Ghid de creare intersecții Istoric

Următorul articol conține informații cheie privind crearea corectă a joncțiunilor și a drumurilor dintre ele. Asigurați-vă că ați citit-o în întregime înainte de a edita harta.

Simplu este mai bun

Atunci când reprezintă joncțiuni, intersecții, noduri rutiere, drumuri transversale, etc., harta Waze nu trebuie să se potrivească perfect pe machetele pe care le reprezintă. Scopul principal este reprezentarea lumii reale cât mai simplu posibil pe hărți și introducerea complexității în hărți doar pentru a aborda probleme complexe.

Cunoștințe elementare

Acest ghid necesită o înțelegere completă a editării hărților cu Waze Map Editor (WME).

Editarea hărții

Deși este recomandat să citiți manualul de editare înainte de a face editări pe hartă, este necesar să nu continuați cu acest ghid până nu ați citit următoarele:

Editarea hărții Ghid de pornire rapidă

Mutarea și îndepărtarea joncțiunilor

Definiția joncțiunii

Termenii folosiți în editarea hărților Waze oferă detalii despre cum joncțiunile pot apărea diferit în editor, în funcție de starea sau condiția sa.

O joncțiune este formată din trei lucruri:

  • Două sau mai multe segmente de drum
  • Un punct în care se întâlnesc toate segmentele (punctul de joncțiune în sine)
  • Virajele permise sau restricționate atunci când treci dintr-un segment în altul prin acel punct de joncțiune

Controlul instrucțiunilor de viraj

Țineți dreapta Țineți stânga
Virați la dreapta Virați la stânga
Ieșiți prin dreapta Ieșiți prin stânga

Instrucțiunile de virare sunt esențiale pentru navigarea corectă a clientului. Ele sunt controlate de:

  • Unghiul setat între segmente la joncțiuni.
  • Numele drumurilor.
  • Tipurile de drum.

Verificați articolul de control al instrucțiunilor de viraj pentru o înțelegere completă a cerințelor și problemelor legate de acest subiect.

Străzi de suprafață

Intersecțiile

Intersecțiile de bază implică trei sau patru segmente rutiere care se întâlnesc într-un singur punct. Unele variații mai complexe seamănă cu formele H sau #.

În toate cazurile, este important să configurați aceste intersecții în mod corespunzător. Informații detaliate sunt incluse în articolul Intersecții.

Drumuri fără priză

Drumurile care au o singură intrare și o ieșire pot prezenta provocări serverului de rutare, deși par simple pentru mintea noastră.

Drum înfundat

Drumurile înfundate (de exemplu, fără ieșire, închis etc) sunt segmente rutiere care se termină pur și simplu, fără continuare sau conexiuni la un capăt.

În editorul de hărți este posibilă reprezentarea unui drum înfundat care este conectat cu mai multe segmente dacă există șosele private sau drumuri de parcare mapate și conectate. În acest caz, numai ultimul segment este considerat segmentul de drum înfundat.

Asigurați-vă că există un indicator de joncțiune (punctul albastru mic, nu doar un nod de geometrie) chiar la capătul segmentului. Deși acest segment nu constituie de fapt o joncțiune, punctul mic albastru este un indicator vizual pentru editor că sfârșitul acestui segment este configurat corect. Acest lucru este necesar pentru a asigura dirijarea corectă în afara segmentului.

Acest indicator de joncțiune final trebuie să fie situat aproape de capătul drumului, dar ar trebui să fie situat acolo unde există încă trotuar pentru a nu afecta negativ rutele clientului. Waze ia în considerare drumul parcurs complet dacă ambele capete ale segmentului sunt complet traversate. Dacă indicatorul de joncțiune de la capătul segmentului se întâmplă să fie la marginea trotuarului (sau în afara suprafeței drumului dacă nu este aliniat exact), unui șofer îi va fi foarte dificil să traverseze acea joncțiune. O regulă bună este de a avea capătul segmentului la aceeași distanță de la capătul pavajului, așa cum este de la fiecare parte a drumului.

Cu o astfel de plasare, șoferului i se oferă șansa de a traversa acel indicator de joncțiune pentru segmentul respectiv. De asemenea, verificați dacă setarea corespunzătoare a virajului în u, așa cum este prevăzut în articolul despre cele mai bune practici despre viraje în u.

Buclele

 {| | | |} Segmentele rutiere formează o buclă atunci când un segment se conectează cu punctul final în punctul inițial.

Fiecare buclă trebuie să fie formată din trei sau mai multe segmente

Orice buclă care nu respectă această regulă poate cauza probleme serverului de rutare Waze. Dacă nu există o stradă laterală, trebuie să introduceți un nod de joncțiune de-a lungul buclei. Mulți editori noi vor vedea nodul (joncțiile) suplimentare, presupun că nu sunt necesare și le vor șterge. Vă rugăm să educați noi editori.

Bucle cu două segmente

Buclele cu două segmente creează o situație numită „aceleași segmente derivate ale aceluiași punct final” sau „aceleași segmente de conexiune”. Există două sau mai multe modalități de a trece de la un nod de joncțiune la altul fără a trece prin alte noduri. Acestea pot cauza o problemă pentru aplicația Waze indiferent de direcție sau alte atribute ale segmentelor. Acest lucru se datorează faptului că serverul de rutare oferă aplicației dvs. mobile o listă de ID-uri numai pentru noduri, dar aplicația trebuie să vă spună ce segmente trebuie să acționați. Dacă există două moduri de a trece de la un nod la altul fără a trece prin alte noduri, atunci aplicația Waze ar trebui doar să ghicească. S-ar putea ghici o ocolire de pe autostradă printr-un drum de serviciu. Vă rugăm să salvați Waze de această absurditate. Corecți buclele cu două segmente.

Bucle cu un segment

Buclele cu un segment sau autoconectate se găsesc deseori în zonele de bază. Este dificil pentru editorii Waze să creeze bucle cu un segment. În funcție de situație, acestea ar trebui să fie transformate în bucle de trei segmente sau drumuri înfundate.

Fixarea buclelor cu un segment

Dacă încercați să editați o buclă cu un segment, dar nu puteți salva modificările, anulați modificările și apoi încercați una dintre următoarele metode pentru a o repara:

  • Dacă bucla și drumul care duce la ea au același nume
  1. Selectați bucla și drumul.
  2. Faceți clic pe pictograma pod care apare (un capăt al buclei se va deconecta de la celălalt)
  3. Deplasați capătul acum liber al buclei, astfel încât să fie ușor separat
  4. Salvați
  • Dacă bucla și drumul care duce la ea au nume diferite
  1. Desenați un nou segment de drum care se conectează la intersecția buclă / drum
  2. Dați acelui drum nou același nume exact ca bucla
  3. Selectați bucla și noul segment de drum
  4. Faceți clic pe pictograma pod care apare (un capăt al buclei se va deconecta de la celălalt)
  5. Deplasați capătul acum liber al buclei, astfel încât să fie ușor separat
  6. Salvați
  • Creați un drum înfundat sau o buclă cu trei segmente, după caz.
  • Fixați elevația.
  • Confirmați virajele

Aici găsiți un exemplu video care vă arată cea de a doua metodă

Sensuri giratorii

Poate fi tentant să folosești funcția de sens giratoriu pentru a crea o formă de buclă. Nu faceți acest lucru decât dacă bucla este un sens giratoriu sau un cerc de circulație. Sensurile giratorii oferă instrucțiuni speciale de rutare și nu trebuie utilizate în alte scopuri. Pentru a afla mai multe, vă rugăm să consultați pagina Crearea și editarea unui sens giratoriu.

Conectori de grad

Cu unele excepții, nu setați aceste segmente ca rampe! Atenție la toate virajele pe care trebuie să le restricționați. Pentru o discuție mai detaliată, consultați articolul complet de conectare a drumurilor.

Stilul de schimb între două drumuri și rampe

Un schimb este un nod rutier în care două drumuri sunt conectate prin drumuri dedicate, numite rampe. Drumurile conectate printr-un schimb nu se intersectează direct între ele, iar dacă se traversează, trecerea este separată de elevație.

Când să folosiți rampele

Utilizarea tipului rampă este reglementată de următoarele reguli:

Tipuri de drumuri

Conectori de grad

Rampa și stilul de schimb

Pentru instrucțiuni cu privire la configurația corectă a rampelor, a schimburilor și a căilor de acces, consultați editare joncțiuni și intersecții.

Cazuri speciale

Tranziţii

O tranziție este o non-joncțiune ilustrată folosind un nod de joncțiune.

Exemple valide de unde să utilizați un nod de tranziție includ:

  • Numele drumului se schimbă
  • Limitele orașului
  • Direcția drumului se schimbă
  • O parte a unui drum cu buclă
  • Schimbarea limitei de viteză

Pot exista noduri de tranziție existente pe hartă, și din alte motive, precum după ștergerea unui drum de legătură.

Atâta timp cât sunteți sigur că nu este un nod de tranziție valid, se poate șterge dacă se consideră că este de prisos. Dacă faceți acest lucru, simplificați harta, eliminați restricțiile de întoarcere pentru a menține și reduce nevoile de resurse de calcul. De asemenea, luați în considerare eliminarea nodului de geometrie care va înlocui nodul de joncțiune pe care îl ștergeți, în cazul în care nodul de geometrie nu este necesar.

Drumuri spre nicăieri

În anumite situații, poate fi necesar să adăugați segmente rutiere care nu pot fi conduse pentru a oferi instrucțiuni de navigație exacte.

Exemplu

O utilizare valabilă a acestei tehnici este la capătul temporar al unei autostrăzi. Pe măsură ce este construită o autostradă, ea este adesea deschisă în secțiuni, până la o anumită ieșire. Dacă mapăm acest lucru ca un segment de autostradă obișnuit care duce la un segment de rampa, nu va fi anunțat pentru ieșirea finală, indiferent de denumirea rampei de ieșire.

Acest lucru poate fi confuz dacă rampa este configurată ca o ieșire semnată și numerotată corespunzător, mai ales dacă șoferul parcurge o distanță lungă pe această autostradă. Imaginați-vă căci călătoriți pe o autostradă și vedeți că următoarea instrucțiune este "virați la stânga la ..." Probabil te-ai întreba dacă a existat o eroare pe hartă, deoarece nu ar trebui să faci un viraj la stânga pe o autostradă.

Dacă cartografiem chiar și puțin din calea viitoare a autostrăzii, aceasta oferă motorului de rutare o joncțiune care va genera o instrucțiune de „ieșire” la sfârșitul autostrăzii, eliminând astfel orice confuzie.

În schimb, dacă NU dorim o instrucțiune de ieșire la capătul unei autostrăzi, asigurați-vă că nu există segmente de drum care să se extindă dincolo de ieșirea finală, pentru a vă asigura că ieșirea finală este singura cale din segmentul de autostradă finală.

Drumuri offset (nealiniate)

Uneori, veți găsi două drumuri care se intersectează cu un drum dar unde unul nu se aliniază destul de bine cu celălalt.

Există câteva lucruri pe care trebuie să le analizăm în această situație.

Drumurile se aliniază în realitate? Dacă da, trebuie să modificăm joncțiunea pentru a fi o joncțiune de bază cu 4 căi.

Drumurile aproape se aliniază în realitate? Dacă ați da instrucțiuni unei persoane și i-ați spune să meargă direct, fără a menționa vreo ușoară virare, atunci dorim să o facem într-o intersecție cu 4 direcții. Este posibil să fie nevoie să „împărțiți diferența” și să nu urmați linia centrală a oricărui drum pentru a realiza acest lucru. Unghiurile sunt exagerate în exemplul următor pentru a arăta cum joncțiunea este forțată să fie aproape de 90 de grade, apoi ne fixăm pe adevăratele linii centrale ale drumurilor. În practică, acest lucru poate fi mult mai gradat și / sau realizat în timp ce se apropie.

În cele din urmă, există o adevărată separare între drumuri? Ar trebui să spuneți, de exemplu, „virați la stânga, apoi faceți un viraj drepta imediat”? Dacă da, atunci vom dori să părăsim joncțiunea astfel încât cele două părți să nu se alinieze.

Întrucât dorim să evităm segmente de drum foarte scurte (cipurile GPS din dispozitivele de consum pot fi foarte inexacte, ceea ce pot face să pară că un șofer a sărit chiar peste un segment scurt. Aceasta va duce la erori automate ale hărții și posibile recalculări ale rutelor la client) poate fi înțelept să mutați drumurile laterale cât mai departe unul de celălalt, cu ele încă în locația corespunzătoare (de exemplu, de-a lungul liniilor de marcaj pe o stradă rezidențială). Acest lucru va maximiza lungimea segmentului scurt între drumurile laterale.

Nod rutier

Un un nod rutier este o intersecție în care traficul se poate deplasa între drumurile care nu se intersectează. Drumurile sunt conectate prin rampe, iar dacă se intersectează, trecerea este făcută pe poduri sau pasarele. Sunt utilizate cel mai des în cazul în care una sau mai multe drumuri sunt autostrăzi sau la nodurile mari de pe drumurile naționale. Nodurile rutiere complexe pot conține numeroase autostrăzi și drumuri locale care se întâlnesc în zone mici. Multe inginerii diferite au fost dezvoltate de către inginerii de trafic pentru a optimiza nodurile rutiere pentru dimensiunea, complexitatea, siguranța traficului, navigația și fluxul de trafic fără obstacole.

Îndrumările de pe această pagină îi vor ajuta pe editori să creeze versiuni de hartă precise și funcționale ale acestor noduri rutiere. Următoarele secțiuni discută stilul adecvat pentru rampe, schimburi și unele proiecte comune de schimb. Rețineți că unele noduri pot fi un hibrid al acestor proiecte de bază în care o parte sau un cadran al schimbului poate diferi de celelalte. De asemenea, rețineți că, întrucât nodurile rutiere implică adesea traversări de grad, elevarea segmentelor devine importantă. Dacă două drumuri se traversează fără a se conecta direct, cota lor trebuie să fie diferită.

Sursa: https://wazeopedia.waze.com/wiki/USA/Junction_Style_Guide

https://wazeopedia.waze.com/wiki/USA/Junction_Style_Guide/Interchange (de selectat ce este necesar)