-l revadă înainte ca modificările să meargă pe hartă.
Dacă un editor modifică un loc care este peste nivelul său de editare, atunci va genera PUR pentru ca un editor de nivel superior să-l revadă înainte ca modificările să meargă pe hartă.


Consultați Actualizări de locații (moderare) pentru mai multe detalii.
Consultați Actualizări de locații (moderare) pentru mai multe detalii.
===== Locuri =====
'''<code>Wme-places-2018.PNG</code>''' Tastă rapidă: '''<code>⇧Shift</code>'''+'''<code>L</code>'''
Locurile sunt cunoscute și sub denumirea de puncte de interes (POI). Acestea pot fi cu adevărat aproape orice, dar tind să fie lucruri precum afaceri, parcuri, benzinării, cimitire, stații de tranzit, etc. Există două tipuri de locuri: Zonă și Punct. Punctele sunt destinate majorității întreprinderilor mici, magazinelor etc.
Consultați [[Creare și editare locuri]] pentru mai multe informații despre acest subiect.
===== Drumuri =====
'''<code>Wme-routes-2018.PNG</code>''' Tastă rapidă: '''<code>⇧ Shift</code>'''+'''<code>R</code>'''
Drumurile sunt toate străzile, aleile, drumurile nașionale și autostrăzile care alcătuiesc sistemul stradal condus din Waze. În funcție de nivelul de zoom, unele tipuri de stradă nu sunt afișate astfel încât harta să nu fie prea aglomerată.
===== Închiderea drumurilor =====
'''<code>Wme-închidere-2018.PNG Wme-închidere-2way-2018.PNGClosure Gray TwoWay.png</code>''' Stratul închiderilor rutiere afișează un simbol și o direcție de închidere atunci când a fost plasată o închidere, folosind fie o închidere WME, fie raportul clientului>Funcția de închidere. Un cerc roșu indică o închidere activă în prezent. Un cerc gri indică fie o închidere WME programată, dar care nu este activă în prezent. Săgețile negre arată direcția (direcțiile) de închidere.
===== Camere de sancționare =====
'''<code>Camera2false.png Camera2true.png Camera4false.png Camera4true.png</code>''' Tastă rapidă: '''<code>⇧Shift</code>'''+'''<code>S</code>'''
Camerele de sancționare (viteză), camerele de la semafor (care sancționează trecerea pe culoarea roșie) și camerele false (în Romania le folosim pentru a marca pe hartă poziția camerelor de rovinietă) sunt afișate pe acest strat. Șoferii pot raporta locația și tipul camerei și este necesar ca un editor de hărți să confirme existența camerei. Locația și direcția exactă pe care indică camera este necesară înainte de a apărea în aplicație. Camerele confirmate vor deschide o alertă vizuală și sonoră în aplicația Waze atunci când utilizatorul se apropie de o cameră.
Notă: Camerele sunt blocate la nivelul editorului care a efectuat modificări ultima dată sau carea a adăugat camera. Datorită acestui fapt, noii editori de nivel R1 nu pot modifica camerele care au fost recent modificate sau adăugate de un editor R4.
Consultați Camere pentru mai multe informații.
===== Imagini din satelit =====
'''<code>Aerial skinny.png</code>''' Tastă rapidă: '''<code>⇧Shift</code>'''+'''<code>I</code>'''
Waze folosește fotografii aeriene și din satelit furnizate de Google.
===== Administratori de zonă (AM) =====
'''<code>Wme-area-manageri-2018.PNG</code>''' Tastă rapidă: '''<code>⇧Shift</code>'''+'''<code>A</code>'''
Stratul Manageri de zonă prezintă o zonă suprapuneri colorate, denumite zone. Aceste zone reprezintă zonele pe care utilizatorii  au permisiunile de Administratori de zonă. Acest strat vă permite să identificați un utilizator pe care poate doriți să îl contactați și să îi trimiteți pe un PM pe forumuri despre o problemă specifică pe care ați observat-o în zona lor.
===== Trase GPS =====
'''<code>Wme-gps-points-2018.PNG</code>''' Tastă rapidă: '''<code><kbd>⇧Shift</kbd></code>'''+'''<code><kbd>G</kbd></code>'''
Acest strat va afișa trasele utilizatorilor Waze în timp ce conduc cu Waze rulând. Waze înregistrează și reprezintă grafic  coordonatele GPS ale șoferilor. Acest strat este util pentru amplasarea relativ precisă a drumurilor noi sau mutate atunci când fotografia aeriană nu este încă actualizată. Trasele GPS apar în editorul de hărți sub formă de săgeți colorate. Direcția de deplasare pentru un punct GPS îi determină culoarea, astfel încât toți șoferii care merg în aceeași direcție își vor arăta punctele în aceeași culoare. Acest lucru face mai ușor să determinați trasee GPS eronate sau unde un drum de pe hartă nu urmează calea reală a vehiculelor. AzimuthColours.jpg
Sensul culorilor este acoperit în pagina [[Colorarea traselor GPS în funcție de azimut|Colorarea traselor GPS în funcție azimut]].


Sursa: [[usa:Map_Editor_Interface_and_Controls|https://wazeopedia.waze.com/wiki/USA/Map_Editor_Interface_and_Controls]]
Sursa: [[usa:Map_Editor_Interface_and_Controls|https://wazeopedia.waze.com/wiki/USA/Map_Editor_Interface_and_Controls]]

Versiunea de la data 22 octombrie 2019 11:53

În construcție...

Sfat pentru noii editori, vizitați mai întâi pagina noastră de întâmpinare WME.

Acesta este un ghid de referință cuprinzător pentru interfața de editare a hărților waze. Cele mai bune practici și tutoriale pentru începători sunt disponibile în alte articole. Waze Map Editor a fost introdus în 19 septembrie 2011 pentru a înlocui Cartouche editorul hărții și a fost modificat continuu de atunci. Editorul de hărți Waze este acceptat oficial numai în browserul Chrome. Poate sau nu poate funcționa și în alte browsere.

Pornirea editorului

Începeți la http://www.waze.com/editor. Alegeți partea corectă a lumii din bara de sus.

WME SplashLogin.png

Conectați-vă, sau alegeți Modul practic.

Aspect editor

Există patrudomenii principale ale editorului de hărți:

  1. Bara de instrumente
  2. Panoul din stânga
  3. Zona de afișare a hărții
  4. Bara de jos

Editor de hartă 2018 săgeți.png

Bara de instrumente pentru editor de hărți

WME Top Bar 2018.png

În partea de sus a editorului de hartă Waze veți vedea bara principală de instrumente. Include butoanele de control primare pentru editor.

Modul Editor de hărți

Cel mai îndepărtat meniu derulant din partea stângă este pentru modul Editare Hărți; alegerile sunt Mod implicit sau Mod eveniment. Modul implicit este modul care trebuie selectat pentru editarea hărții. Modul eveniment este destinat evenimentelor majore de trafic, cum ar fi paradele sau închiderile de drumuri pentru construcții mari și este explicat aici.

Caseta de căutare

WME SearchBar 2018.png

În caseta de căutare, puteți introduce o adresă, oraș, județ, țară, reper, punct de interes sau o combinație a acestora. După ce apăsați Enter sau faceți clic pe butonul Găsire, veți fi dus la singurul rezultat sau vi se va da o listă de potriviri (maxim șase) din care să selectați.

De exemplu, introducerea „757 Mohawk St, Columbus, OH” (imaginea din stânga) va centra harta și va arunca un marker de căutare direct pe adresa respectivă. (de modificat adresa care trebuie căutată cu una din RO).

WME NewYork Search 2018.png

Totuși, căutarea „principal st, new york” (imaginea din dreapta) este mai puțin specifică și, prin urmare, vă va oferi o listă de potriviri dintre care să selectați. Numărul maxim de rezultate pentru această listă va fi de șase articole.

Meniul de comentarii pe hartă

Informații suplimentare: Comentarii pe hartă

Editorii pot acum să posteze pe hartă comentarii pentru alți editori direct în WME. Utilizați acest buton pentru a adăuga un comentariu într-o zonă sau un punct.

WME MapComment 2018.png Treceți peste acest buton pentru a alege WME MapCommentPoint 2018.png sau butonul WME MapCommentArea 2018.png pentru a adăuga comentariul. Folosiți pentru a adăuga informații despre comentariu.

Meniul de creare locuri

Informații suplimentare: Creare și editare locuri și Editare Locuri

WME placemenu 2018.png Apăsați acest buton pentru a afișa categoriile de locuri. Mergeți la categoria pe care o doriți, apoi alegeți butonul Wme placepoint 2018.png sau zona Wme placearea 2018.png pentru a adăuga locul. Utilizați panoul din stânga pentru a schimba informațiile despre loc. Pentru un loc în formă de zonă, utilizați noduri geometrice ale locului pentru a-i schimba forma. Pentru un loc de zonă sau un punct, setați Punctul de intrare-ieșire folosind meniul. Wme punctul de intrare-ieșire 2018.png

NOTĂ: În acest moment putem seta doar un punct de intrare pentru un loc dat. O actualizare viitoare poate permite introducerea a mai mult de un punct de intrare.

Meniul de creare segmente

Apăsați acest buton Wme routesmenu 2018.png pentru a alege între tipurile de drum:

  • Drum
  • Calea pietonală
  • Sens giratoriu
  • Camere
  • Boxa de intersecție (poate fi creată numai de editori de rangul 4 și mai mare)

Vizualizați această pagină pentru a evita să creați drumuri roșii (segmente cu informații incomplete).

Wme singlesegment 2018.pngWme ped-path 2018.pngWme roundabout 2018.pngWme camera 2018.pngWme junctionbox 2018.png

Taste rapide: I, O sau J

  • I (un segment drept) - Drum. Faceți clic pe hartă pentru a începe. Faceți clic pentru a adăuga un punct de geometrie. Faceți dublu clic pentru a termina.
  • Cale pietonală. Faceți clic pe hartă pentru a începe. Faceți clic pentru a adăuga un punct de geometrie. Faceți dublu clic pentru a termina.
  • O (un cerc) - sens giratoriu. Faceți clic pe harta din centrul sensului giratoriu. Trasați un cerc cu dimensiunea corectă. Faceți clic pentru a termina sensul giratoriu.
  • Camera. Faceți clic pe harta unde se află camera. Consultați Camerele de sancționare pentru instrucțiuni de editare.
  • J Boxă de intersecție. Faceți clic pe hartă pentru a începe. Faceți clic pentru a adăuga vârfuri pentru casetă. Faceți dublu clic pentru a termina. După creare, forma unei cutii de joncțiune nu poate fi ajustată.

Vedeți Ghid de pornire rapidă pentru mai multe informații.

Buton Salvare

Harta salvare 2018.PNGMap salvare acțiune 2018.PNG Tastă rapidă: Ctrl+S

Butonul Salvare servește pentru două scopuri:

  1. afișează numărul curent de modificări în curs de salvat
  2. atunci când faceți clic, salvează toate modificările curente pe care le-ați făcut.

Pe măsură ce efectuați modificări, contorul din butonul Salvează crește. Modificările în așteptare sunt afișate într-o casetă de document pe fond albastru. Salvarea editărilor în mod frecvent este foarte puternic încurajată, deoarece o greșeală vă va împiedica să salvați și alte editări făcute. (Acest contor este numărul de modificări pe care le-ați putea anula, NU este numărul de modificări pentru care primiți credit.)

Când faceți clic pe butonul de salvare (sau tasta rapidă), Waze verifică toate modificările în așteptare cu un verificator de regresie. Dacă nu există probleme, modificările sunt salvate și vor apărea în aplicație după următoarea actualizare a straturilor. Dacă există probleme, atunci veți primi un mesaj de eroare și puteți fi transferat la segmentul sau locul problemei. Dacă există mai multe probleme, veți primi doar un mesaj de eroare. Este posibil să fie necesar să anulați modificări până când ați eliminat eroarea dacă nu o puteți găsi și să o remediați. Acesta este motivul pentru care se recomandă să nu aveți prea multe modificări în așteptare când salvați la început.

După ce operațiunea de salvare se finalizează cu succes, nu puteți anula modificările anterioare cu butonul Anulare.

Butonul Anulare

Harta anulare 2018.png Tasta de comandă rapidă: Ctrl+Z

Butonul Anulare va anula cea mai recentă modificare nesalvată cu fiecare clic.

IMPORTANT: odată ce faceți clic pe butonul Salvează și operațiunea de salvare este finalizată, butonul Anulare nu are efecte asupra modificărilor anterioare.

O modificare poate fi ștergerea unui nod de geometrie dintr-un segment sau redenumirea unui reper. De asemenea, poate fi o schimbare la mai multe obiecte simultan. De exemplu, dacă selectați 25 de segmente de stradă simultan și le schimbați de la un sens unic la o stradă cu dublu sens, aceasta este o singură modificare. Prin urmare, un clic pe Anulare va anula această modificare pentru toate cele 25 de segmente.

Butonul Reîncărcare

Harta redo 2018. PNG Tastă de comandă rapidă: Ctrl+⇧ Shift+Z

Butonul Reîncărcare va aplica din nou cea mai recentă salvare care a fost anulată la fiecare clic.

Butonul Ștergere

Coșul de gunoi pentru hartă 2018.png Tasta de comandă rapidă: Del

Butonul Șterge (coșul de gunoi) va șterge sau introduce în coșul de gunoi orice obiect selectat în prezent. Dacă aveți mai multe obiecte selectate, vi se va solicita să confirmați ștergerea multiplă. Singurul obiect pe care îl puteți șterge în prezent folosind multi-select sunt segmentele.

Obiectele nu sunt șterse efectiv până când nu se face clic pe butonul Salvează. Odată apăsat butonul de salvare, nu puteți anula modificările sau ștergerile.

Straturi

Wme-layer-2018.PNG Există un al doilea meniu derulant pentru straturi, care poate fi accesat făcând clic pe linkul „Mai multe opțiuni” din partea de sus a primului meniu derulant. Reveniți făcând clic pe linkul „Mai puține opțiuni”. Când caseta de lângă numele stratului este bifată, atunci acel strat este activ și este afișat. Există o cheie de comenzi implicite definită pentru fiecare strat și pentru a fi ușor de reținut, cu două excepții: Comanda rapidă este ⇧ Shift+X (unde X este prima literă a numelui stratului). Cele două excepții sunt imaginile satelit / aeriene, care utilizează litera I ca tasta rapidă pentru Imagini și Locații care folosește litera L, deoarece a fost numită anterior Repere.

Există și opțiuni extinse pentru straturi. Așa cum se arată în partea de jos a acestei secțiuni.

Probleme de hartă (MP)

Problemă pin open-low.pngProblem pin open-med.png Pin problem Problem-open-high.png Pin problem nu-identificat.png Tasta de comandă rapidă: nu există

Serverele Waze analizează în permanență pistele GPS ale șoferului pentru a determina când poate dacă există o problemă cu harta și folosește stratul Probleme pentru a avertiza editorii. Unele tipuri de probleme urmărite sunt drumurile lipsă, virajele incorecte permise la o intersecție, direcția greșită a drumului, locurile de parcare lipsă și rapoartele partenerilor care raportează în Waze.

Puteți comuta vizibilitatea problemelor de hartă închise folosind linkul „Afișare / Ascunde închise” de lângă textul Probleme de hartă.

Consultați Problemele hărții pentru mai multe informații.

Cereri de actualizare (UR)

Solicitare pin open-low.pngRequestare pin open conversation-med.png Solicitare pin open-high.pngRequestare pin rezolvat conversation.png Tastă rapidă: ⇧Shift+U

Acestea sunt probleme de hartă trimise de utilizatori în timp ce se află pe drum sau de pe LiveMap. Acest marker arată locația de la care a raportat utilizatorul. Ruta parcursă de utilizator pe o distanță înainte și după locația semnalată va fi afișată în verde aprins. Dacă Waze era în modul de navigare la momentul raportului, atunci ruta solicitată pentru o distanță înainte și după locația raportată va fi afișată în violet, cu marcaje de-a lungul traseului, cu direcția de virare dată utilizatorului.

Puteți comuta vizibilitatea cererilor de actualizare închise utilizând linkul „Afișare/Ascunde închise” de lângă textul Cereri de actualizare atunci când este afișată vizualizarea stratului extins „Mai multe detalii”.

Consultați Cererile de actualizare pentru mai multe informații.

Actualizări loc

WME-loc-update-2018-2018.PNGWme loc-foto-2018-2018.PNGWme-loc-newdetails-2018.PNGWme-Z-marcat-2018.PNG

marcat WME-cerere-nou-2018.PNGWme-z-2018.PNGWme-newdetails-accepta-2018.PNG

Tasta de comandă rapidă: ⇧Shift+P

Stratul Actualizări de locuri arată solicitările de actualizare a locului (PUR) trimise de utilizatorii aplicației și de editori începători. Atunci când un utilizator sau un editor de încredere nu creează un loc nou sau aduce modificări unui loc existent, se creează o solicitare de actualizare a locului. Editorii de rangul 2 sau superior decid dacă acceptă fiecare cerere. Cele mai recente solicitări sunt de un roz pal. Cererile mai vechi sunt mai întunecate. Cererile acceptate, dar care nu au fost încă salvate, sunt verzi.

Dacă un editor modifică un loc care este peste nivelul său de editare, atunci va genera PUR pentru ca un editor de nivel superior să-l revadă înainte ca modificările să meargă pe hartă.

Consultați Actualizări de locații (moderare) pentru mai multe detalii.

Locuri

Wme-places-2018.PNG Tastă rapidă: ⇧Shift+L

Locurile sunt cunoscute și sub denumirea de puncte de interes (POI). Acestea pot fi cu adevărat aproape orice, dar tind să fie lucruri precum afaceri, parcuri, benzinării, cimitire, stații de tranzit, etc. Există două tipuri de locuri: Zonă și Punct. Punctele sunt destinate majorității întreprinderilor mici, magazinelor etc.

Consultați Creare și editare locuri pentru mai multe informații despre acest subiect.

Drumuri

Wme-routes-2018.PNG Tastă rapidă: ⇧ Shift+R

Drumurile sunt toate străzile, aleile, drumurile nașionale și autostrăzile care alcătuiesc sistemul stradal condus din Waze. În funcție de nivelul de zoom, unele tipuri de stradă nu sunt afișate astfel încât harta să nu fie prea aglomerată.

Închiderea drumurilor

Wme-închidere-2018.PNG Wme-închidere-2way-2018.PNGClosure Gray TwoWay.png Stratul închiderilor rutiere afișează un simbol și o direcție de închidere atunci când a fost plasată o închidere, folosind fie o închidere WME, fie raportul clientului>Funcția de închidere. Un cerc roșu indică o închidere activă în prezent. Un cerc gri indică fie o închidere WME programată, dar care nu este activă în prezent. Săgețile negre arată direcția (direcțiile) de închidere.

Camere de sancționare

Camera2false.png Camera2true.png Camera4false.png Camera4true.png Tastă rapidă: ⇧Shift+S

Camerele de sancționare (viteză), camerele de la semafor (care sancționează trecerea pe culoarea roșie) și camerele false (în Romania le folosim pentru a marca pe hartă poziția camerelor de rovinietă) sunt afișate pe acest strat. Șoferii pot raporta locația și tipul camerei și este necesar ca un editor de hărți să confirme existența camerei. Locația și direcția exactă pe care indică camera este necesară înainte de a apărea în aplicație. Camerele confirmate vor deschide o alertă vizuală și sonoră în aplicația Waze atunci când utilizatorul se apropie de o cameră.

Notă: Camerele sunt blocate la nivelul editorului care a efectuat modificări ultima dată sau carea a adăugat camera. Datorită acestui fapt, noii editori de nivel R1 nu pot modifica camerele care au fost recent modificate sau adăugate de un editor R4.

Consultați Camere pentru mai multe informații.

Imagini din satelit

Aerial skinny.png Tastă rapidă: ⇧Shift+I

Waze folosește fotografii aeriene și din satelit furnizate de Google.

Administratori de zonă (AM)

Wme-area-manageri-2018.PNG Tastă rapidă: ⇧Shift+A

Stratul Manageri de zonă prezintă o zonă suprapuneri colorate, denumite zone. Aceste zone reprezintă zonele pe care utilizatorii au permisiunile de Administratori de zonă. Acest strat vă permite să identificați un utilizator pe care poate doriți să îl contactați și să îi trimiteți pe un PM pe forumuri despre o problemă specifică pe care ați observat-o în zona lor.

Trase GPS

Wme-gps-points-2018.PNG Tastă rapidă: ⇧Shift+G

Acest strat va afișa trasele utilizatorilor Waze în timp ce conduc cu Waze rulând. Waze înregistrează și reprezintă grafic coordonatele GPS ale șoferilor. Acest strat este util pentru amplasarea relativ precisă a drumurilor noi sau mutate atunci când fotografia aeriană nu este încă actualizată. Trasele GPS apar în editorul de hărți sub formă de săgeți colorate. Direcția de deplasare pentru un punct GPS îi determină culoarea, astfel încât toți șoferii care merg în aceeași direcție își vor arăta punctele în aceeași culoare. Acest lucru face mai ușor să determinați trasee GPS eronate sau unde un drum de pe hartă nu urmează calea reală a vehiculelor. AzimuthColours.jpg

Sensul culorilor este acoperit în pagina Colorarea traselor GPS în funcție azimut.

Sursa: https://wazeopedia.waze.com/wiki/USA/Map_Editor_Interface_and_Controls